|
![]() |
#153 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Vin jesi slucajno dizao RAID 0 na 640GB AAKS pa da vidimo reze bas me zanima kako se ponasaju.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#156 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
evo moj raid0 od 2 kom 640tki...ali sam slozio particiju od 400GB(po 200GB od svakog diska) za system i igre... http://www.imagebam.com/image/1640579953842 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Pogotovo kad se uzmu u obzir danasnji polu-trikovi (Write back cache, Short stroking, solo particioniranje, Swap file management...). U real-life uvjetima sve to dodje na isto, a jedina stvar koja doista cini (osjetnu) razliku u prakticnoj brzini jest kvalitetno particioniranje i postotak praznog prostora (vise je bolje - ofkors).
![]() |
![]() |
#159 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
uff lijepo nema sto ja imam nazalost 2x250 maxtore u RAID 0 pa mi je rez oko 120mb/s i zadovoljan sam za ono za sto sam to osposobio odlicno sve radi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#160 | ||
Señor Audiophile
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#161 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Molim Vas da se ne ljutite, što ću biti malo mimo teme. Dotični 640 mi stiže u petak. Ostavljam sistemski 200Gb i ovoga bi htio imati za skladište. Ploča ima 6 sata konektora ,na jednom je naravno sistemski. Dakle samo kliknem ovoga u jedan od preostalih 5 sata konektora i iz windoza ću ga odmah vidjeti i moći formatirati. Znači nema nikakvih podešavanja za disc koji će biti skladište... jer pročitavši sve u rubrici Raid 0,1,3,5 vidim da me to ne zanima i ne treba. Razlog svemu...zgadili su mi se oko stola silni MyBook i ostali,sada bi malo skladištio unutar kućišta. Ajde dobre duše...jeli samo Plug&Play u ljepi žuti sata priključak i vozi. Hvala !! |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Je samo pnp je, upikneš kablove u njega i u ploču i to je to, samo gledaj da ga pikneš u SATA konektore od istog kontrolera na kojem ti je sistemac ako ti ploča ima dva na sebi (dosta često imaju integrirani u čipsetu + Jmicron ili sl kombinacije) jer postoji šansa da ti drugi uopće nije upaljen u BIOSu tj instaliran pa da nebi bilo nema diska radi toga jer nisi ni upalio to... ![]() Uglavnom prva 4 ili 6 su uvjek na istom kontorleru (najčešće) tako da ako je ovaj di ti je sad disk označen sa npr SATA 0 ti uguraj disk u SATA 1 2 ili 3 i mora radit, iza toga samo particioniranje u rclick my computer -> manage -> disk managment i formatiranje i to je to, pazi samo da odabereš Basic type za disk ako ti ponudi automatski dynamic i basic jer nekad to zna stvarati poslje probleme kad seliš disk na drugu ploču (ako odabereš dynamic) ovako ih neće bit a ništa se ne mjenja...
![]() |
#163 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Evo i sličica na kojoj se vidi ,da mi je sistemski sada SATA 01 . ![]() ![]() EDIT:Ispričavam se, nisam još nikada ubacivao slike, i sada idem provjeriti kako ih namjestiti da budu sitne kao i vaše. Ispričavam se!! Evo ,sređeno. Zadnje izmijenjeno od: igorba. 06.08.2008. u 23:53. Razlog: dp |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
U biti možeš piknuti u bilo koji mislim da tvoja ploča ima samo jedan kontroler za svih 6 portova ali ako bi bilo problema probaš neki drugi i to je to iako mislim da nebude na tako novoj nvidia ploči nikakvih pitanja...
![]() |
#166 | |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Bill Gates
|
I ja sam ubo jednoga. Cekam da dođem kuci. Sto mislite, bi bilo razlike u brzini boota, radom u windowsima s ovim diskom u usporedbi sa sadasnjim hitachijem 160gb AAM-anog? |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
U cem je caka sa ovim hardom? Daje veci kapacitet od konkurencije za istu cijenu, brz je.. skoro pa i nema mane. Nece valjda pocet rikavat za 6 mjeseci ![]() Danas ubadam i ja jednog, takodjer ista situacija kao pipe, imam trenutno starog Hitachija od 160GB, kasnije ce pasti neki screenshot HD Tunea. |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Señor Audiophile
|
Citiraj:
Jesi skuzio razliku u Access Time-u izmedju njih? Jedan 12,3 naspram drugog od 16,1ms ![]() Vidim da nisu ista revizija 22A7B (prema grafu vidim da je vjerojatno sistemski disk) i 07A7B (prazan?), ali opet ne bi smjela bit tako velika razlika... Osim ako WD nije svoju "politiku" AT-a prenio sa 3200AAKS-a na 6400AAKS ![]()
![]() |
![]() |
#174 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#177 |
Señor Audiophile
|
Kod sistema su, cini mi se puno "opipljivije" ms (npr. 10/15krpm hdd), nego recimo razlike od nekoliko desetaka MB/s u ATR-u (razmjerno namjeni i zadacima/aplikacijama na kompu naravno). E sad da li se osjeti, u ovom slucaju 3-4ms, ovisi iskljucivo o namjeni kompa. Posto je Vin spomenuo velike fajlove, vrlo vjerojatno nece bit osjetno velike razlike. Mada mi se cini da je tu ipak AAM u igri, tako da vjerojatno nema beda, samo su ga po defaultu poceli u tvornici smanjivat ...
![]() |
#179 |
Señor Audiophile
|
E to ovisi o tebi (tvojim usima ![]() Ako ga puno koristis (seek-ovi) i ako si jako osjetljiv (ilitiga Noisefreek) onda ga slobodno ostavis po def, a ako ti treba bash svaka ms i ostatak kompa ti generira >29-30dBA slobodno baci na 254 (premda, to ne bi trebalo imat veliku ulogu u brzini sa vecim fajlovima). Preko dana (uz normalnu dnevnu razinu buke) nijedna novija serija WD ne bi trebala biti iritantna. Eventualno se preko noci primjeti u seek-u (pod uvjetom da je ostatak kompa tih i da je AAM podesen "glasno").
![]() |
#180 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Cek, jel taj AAM ostaje i ako uninstallam HD Tune? I to radi sa svim diskovima na kojima se pokaze da je moguc? Imam jednog Seagate 80GB SATA rostiljavca kraj kojeg ne mogu ziviti, a na njemu su mi dosta bitni podaci, pa da ne bi zarikao kad mu upalim taj AAM.... |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|