|
![]() |
#361 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#363 | |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() slazem se ovo da nije dobor ic spavat nakon obroka , ja obicno sjednem malo za komp pa odem van kad mi se slegne. isto tka , svi spomnjete nekakve proteinsske stapice , kašice , juhice , mljekeca , koktelcice , podvodne abortuse , covjece za kog rade onda one silne pekare fast foodovi restorani? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
Neznam tko uopće stigne tako kontrolirati svoj život,zdravlje...ali ovdje razgovaramo o činjenicama i bitno ih je znat.Pa onda koliko od svega toga,kad šta i gdje uspiješ super.Znaš da si napravio nešto pravilno za vlastito zdravlje...Po meni je bitno poznavati sve te detalje tako da što bolje iskoristiš ono malo slobodnog vremena za sebe i svoje zdravlje. Isto tako,proteinski shakeovi koštaju i oduzimaju vrijeme zbog svog načina pripreme,a isto tako svima količina stresa i problema svakodnevnih odlučuje kakav će apetit imati taj dan,pa je teško znati šta će ti se jest i hoće li uopće za 2-3 sata. Šta je je,fast food je "uvijek tu preko puta",ne košta puno i gricneš nešto onog trenutka kad osjetiš neplaniranu potrebu za hranom.Još k tome fast food uživa epitet "slasnog" obroka,dakle finog,kao i pekarski proizvodi...pa su ljudi njemu i skloniji. Ja se trudim maksimalno primjenjivati svoje "znanje" u ovom području pošto sam se cijeli život bavio sportom,ali i kafićima,"stimulansima",cigarama...pa sam debelo popustio po tom pitanju - sporta i rekreacije. Sad nakon 4.5 godine radnog staža jednostavno vidim da nemam vremena za ništa,pa sam utukao pare u sprave za vježbanje i razno razne suplemente poput proteina...vikendom se dobro izmorim pošto više baš i ne izlazim...za sad mi je to super,fizički se osjećam odlično. Nakon ručka je najbolji seks...potrošiš apsolutno sve zalihe ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#365 | |||
*
Datum registracije: Oct 2005
|
[quote=Hrvoje xyz;1053967] Citiraj:
Ima ljudi koji se hrane na taj nacin i obavljaju uredno sve dnevne obaveze. Samo je stvar pripreme unaprijed. Citiraj:
![]() Otprilike kao da se netko iz vedra neba javi ovdje i kaze da nema potrebe povezati komp sa televizorom. (Edit: ![]() Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: morph. 12.06.2008. u 00:04. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
morph pobrinuo se ja za to ![]() Zaboravih napomenut još jednu stvar oko 3 obroka dnevno.Upravo sam žrtva toga sad u 2 ujutro,a budim se rano šljakat...nagla glad,dakle ja sad umjesto da fino spavam mene je totalno nagla glad probudila,sad tamanim napolitanke da me opet baci u nesvijest.Toliko su dobre da neću moć spavat od prejedanja ![]()
![]() |
#367 |
Hejter
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#368 | |
kenova?
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Vezano za sireve IMO najbolji/najukusniji/najzdraviji su domaći...Ali nekako nemam kulturu kupovanja takvih sireva ![]() @Router: Jesi to ti na slici u "masnom razdoblju"? Ako da, fakat ti loše stoji..Tj. loše ti je stajalo ![]() Zadnje izmijenjeno od: Fatal. 12.06.2008. u 21:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Hejter
|
Citiraj:
![]() Domaci sirevi su jakooo daleko od zdravih , masni su jako ... posni je oduran , ali ako se uz njega ubaci koja kisela paprika , ili kukuruza malo , ili graska - e onda je lakse ... jos samo ovaj tjedan sam na posnom ,a od ponedjeljka na Formuli 80+ za veceru ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Naravoučenje veli´vako-od nemasnog mlijeka ne možeš napraviti masni friški sir. I obratno. Tak da... Više bi te trebalo brinuti kaj su u zadnje vrijeme čak i na selu počeli upotrebljavati odurna industrijska sirila za koja ni najmanje ne sumnjam da su nezdrava i štetna ![]()
![]() |
#371 | |
Hejter
|
Citiraj:
![]() Za prave domace sireve koji se rade od domaceg mlijeka , a ne kupovnog ili mlijeka u prahu + kemija , koji se ne obradjuje nego samo 'prociscava' - dam ruku u vatru da su masniji čak od žutih polutvrdih sireva , to sam procitao da par mjesta . A domace mlijeko je masno itekako jer krava nema prekidac na sebi da mao izbaci 0.9& mlijecne masti , pa onda 2.8 i za kraj 1.6 ![]() Da ne ispadnem abnormalan - nema ni meni bolje nego od bake dovuci domaci sir od jednu kilu i pol i pomijesati sa vrhnjem i češnjakom i jos ispeći neku pogaču uz to , ali ...... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#372 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Pravi prigorec doma papa pravi maslac (ili ga prodaje) a vikendašima prodaje vodicu od mlijeka...pa ti razmisli gdje je mast nestala... Za sir je u zadnje vrijeme još i gora spika budući da kemijom mogu dobiti (približno) izgled "domaćeg"...nisu ti ni seljaci više tak bedasti...
![]() |
![]() |
#373 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
kozji sir? |
![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Hejter
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Super Moderators
|
![]() |
#376 |
Ex-Gastarbajter
|
pa koliki stog sijena ti treba za jednu kozu? meni je nono imal 3, pa su zimu progrmile sa jednim stogom od 3-4 metra promjera i jedno 3-4 visine... (sorry, ali jedino znan koliko je to kad se treba grabit... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() A ne bi uzimao samo jednu...
![]() |
![]() |
#380 |
Hejter
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
kenova?
|
Ovo dobio na mail nedavno:Bomba, nema što ![]() ![]() Dakle, kolegica prevoditeljica bila u Bruxellesu s predstavnicima Vindije, Sirele i Lure. Isli su tamo kako bi vidjeli na koji se način moraju u proizvodnji mliječnih proizvoda prilagoditi standardima EU-a. Uglavnom, ona je slusala kako se rade ti sirevi i mlijeka i meso kod nas (sve je legalno, na zalost) - mukica joj je bila par dana.... Idemo po redu: S i r e v i nemaju grama mlijeka u sebi, potpuno su umjetna tvorevina. Kad bi bili prava, onda bi koštalo deset puta skuplje, a mlijeko, da je mlijeko, bi kostalo 20 kn. Naime, mlijeka krave skoro da vidjel e nisu. S tim da ih pumpaju steroidima i antibioticima, izbjeljivačima, umjetnim vitaminima,... Za djecu su ti proizvodi VRLO opasni. Isto i voćni jogurti koji imaju toliko šećera da djeci definitivno povećavaju agresivnost. Drugim riječima, marketinški trikovi s mlijekom i kalcijem (ima puno boljih izvora kalcija od mlijeka - to je čisti mljekarski lobi) su nas naveli na to bespotrebno i ŠTETNO ispijanje mlijeka. Ono odrasloj osobi UOPĆE ne treba, pogotovo ženama. Sve važi i za kisele mliječne proizvode, posebno LGG koji su zaista bakterije koje se dobivaju uzgojem kulture bakterija od mrtvaca - kako ljudi, tako i krava (dobro ste pročitali, m r t v a c a). Mlijeko koje se koristi za proizvodnju tih stvari se uvozi, nije naše. S o j i n o mlijeko kao zamjena je bolje, ali budući da se ne može (ili može, ali teško) provjeriti jel ta soja GMO ili nije, bolje i to izbjegavati. Glede s a l a m a , p a š t e t a - NEMAJU mesa u sebi. Zato i jest ČAJNA kobasa, recimo. Da bi bila mesna, mora imati barem 20% mesa, a i to je rijetkost. Sve se opet napucava steroidima. Krave koje se uzgajaju za telad koja će se klati daju bolje mlijeko, al ne prodaje se nama to mlijeko, nego ono lošije (dakle, telići dobivaju bolje). Dok, recimo, za Japan se uzgajaju krave na poseban način: posebni travnjaci, sve organski uzgojeno, krave imaju masažere, idu na pašu, prije klanja ih se< BR>uspava jer inače, ako se životinja zakolje, ona je u stresu, i taj adrenalin se prenosi na meso koje ljudi jedu... M e g g l e bi trebalo izbjegavati jer dolazi iz Poljske, pa nije sigurno jel ozračeno ili nije. i tako dalje, i tako dalje.. Jasminka Franc Ravnateljstvo za tržišnu i strukturnu potporu u poljoprivredi Odjel za informiranje i EU odnose @Router: Lol za Senor Pabla. Fakat ga nisam skužio dok mi nisi reko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Ex-Gastarbajter
|
nije to niš novo, nit nepoznato... ima nekih malo radikalnih pogleda, ali to je tako... zato ja živim na selu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#386 | |
JDM
|
Citiraj:
SRAČ, SRAČ, SRAČ iz grupnog emaila. Cinjenica je da se svuda stavlja soja i cinjenica je da je dio nje gmo. Cinjenica je da se mljeko razrijeduje vodom, cinjenica je da u pastetu i hrenovke idu i jezici. Cinjenica je da ima tu i nesto kemije. Al ovo su GLUPOSTI napisene kao grupni mejl (spam) i gluposti koje sire vegani (homesksualci i stilisti) kako bi rasirili neka svoja glupa uvjerenja, jer eto nemaju pametnijeg posla nego pricati gluposti i glumatati okolo teoreticare zavjere. To su MITOVI. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() Konkretno znam iz pouzdanih izvora da se u sunke spricom ustrcava kemikalija (iz kanti, mislim da je plave boje) kako bi se osigurala trajnost. Isto tako vecina kupovnih prsuta nema veze sa prsutom. I mislim da je clanak poprilicno blizu istine. P.S. nisam niti vegan niti stilist, morat cete mi vjerovati na rijec ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
JDM
|
Citiraj:
Vidio sam valjda industrijsku izradu svega. I da istina je da kravice nisu ko tvoje sa kolinja, nego se sve radi u steriliziranim prostorijama od strane podplacenih sljakera u bjelim odjelima i da idu pojacivaci okusa i konzervansi. Ali ne nista se ne ustrcava sa fakin spricom?? Kaj dodje kinez do sunke i u svaku iglom ustrca nesto plavo sto svijetli u mraku?? LOL. Da. Naravno. od svega sto sam vidio jedino sto mi se zgadilo je melasa hmelja od koje rade pivu. To fakat smrdi, al ne po pivi. No dobro, to je nesto cisto drugo i ne ni od toga nije niko umro niti je kancerogeno. Ljudi pricaju gluposti. I to pricaju gluposti tereticari koji 0-24 sjede pred kompom i svrsavaju na teroije zavjera. kemije ima, al niko nece umrijet od nje i nema misteriznih gluposti koja citate okolo. I ja bi popusio ''foru'' da nisam gledao na svoje oci. Nije ljepo, al nije ni otrovno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#390 | |
kenova?
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |