|
![]() |
#1111 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#1112 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
nedavno sam kupio logitech g9 miš u vemilu oni koji ga imaju znaju kako radi taj kotačić, jučer sam primjetio da mi malo šteka tj. ne vrti se ko prije, ja ga povučem i on stane, ne nastavi se okretati kako bi trebao trebaju li mi oni prihvatiti garanciju na to? P.S. stvarno nisam očekivao takvo što od tako skupog miša |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1113 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
evo, danas me zvali iz Feniksa... u zamjenu su rekli da mi mogu dati Gainwardovu 9500GT 512MB DDR2 na sto sam se ja samo lagano nasmijao i odbio kad sam rekao da po zakonu imam pravo na puni iznos receno mi je da se to nazalost kod njih nemoze ostvariti... rekao sam da bi u zamjenu eventualno uzeo Gainwardovu 9600GT 512MB i nista ispod toga (nova dodje oko 800-900kn). rekao je da jako tesko da ce mi to odobrit jer je ta graficka dosta jaca od 7600GT, a oni u zamjenu daju graficke koje su ekvivalentne snage... onda sam ja njega pitao kako moze graficka s DDR2 memorijom na 800MHz (9500GT) biti ekvivalentne snage sa grafom s DDR3 memorijom na 1600MHz (7600GT) i nakon toga je lik ostao bez teksta ![]() ako mi nece dati tu 9600GT onda cu ih jednostavno prijavit inspektoratu i to je to, nisam htio biti grub i trazit 9800GT 1GB memorije ili HD4850 512MB koje dodju oko 1400kn (kolko je bila placena 7600GT), ali ako od mene misle radit budalu onda ce bogme imat problema... u slucaju da nebude nista od toga koju sve dokumentaciju trebam za prijavu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1114 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Ovakve izjave su mi najbolje , kod njih se to nemoze a oni kao da nisu u ovoj drzavi pa se zakon na njih ne odnosi ... Bezobrazni su u pm . Izgleda da jedino prijavom nadleznim tjelima se reklamacija moze rijesiti bez da potrosac casti trgovca ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1115 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Valjda to spada u uhodavanje ![]()
![]() |
![]() |
#1116 |
Banned
|
da, bas to eto, upravo sam opet dobio poziv iz Feniksa... oni ne odobravaju zamjenu 7600GT za 9600GT jer je 9600GT 256 bitna kartica i dosta je jaca od ove (rijeci covjeka sa kojim sam razgovarao) kad sam mu opet rekao da ja imam pravo na cijeli iznos koji je placena kartica rekao je da toga kod njih nema i da oni daju adekvatnu zamjenu... onda se ocito zakon na njih NE odnosi (ili barem oni tako misle) Gilbert ako ti nije problem daj mi posalji na PM sve sto trebam skupit za prijavu pa da to tako rijesim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1117 |
Strichek Moderator
|
Onda ti lijepo njima reci (nazovi ih) da rade protiv zakona i da su u postupku prijave DI i da tražiš puni iznos a ne više grafu, pa kad ne ide lijepo onda nek ide manje lijepo. ![]()
![]() |
#1119 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
LOL ![]() Sad im fino izganjaj cijeli iznos, kupiš 4850 i amen ![]() Trebao si im reći preko telefona šta se prave ludi da je zakon jednak za sve i nemože biti "toga kod nas nema" (vračanja cijelog iznosa). Kad su takvi muzi ih do zadnje lipe.
![]() |
#1120 |
Strichek Moderator
|
Meni je to trajalo 10ak dana, tak da i ako ti zamjene vrlo vjerojatno će ti se na novom isto dogodit a bit ćeš bez miša...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1121 | ||
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Trebaš popuniti ovaj obrazac - http://www.inspektorat.hr/DirhWeb/Pa...osPrijava.aspx I u prilogu poslati račun, garantini list, i nekakav dokaz da ti nisu htjeli vratiti novac i da su ti nudili neadekvatnu zamjenu. Tu moraš biti temeljit, tako da kako je gospon Old Iggy naveo Citiraj:
U prijavi navedeš gdje trgovina krši zakon i tvoja prava, i navedi da želiš povrat novca. ![]() To bi bilo to. Savjetujem ti da prije prijeve DI-u, razgovaraš sa šefom u Fenixu i obrazložiš im kako zakon štiti kupca, i da imaš pravo na puni povrat novca ako oni ne mogu popraviti karticu, ili ti dati istu takvu reklamiranu. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1122 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Mislim da je najbolje otići u Državni Inspektorat i fino popričati sa njima da nebi bilo "netemeljite" ili slične prijave, kakve znaju biti pismenim putem. Sva sreča ak ja budem trebao DI evo ga jedan blizu meni ![]()
![]() |
#1123 |
Banned
|
eh, znaci da ja njima moram reci neka mi vrate opet ovu karticu zajedno s racunom i jamstvenim listom buduci da sam ja to sve njima poslao u kutiji (a nisam kopirao prije slanja)? te isto tako, moram na racunalu napisat neki dokument u kojem ja trazim povrat novca? ako to napisem i posaljem im faxom dal to oni onda moraju potpisat ili sta napravit s tim... izdat meni neki drugi dokument u kojem potvrdjuju da mi ne zele vratit novce? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1124 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Eh da, dobro što sam se sjetio. Valjda neće biti double post.... Od frenda cura je imala show sa lokalnom trgovinom. Prolila je pice po laptopu i tipkovnica (neke tipke) joj nisu delale. Odnesla je lap na zamjenu tipkovnice u taj Kutinski servis i lik je rekao da je proizvod u jamstvu (piše na lapu world wide 24 month warranty) i uzima lap. Nakon nekog vremena se javlja da je lap popravljen i da dođe po njega. Tamo joj daje račun od 900kn i cura ga je platila. Kaj ćeš, nema pojma o kompovima. Sada je drugi put sjebala tipkovnicu, i iz M SAN-a uzela takvu novu za 200kn. Dali se može optužiti taj servis za prevaru i bih li prijava inspektoratu imala smisla? Citiraj:
Ugl, ti trebaš dokaz da ti ne žele vratiti novac, ili dati proizvod po tvom izboru u plačenom iznosu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1125 | |
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
EDIT: rijec je isto o vemilu
![]() |
![]() |
#1126 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
No ako se ona složila s popravkom i cijenom, onda nema osnove.
![]() |
![]() |
#1127 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Njihov problem. Trebalo bi tu napraviti sticky sa svim relevantnim izvodima zakona, stranicom inspektorata tako da ljudi odmah znaju sta i gdje. Jedva cekam okrsaj sa linksom pa da vidimo tko to nevraca novac ili procjenjuje vrijednosti... ![]() edit:@maX Nakon ovog nemoj ni u ludilu kad ti odobre puni iznos kupiti kod njih drugu karticu. Samo reci nakon svega nedas im ni lipe marze nego zelis nazad lovu u kesu da je potrosis kod nekog tko te nece toliko zahebavati.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1128 | |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
na tu zamjenu (za drugu robu) ti MOŽEŠ ali i NE MORAŠ pristati. točka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1129 |
Rasvjetno tijelo
Datum registracije: Sep 2007
|
imam samo jedno brzinko pitanje, cini mi se da sam cita o tome u prethodnim postovima la ne mogu nikako nac ![]() uglavnom reklamira sam maticnu kupljenu u adm-u, posla njima, i dosla mi za 4 dana nova, to je sve 5, al mene zanima jesam li s njom treba dobit i novo jamstvo ili mi ostaje vridit ono staro, s obzirom da su mi poslali isti stari racun i papir na kojem je opis kvara i dokaz da je maticna zamjenjena?? e i jel kod svih praksa da kupac mora platiti postarinu kad oni salju proizvod sa reklamacije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1130 |
Strichek Moderator
|
Update grafičke od prije 1 god i Optimuma ![]() Da podsjetim, plačena je blizu 1900 kn (x1900gt), odenešena na servis koji je trajao 43 dana i kasnije sam htio lovu pa je bilo muljanja i izmišljanja i ugl dobio sam 780 kn (NAŠAO SAM RAČUN!!!!!). Pa sad mene zanima sljedeće: imao sam u planu nazvat i tražit šeficu i objasnit joj cijelu situaciju i tražit ostatak love koji mi nisu isplatili a po zakonu su trebali a u protivnom ako bi to odbili da ih prijavim DI? Makar ja jesam podignuo tu lovu dal sam ja svejedno u pravu pošto su oni mene prevarili i prekršili zakon?
![]() |
#1131 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Po zakonu si trebao dobiti cijeli iznos. Neznam tocno mozes li traziti jos novca ako si vec dobio nofce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1137 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1138 |
Banned
|
trebao si to odmah rijesit, mislim da nije u redu da se vracas nakon bogte pitaj kolko vremena po ostatak love... ako si bio pristao na tih 780kn po meni je svakakva daljnja diskusija zavrsena edit: btw ja sam poslao mail u Feniks i zatrazio sam da mi posalju potvrdu u kojoj mi odbijaju zamijenit MSI 7600GT sa istom takvom jer ih nema vise, ali isto tako i da odbijaju vratit puni iznos novaca koliko je placena kartica te nakon toga da mi vrate karticu u stanju kakvom sam ju ja njima poslao (full ambalaza, bundle, garancija i jamstveni list) te sam napisao da nakon toga slijedi prijava državnom inspektoratu isto tako sam napisao da sad odbijam uzet neku drugu karticu u zamjenu i jos jedino u obzir dolazi vracanje punog iznosa love sutra cu ih jos nazvat poslije podneva da vidim kako ce reagirat na to... Zadnje izmijenjeno od: maX. 03.02.2009. u 20:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1139 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
03.02. Javlja se Optimum i tvrde da sve što mogu je predati mi natrag grafu jer da to nije ta koju su mi prodali, tj. serijski brojevi se ne poklapaju. Neko je nešto sprčkao ali baš onako... Školski... Treba se još samo razgovarati sa šefom i ovisno o tome razgovoru će se vidjeti što i kako. Pouka ove priče jest da pri kupnji komponenti treba provjeravati serijske brojeve, pogotovo ako se vidi da je kutija otvarana. Inače se kupac izlaže da zbog propusta (ili malverzacija) djelatnika bude oštećen. U mom slučaju to je tek 650 kuna, ali s druge strane, nisam ih zaradio češući jaja. Nemam pojma kako bih ovdje utjerao pravdu. U trenutku kad sam izašao iz dućana sa tom grafom, ni garancijski list ni račun više nisu značili ništa. Osim naravno u slučaju da je netko tokom servisa izveo nekakvu muljevinu, u tom slučaju su me zajebali naknadno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1140 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Nije u redu možda ali isto tako nije u redu da oni mene varaju, i baš tim riječima, jer su me oni stvarno prevarili.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|