|
![]() |
#1081 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1082 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Odlično, ali šta je sad sa inspektoratom? Ti si Vemilu u biti samo priprijetio da si ih prijavio, i sad kad su oni popustili, dali ih moraš "odjavljivati" ili šta, jer inspektorat koliko sam skužio još nije izašao na teren.
![]() |
#1083 | |
Agent 0
|
Citiraj:
Nemam pojma nit me briga. Vemuljcima sam rekao da sam ih prijavio. Normalno da nisu izašli na teren, kada izađu imaju dokaze o nepravilnosti i nadam se da će vemil dobiti lijepu kaznu. Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 30.01.2009. u 17:50. Razlog: falilo slovo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1084 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
pitanje: radi se o napajanju seasonic s12II ss-430gb koje je počelo zujati, ne samo u igrama nego i prilikom surfanja po nekim stranicama. sve radi ok, osim što jače-češće zuji u 3d. komp iz siga je stabilan i to. point je da zuji sve glasnije i sve više. kako ne želim da rikne do kraja i eventualno povuče druge komponente (ne bi ipak trebalo, napajanje ima sve zaštite), odnio sam reklamirati isto u links gdje su mi ( priznajem očekivano ) odbili reklamaciju jer (quote links) "zujanje spada u subjektivan dojam i ne ulazi u okvire opravdane reklamacije". mene muči par stvari: znamo da se ovakva napajanja kupuju zbog kvalitete i tihog rada. na boxu i piše "the new standard for silent power efficency". kako onda zujanje nije opravdana reklamacija? ![]() ![]() drugo; da li inače seasonici odapnu nakon što počnu zujati? ima li tko iskustva oko toga? da li je ikome priznata reklamacija zbog zujanja? planiram maksimalno opteretiti napajanje (360W 12V rail + 70-tak W na 5 i 3,3V) 24 sata kroz 7-15 dana pa da vidim da li će to izdržati. možda ga tako ostavim do isteka garancije (još nekih 12 mjeseci), odnosno dok ne odapne pa da imam opravdanu reklamaciju. ![]() već znam gdje ću to ostaviti da ne platim račun za struju. ![]() imate kakve savjete, iskustva ili ideje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1085 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Zuji zbog ventilatora ili zbog zavojnica koje bi trebalo zaliti plastikom, no time gubiš garanciju. Jbg, u nikakvim garantnim listovima od Seasonica ne piše da u garanciju upada buka koju napajanje proizvodi. Mislim da ćeš se trebati pomiriti s tim, ili u slučaju da je ventilator krivac, zamjeniti vent s drugim modelom.
![]() |
#1086 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1087 | |
Suit up!
|
Citiraj:
"ako zvuk generiran proizvodom ili dijelom proizvoda bude prelazio xyz decibela, seasonic ltd će zamjeniti uređaj novim"? ![]() Mislim da ne. To super silent je marketinška oznaka, ima masu ventilatora na kojima se to kočoperi, a opet nije istina. Pričekaj i uz nešto sreće ventilator će u popunosti prozujati i onda će ti vjerojatno zamjeniti.
![]() |
![]() |
#1089 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#1091 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Pozdrav svima na forumu. Evo i mog problema: 15.12.2008. Raklamirao neispravnu grafičku (Point of View 7600GS pasivno hlađenje) u firmu Optimum računala d.o.o. Proizvod je još pod garancijom i djelatnik ga je normalno zaprimio izdavši prijemni list. 20.01.2009. Preko telefona od djelatnika Optimuma saznajem da je zbog pogreške u ovlaštenom servisu (firma M SAN Grupa d.d.) došlo do otezanja rješavanja moje reklamacije. Da su u M-sanu zaprimili grafu kao neku skroz drugu i vratili je u Optimum jer da ta nije pod garancijom. 30.01. Prošlo 45 dana. Odlazim u Optimum al ništa od povrata love, jel da su oni samo "pošta" i "kad ti se pokvari auto nejdeš u auto salon, kajne". I mirno upiru prstom u M-san. Ja pitam zašto ne piše na garantnom listu da se to nosi odmah u M-san i ako je tako zašto su je onda ONI uopće zaprimili? Slijeganje ramenima. Čovjek iz servisa daje ispis broja reklamacije pod kojima je M-san zaprimio grafu (tj. 2 broja, od prvog i drugog zaprimanja). Zove se M-san (i to frend sjeda na telefon, ja nemam živaca da se gnjavim s njima). Od njih se doznaje da kartica koju su poslali iz Optimuma prema serijskom broju nije pod garancijom i nije Point Of View nego Asus. Ja gledam garantni list, piše Point of View (kutija i CD s driverima je također bio PoW), 24 mj. garancije i nato će lik iz m-sana: "izgleda da je netko na asusovu karticu stavio PoW pasivno hlađenje". Nisam lud da uzimam grafu sa 12 mjeseci garancije. Nemam pojma kako se mijenja pasivno hlađenje, nikad to nisam radio niti imam namjeru. Nisam stručnjak ali po onome što sam isčitao iz Zakona o zaštiti potrošaća, u trenutku kad je Optimum odbio vratiti novac prekršili su taj zakon? Kako da i koga natjeram na odgovornost? Trenutno dvije firme igraju stolni tenis a loptica sam ja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1092 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pogledaj što je Gilbert napravio, napravi kao on. A što se tiče krivca, tamo gdje si platio grafu tamo traži pravdu. Traži svu lovu za grafu koliko je plačena, niti kune manje.
![]() |
#1093 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Windows: AMD FX8320 @ 4.2 / GA-990XA-UD3 /16 GB DDR3 / R9 285 / Vertex 4 128 / SS-600HM / 3D Aurora Android: Galaxy Tab S, Galaxy S3, ATV400 x 2 Zadnje izmijenjeno od: nexus-6. 04.02.2009. u 01:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1094 |
Premium
|
evo imam pitanje jedno,frend je dobio novu mbo sa servisa(prošla je došla na servis 22.1,pa su mu ovi poslali novu) i ta mbo(nova) konstantno javlja cold boot...i sad,da li ja mogu otić do njih i da oni meni daju novu mbo isto?sad ne kužim jel prošlo onih 8 dana ili ne?...radi se od admu Zadnje izmijenjeno od: SetH. 01.02.2009. u 13:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1095 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
@Aldebaran Netko te gadno zajebao. Sto ti je ciniti? Jedino sto mi pada na pamet je da odes u optimum i kazes da tebe ne briga odnos distributer/ kupac jer je trgovac zasluzen za reklamacije po zakonu bez obrira bilo to optimum, vemulj ili pevec. Nisi kupio auto nego komad hardvera. Znaci po zakonu oni snose odgovornost reklamacije (zamjena, povrat novca ili placanje kazne zbog nepostovanja zakonskih odredbi prema tebi), a njihov deal sa distributerom je njihova stvar pa nek se medjusobno tuzakaju ako zele. Sad, tebi ostaje otici tamo, lijepo im to objasniti, najaviti da ces pozvati inspektorat i skuhati im kasu i nadati se da ce se zaplasiti komplikacija i zamjeniti ti proizvod za neki drugi (trazi i garanciju na njega ako/kad ti ga uruce). Naravno, ako odbiju ti ih prijavis jer te nista ne kosta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1096 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Update glede moje riknute 7600GT Firma gdje sam je odnio na reklamaciju mi je javila da je gara prošla. Oni su grafu nabavili od Ventexa (dobio sam Ventexov jamstveni list na uvid), a zna se da je on MSanov klijent. A MSan daje samo 1g. garancije na PoV grafe. Kontaktirao sam i Asbis, ali serijski broj se ne nalazi u njihovoj bazi što znači daje oni nisu prodali te ne mogu dati nikakvu informaciju o njoj. Poslao sam mail s upitom u PoV-ov europski centar u Nizozemskoj i čekam povratnu informaciju.
![]() |
#1097 |
Premium
|
![]() |
#1098 | |
Banned
|
Citiraj:
e sad, natuknuo mi kad me zvao da ce mi dati nesto iz tog ranga s 256MB iz serije 8 ili 9 (pretpostavljam da hoce uvalit valjda neku 8500 ili 8600GT ili mozda 9500GT) ova graficka je bila placena malo ispod 1500kn te dal ja mogu trazit od njih da hocu graficku u full iznosu koliko je bila placena ova 7600GT...? kako se trebam postavit i sta trebam reci? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1099 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1100 |
Banned
|
jbg, nemogu vidjet izraz lica jer sve rjesavamo preko telefona/maila buduci da su oni iz zagreba, a ja iz varazdina ![]() vidjet cu sta ce mi ponudit pa cu onda dalje razmislit kako reagirat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1101 | |
Agent 0
|
Citiraj:
Ako krene muljaža, znaš što trebaš. Web obrazac je jednostavan, samo trebaš račun, garantni list ako si dobio, i nešto od njih kako su te htjeli zahebat na razmjeni. Telefonski će to malo teže ići. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1102 |
Strichek Moderator
|
Traži robu u tom iznosu koliko je plačena grafa, ako neće traži nadleženog, ako ni tad neće traži potvrdu na mail (ako te pitaju zašto reci zato da možeš kao dokaz dat inspekciji) pa ih prijavi inspekciji, i onda im se javi ![]() Tak nekak, inače Gandza ti radi u Feniksu pa probaj do njega doć.
![]() |
#1103 |
Premium
|
Umjesto telefonom, posalji fax (ne mail), uz obavezno pozivanje na DI i pokretanje postupka preko njih.
![]() |
#1104 | ||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
btw aj mi pls na PM posalji broj od gandze, imam ja neki 099 njegov, ali taj je vec dosta star pa neznam dal ga jos uvijek ima... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1105 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Poslao mail PoV s opisom situacije. Odgovoreno mi je da moram ispuniti neki RMA obrazac (poslali u prilogu), poslati ga skupa sa računom da bi dobio RMA broj. Nakon toga sam poslao drugi mail sa slikom naljepnice na grafi i zatražio očitovanje ima li uopće gare da se ne zezam slanjem. Odgovoreno mi je da je ta grafa prodana 11/2006 i da kao takva ima 3g. garancije tj. do 11/09. Trebala bi mi mala pomoć oko ispunjavanja RMA obrasca jer ne kužim baš sve što se traži od mene. Ako ima netko iskusniji u tome, rado ću mu mailati sve što imam pa da se vidi fali li još nešto u tim dokumentima. Isto tako, imam i par pitanja: 1. Ja je šaljem njima o vlastitom trošku. U slučaju da mi odobre novu grafu, kako stoje stvari sa našom carinom? Hoću li morati platiti carinske troškove i pdv na tu grafu? 2. Isplati li mi se to uopće? Moja poštarina (+ njihova poštarina?) + eventualni troškovi iz točke 1, a mene je grafa koštala 1.050kn 03/07. 3. Na koji se način realizira dostava nove grafe? Mislim, da li to oni direktno šalju ili neki deal preko lokalnih dealera njihovih proizvoda? Svaki savjet ili iskustvo je dobrodošlo.
![]() |
#1106 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
LOL mislim da ti je dzabe gledati stanje reklamacije jer ce ti svejedno biti za 20 do 45 dana ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1107 | |
Premium
|
Citiraj:
2. Sumnjam, iskreno. 3. Obicno direktno, a mozda, ako imaju nekog direktnog distributera u RH, mogu i zbirnim transportom s nekom njihovom isporukom.
![]() |
![]() |
#1108 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
@coconut 1. najpametnije ti je nazvati carinu i objasniti u cemu je stvar pa ce ti oni reci kako to ide. Po nekoj logici ako je grafa kupljena kod nas i imas racun to znaci da je carina i PDV vec placeno i prea tome ne treba ponovo placati. Bilo bi to dvostruko oporezivanje ali kako je kod nas sve moguce nazovi ih i pitaj 2. ako ti uvaze ono pod br.1 onda se isplati. Jedan je prijatelj tako slao Maxtora o svom trosku, vratili su mu veceg sa obrazlozenjem da vise nema njegovog modela i da mu salju tog. I jos napomenuti da su mu ga poslali o njihovom trosku. Vise o tome zna nino paga probaj PM-ati ako te zanima 3. trebali bi ti poslati direktno na tvoju adresu, sta ima vise sa time lokalni dealer ili uvoznik koji ne uvazavaju tvornicku garanciju vec stavljaju svoje
![]() |
#1109 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Za carinu nazovi i vidi sta ti treba da ne platis. Dali se isplati? pa vidi koliko ti dodje slanje tog paketa sa trackingom njima (di im je najblizi rma uopce?). Btw. imao sam 6.1 creative i prijavio se na rma tamo negdje 05. Posto su zvucnici bili osteceni (ogrebani) montazom nisam ih vracao prodavacu. Greska je bila poznata (serijska) i oni su mi poslali novi novcati sub bez da vracam, ali ne u hr, vec kod jedne poznanice u it jer nisu mogli (ko fol) u hr). Moj trosak 0 kn + dobio rezervne dijelove... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1110 |
Agent 0
|
Pozdrav svima. Ovako, riješena mi je reklamacija, i uzeo sam disk i miša u zamjenu. Sada me zanima što će biti sa inspektoratom, trebam li njima javiti da je problem riješen ili ne trebam? Btw, skroz je bilo komplicirano, 15-ak papira su tam u vemulju imali, vidi se da nikada ne rade takve "prisilne" zamjene. Tamo više ne kupujem, to je jedino sigurno. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|