Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.02.2008., 17:15   #1
shpajza
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
zyxel p-660HW-D3 i D-Link DWL-G122

ja imam ova dva uredjaja koji bi meni trebali omogucit da na 2 racunala koristim internet. to kod mene nije omoguceno pa bih ja molio ako ima bilotko na ovom forumu tko koristi jedan komp spojen zicno na zyxel p-660HW-D3 modem i jedan komp spojen d-link DWL-G122 usb adapterom bezicno na zyxel modem da mi posalje backup svojih postavka negdje da bi ih mogao i ja koristiti.... to je zapravo nesto jako jednsotavno za napraviti, 3-4 klika misem maximalno, a meni bi pomoglo neopisivo puno posto mi u tscum helpdesku neznaju ili nezele pomoc nakon stotina mojih poziva i cak dolaska covjeka u moju kucu koji je rekao da to si ja sam namjestim
shpajza je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2008., 09:03   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Hm, ovako. Rijetko tko će ti poslati backup svojih postavki jer treba znati unutar istih pronači, izbrisati / promjeniti user i pass postavke. Već je na daleko poznato kako T-Scum na help desku ne želi dati support za Router mode (ćak i za one uređaje koji to relativno korektno mogu raditi). Pročitaj / kopiraj lokalno SVE O ADSL-u. Trebaš podesiti Zyxel - a u Router mode rada. Prvo podesi računalo koje je žično spojeno i preko njega Zyxel - a. Kad to rješiš onda ćeš isto napraviti za računalo spojeno bežično (preko DWL-G122). Pokaži malo truda / inicijative i kreni pa ćemo te ovdje voditi korak po korak.
Za početak postavi parametre mrežne ovako:
IP = 192.168.1.100
Subnet = 255.255.255.0
Gateway = 192.168.1.1
DNS Primary = 195.29.150.3
DNS Secondary = 208.67.222.222
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.02.2008., 13:30   #3
shpajza
Registered User
Moj komp

tnx na odgovoru nikky... vec sam odustao, citao sam manual od zyxela na netu i tak razna uputstva od kojih sam primjenio neka carnetova koja nisu radila, prijavili su kvar u tscumu pa ce doc covjek (po 3. puta u 2 tjedna) kod mene doma di cu ga ja zarobit dok on to sve ne namjesti da bude tip top.... A TADA ja cu biti prvi koji ce uploudat svoje postavke da se njima posluze svi sa problemom....

a imo sam smjesan slucaj sa tscum helpdeskom, mislim ak su ti ljudi obicni amateri i rade po nekim shablonama svaka im cast! toliko sam ih tlacio i mrcvariio da bi i ja osobno poludio i od***o samog sebe, al ak su neki profichi racunalni strucnjaci onda fakat nemaju pojma.

tip meni govori da provjerim internet na www.google.com ili explorer ili ping u cmd... a ni ja a ni on neznamo da google u tom trenutku ne radi bas nikome i nije jasno njemu nije jasno meni kako moj internet ne radi.... i tupi on meni da je kod njega sve u redu i da nesto nije u redu sa mojim kompjuterom, da ja imam neki firewall za kojeg ja neznam ili nesto... ja tvrdim da je kod mene sve u redu i objasnjavam mu da nisam debil i nisam si s***o racunalo u 10 minuta razgovora sa njime lol i tako on svoje ja svoje pa malo sutimo pa opet on kaze sve je u redu pa ja kazem nije, ja sam platio a vi me za***ali pa njemu bed pa opet sutimo i na kraju mi je sklopio slusalicu nakon cega sam imo priliku ocjenit njegove usluge
Staro 08.02.2008., 14:10   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor shpajza Pregled postova
A TADA ja cu biti prvi koji ce uploudat svoje postavke da se njima posluze svi sa problemom....
Sve 5, samo onda nemoj doći plakat kako ti je netko maznuo user / pass, napumpao promet i uz to da se nemožeš spojit na net.
Citiraj:
Autor shpajza Pregled postova
a imo sam smjesan slucaj sa tscum helpdeskom, mislim ak su ti ljudi obicni amateri i rade po nekim shablonama svaka im cast! toliko sam ih tlacio i mrcvariio da bi i ja osobno poludio i od***o samog sebe, al ak su neki profichi racunalni strucnjaci onda fakat nemaju pojma.
Mislim da rade studenti po zadanim šalabahterima. Još si dobro i prošao, za većinu uređaja na spomen Router mode rada sva prića završava sa "Ne pružamo tu uslugu, to je vaš problem".
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2008., 14:40   #5
shpajza
Registered User
Moj komp

covjek doso kod mene sad.... otvorio laptop, spojio se na wireless, otvoriio google i reko dovidjenja....

budem se nastavio bavit ovime u pondjeljak... ipak je danas poceo vikend i ovo ono....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno