PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   zyxel p-660HW-D3 i D-Link DWL-G122 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97720)

shpajza 07.02.2008. 17:15

zyxel p-660HW-D3 i D-Link DWL-G122

ja imam ova dva uredjaja koji bi meni trebali omogucit da na 2 racunala koristim internet. to kod mene nije omoguceno pa bih ja molio ako ima bilotko na ovom forumu tko koristi jedan komp spojen zicno na zyxel p-660HW-D3 modem i jedan komp spojen d-link DWL-G122 usb adapterom bezicno na zyxel modem da mi posalje backup svojih postavka negdje da bi ih mogao i ja koristiti.... to je zapravo nesto jako jednsotavno za napraviti, 3-4 klika misem maximalno, a meni bi pomoglo neopisivo puno posto mi u tscum helpdesku neznaju ili nezele pomoc nakon stotina mojih poziva i cak dolaska covjeka u moju kucu koji je rekao da to si ja sam namjestim :(

Nikky 08.02.2008. 09:03

Hm, ovako. Rijetko tko će ti poslati backup svojih postavki jer treba znati unutar istih pronači, izbrisati / promjeniti user i pass postavke. Već je na daleko poznato kako T-Scum na help desku ne želi dati support za Router mode (ćak i za one uređaje koji to relativno korektno mogu raditi). Pročitaj / kopiraj lokalno SVE O ADSL-u. Trebaš podesiti Zyxel - a u Router mode rada. Prvo podesi računalo koje je žično spojeno i preko njega Zyxel - a. Kad to rješiš onda ćeš isto napraviti za računalo spojeno bežično (preko DWL-G122). Pokaži malo truda / inicijative i kreni pa ćemo te ovdje voditi korak po korak.
Za početak postavi parametre mrežne ovako:
IP = 192.168.1.100
Subnet = 255.255.255.0
Gateway = 192.168.1.1
DNS Primary = 195.29.150.3
DNS Secondary = 208.67.222.222

shpajza 08.02.2008. 13:30

tnx na odgovoru nikky... vec sam odustao, citao sam manual od zyxela na netu i tak razna uputstva od kojih sam primjenio neka carnetova koja nisu radila, prijavili su kvar u tscumu pa ce doc covjek (po 3. puta u 2 tjedna) kod mene doma di cu ga ja zarobit dok on to sve ne namjesti da bude tip top.... A TADA ja cu biti prvi koji ce uploudat svoje postavke da se njima posluze svi sa problemom....

a imo sam smjesan slucaj sa tscum helpdeskom, mislim ak su ti ljudi obicni amateri i rade po nekim shablonama svaka im cast! toliko sam ih tlacio i mrcvariio da bi i ja osobno poludio i od***o samog sebe, al ak su neki profichi racunalni strucnjaci onda fakat nemaju pojma.

tip meni govori da provjerim internet na www.google.com ili explorer ili ping u cmd... a ni ja a ni on neznamo da google u tom trenutku ne radi bas nikome :D i nije jasno njemu nije jasno meni kako moj internet ne radi.... i tupi on meni da je kod njega sve u redu i da nesto nije u redu sa mojim kompjuterom, da ja imam neki firewall za kojeg ja neznam ili nesto... ja tvrdim da je kod mene sve u redu i objasnjavam mu da nisam debil i nisam si s***o racunalo u 10 minuta razgovora sa njime lol i tako on svoje ja svoje pa malo sutimo pa opet on kaze sve je u redu pa ja kazem nije, ja sam platio a vi me za***ali pa njemu bed pa opet sutimo i na kraju mi je sklopio slusalicu nakon cega sam imo priliku ocjenit njegove usluge :D

Nikky 08.02.2008. 14:10

Citiraj:

Autor shpajza (Post 946428)
A TADA ja cu biti prvi koji ce uploudat svoje postavke da se njima posluze svi sa problemom....

Sve 5, samo onda nemoj doći plakat kako ti je netko maznuo user / pass, napumpao promet i uz to da se nemožeš spojit na net.
Citiraj:

Autor shpajza (Post 946428)
a imo sam smjesan slucaj sa tscum helpdeskom, mislim ak su ti ljudi obicni amateri i rade po nekim shablonama svaka im cast! toliko sam ih tlacio i mrcvariio da bi i ja osobno poludio i od***o samog sebe, al ak su neki profichi racunalni strucnjaci onda fakat nemaju pojma.

Mislim da rade studenti po zadanim šalabahterima. Još si dobro i prošao, za većinu uređaja na spomen Router mode rada sva prića završava sa "Ne pružamo tu uslugu, to je vaš problem".

shpajza 08.02.2008. 14:40

covjek doso kod mene sad.... otvorio laptop, spojio se na wireless, otvoriio google i reko dovidjenja....

budem se nastavio bavit ovime u pondjeljak... ipak je danas poceo vikend i ovo ono....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:58.