|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
7900GS vs X1950Pro
obje 256 MB, koju da uzmem, ako mi cijenom ispadaju IDENTIČNO? N.B. da imam 22inčni monitor... Hvala pozz
Q: sta ce ti mis sa "kuglicom" kad vec pa cijeni od 50-ak kuna mozes kupiti opticki mis koji je duplo prakticniji i bolje radi od tog tvog sa "kuglicom"... A: Treba mi miš sa kuglicom jer troši manje struje. I za navigaciju po windozama je odličan tj. neizrecivo bolji od dirke. |
![]() |
![]() |
#2 |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
X1950pro |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
De jednom u zivotu (po mogucnosti dok smo jos mladi) pogledajte ostale postove na forumu ili koristite search. Ovakvih tema ima na pretek.
#5 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Na 22" monitoru, ako se voliš igrati, niti jedna ti nebu dobra! Taj monitor ima jednostavno pre veliku rezoluciju za te dvije grafe! Osim naravno ako ne patiš na detalje pa si podesiš sve na low/med kombinaciju! Ali inaće, obje grafe su po performansama gotovo indentične! U nekim igrama je jača 7900GS, u drugim je jača x1950PRO! Ali zato se ATI užasno loše OC-a, dok 7900GS se OC-anjem penje po jačini na 7900GT verziju (čak postaje i nešto jača od 7900GT sudeći po svim InGame rezultatima)! Tak da mislim da čistu pobjedu nosi 7900GS! Pogotovo kad uzmeš u obzir ATI i performanse u OpenGL igrama kao što su Doom 3, Quake 4, Prey... ATI je u njima doslovce duplo slabija od nVidie! Ali uglavnom... Za 22" monitor (nativne reze ->1600x1200 ili 1680x1050 -> ovisno WS ili NS) je odlična kupnja 8800GTS (320Mb) ili neka nVidia iz serije 7, ali da ima 512Mb! |
![]() |
![]() |
#6 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Svaki cigo svog konja hvali ![]() ![]() Ja bih preporučio još bolje x1950gt... GT-ica je dade lijepo clockati, a i ponuda kao što je x1950gt sa 512mb memorija za 1100kn, je definitvno privlačna, pogotovo ako misliš igrati na nekom većem monitoru (20''+)... |
![]() |
![]() |
#7 |
The All Seeing Eye
|
Ja sam samo realista! Zato i imam grafu koju imam, to je došlo nakon dvo-mjesečnog istraživanja da li je bolja X1950PRO ili 7900GS! U tih 2 mjeseca sam doživio prosvjetljenje i kupio bolju stvar ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
.
|
Naravno ![]() Inače ja da iskreno velim kad bi birao, uzeo bih 7900gs, nekako mi nvidija više ''leži''. Al opet ove x1950gt sa 512mb su pravi best buy... Btw oni jednostavni vmodovi za 7900gs mi se čine kao odlična stvar ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
The All Seeing Eye
|
Nisam! Jel imaš kakav link za to? Mislim da mi to nit ne treba ali opet, zanima me o čemu se radi ![]() Inaće, ovaj moj primjerak grafe se OC-a ko lud! Već sam to napisao ali mogu opet ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
ISkreno, mislim da je X1950Pro znacajno bolja i brza arhitektura za danasnje i buduce igre.. sad, to bolja ne znaci da je uvijek brza i da 7900GS nije dovoljno brza. Najcesce ako radi brza na jendoj, radi i na drugoj..a ako ne radi na jednoj, ne radi ni na drugoj.. tako da se nekako svodi na isto ![]() Pogledaj koje ces igre igrati i onda pogledaj koja je grafa u njima bolja..i tu kupi..simple ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
.
|
Citiraj:
Woverinov tutorial za vcore mod, primjenjiv i na GS-icama sa referentnim PCB-om, radi se srebrom i može se pobrisati ako se nešto pogriješi ![]() Inače vidim da tvoja i više nego dobro poteže i bez istog ![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
7900gs it is! hvala vam svima puno, i sam sam naginjao prema nvidiji (čisto subjektivna stvar) sad samo da se kolega sa foruma javi...
Q: sta ce ti mis sa "kuglicom" kad vec pa cijeni od 50-ak kuna mozes kupiti opticki mis koji je duplo prakticniji i bolje radi od tog tvog sa "kuglicom"... A: Treba mi miš sa kuglicom jer troši manje struje. I za navigaciju po windozama je odličan tj. neizrecivo bolji od dirke. |
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Po cemu je tu x1950pro "duplo slabija"? Jer daje 10FPS-a manje na rezoluciji 1600x1200 u megapopularnom naslovu Pray? Cc... Obje kartice su dobar izbor, o obje sam razmisljao kod kupovine no testovi su pokazali da je ATI bolji izbor za mene. ![]()
![]() |
#17 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|