|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nvidia GeForce 7900GT vGPU mod -how to?-
Kako me dosta ljudi ispituje o načinu modanja 7900GT napravio sam malo tutorial. Iako već ima dosta toga napisanog po netu pa ćak i ovdje u temo 7900GT clock evo da sve bude na jednom mjestu i na prvoj stranici. Ima dosta načina kako napraviti volt mod ja sam izdvoio dva po meni najjednostavnija i za početnike. Također ovdje se radi o modovima koji nakon skidanja ne ostavljaju vidljiva oštećenja te nema nikakvog lemljenja i slično. Jedina komponenta je tekuće srebro (vodljiva boja) -teorijski dio tj što i gdje- Evo kako se radi GPU volt mod na 7900GT karticama sa referentnim PCB-om i def naponom od 1,2v ![]() Plava povećanje za 0,05v => ukupno 1,25v Zelena povećanje za 0,10v => ukupno 1,30v Žuta povećanje za 0,20v => ukupno 1,40v Crvena povećanje za 0,35v => ukupno 1,55v plava + zelena -> 0,05 + 0,10 = 0,15v => ukupno 1,35v plava + žuta -> 0,05 + 0,20 = 0,25v => ukupno 1,45v zelena + žuta -> 0,10 + 0,20 = 0,30v => ukupno 1,50v plava + zelena + žuta -> 0,05 + 0,10 + 0,20 = 0,35v => ukupno 1,55v *ako se ide na povećanje od 0,35v tj na ukupan napon od 1,55v može se napraviti i puno jednostavniji (za izvedbu) koji je prikzan crvenom linijom ***ako se radi donji mod (crvena linija) tada se ne radi gornji i obrnuto*** Linije je najbolje raditi tekućim srebrom jer je jednostavan za uporabu i kasnije se relativno lagano skida. Za kupiti ga ima u Chipoteci, 3g košta 65kn (dok za ovaj mod treba možda 0,03g) ****koristiti na vlastitu odgovornost**** **ove modove nije poželjno raditi na karticama sa stock hlađenjem već je poželjno montirati minimalno VF700AlCu ili najbolje VF900Cu moguće je oštećenje kartice u vidu pregaranja kako GPU-a i memorije tako i oštečenja mosfeta i kondenzatora! **sve do 1,4v se smatra naponom koji bi trebao biti ''siguran'' za GPU no pitanje je kakve su ostale komponente -praktični dio- Ovdje ćemo prikazati izradu 1,55v vGPU mod-a po crvenoj liniji tj onaj drugi način (jednostavniji) kako moja grafička kartica već ima (kao što se moglo i vidjeti iz slika) izrađen 1,45v mod ***kao što sam napomenuo radi se ILI gornji ILI donji mod, NE oba*** Prvo trebamo grafičku karticu sa referentnim dizajnom PCB-a i def naponom od 1,2v (ako su veći početni naponi tada je i konačan napon veći ali boost je jednak) Ovdje ćemo prikazati izradu vGOU moda na Leadtek 7900GT Extreme krafičkoj kartici def napon 1,2v def taktovi 520/715 ![]() ![]() Dalje potrebno nam je tekuće srebro (ima ga za kupiti u Chipoteci -> 65kn 3g) ![]() ![]() Način nanošenja ovisi o veličini komponenata na koje nanosimo srebro. Za ovaj postupak ja sam koristio čačkalice. ![]() Količina srebra dovoljna za ovaj postupak je čak samo ono što je ostalo u čepu ![]() ![]() Način nanošenja je slijedeći: potopiti vrh čačkalice i točkasto ili kratkim pokretima ''obojiti'' željeni dio po željenoj putanji. Evo da se vidi i odnos veličina. (mi nanosimo srebro na crvenu liniju tj spajamo onih 5 ''brežuljaka'' sa ''srebrnom točkicom'') te tako jezgri dati 1,55v ![]() Ovako bi to izgledalo nakon nanošenja srebra! ***sad izgleda grozno jer ipak teško je u jednoj ruci držati fotić i snimati a drugom raditi mod na stvarima od cca1mm zato izgleda koma ali nakon detaljnijeg uređenja i čišćenja okoline taj mod izgleda potpuno glatko i ''oštro'' ![]() Ako ste pogriješili ili se slučajno srebro razlilo dok je vlažno (tekuće) slobodno ga obrišite krpom i dokrajčite gumicom za brisanje (mekanom) Ako se radi o sasušenom srebru tada ga pažljivo sastružite čačkalicom, ostatke obrisati krpom ponovo dokrajčite gumicom. Nakon micanja srebra nikakvih ''ožiljaka'' nebi smjelo biti! kod mene se boost u naponu nekako ovako prikaže u vidu max stabilnih taktova GPU (naravno svaki GPU neće imati iste rezultate u povećanju) 1,2v -> 590MHz 1,4v-> 630MHz 1,45v-> 670MHz 1,55v-> 720-725MHz
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 15.07.2006. u 13:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
Također poželjno je hladiti mosfete pogotovo nakon 1,55v mod-a(zaokruženo crvenim) ili nekim air folw-om ili nekim pasivcem (ali paziti da ne dodiruje ostalo kako nebi napravio kratki spoj) ![]() Evo još malo sličica modova 1,4v ![]() ![]() 1,55v mod (gornji) sa pripremnom izolacijom okolnih djelova ![]() ![]() Za one koji još uvijek nisu sigurni KAKO se nanosi i KAKO se skida srebro evo i snimke nanošenja i skidanja srebra sa kartice. Snimke su kažem rađene digitalnim fotićem a drugom rukom je rađen mod pa ćete mi nadam se oprostiti na trzanju ![]() nanošenje srebra na crvenu liniju tj 1,55v mod (cca 16MB) Stavljanje_srebra.Rar by Bigupload.Com skidanje srebra sa kartice (cca 5MB) Micanje_srebra.Rar by Bigupload.Com
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 15.07.2006. u 13:57. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
e svaka ti dala ! (pa makar samo vode iz bunara) ![]() tako se pise kad se oce nesto objasnit + sta slike govore vise od 1000 000 rijeci bravo majstore jos jednom !
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Bravo bravo a moglo bi i štiki odlično |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
one imaju 2 revizije biosa... flashaj novi bios, onda ćeš moći i preko bios-a (u Nibitor-u) podići napon za 0,1v moja je išla i preko 530MHz
![]() |
#10 |
Moderator
|
za memu nemoj niš radit jer one brzo i naglo riknu...memu ostavi kako je... i da dajte ovo nastavite ili preko PM-a ili u drugoj temi jer ovo je ipak tema vezana za 7900GT ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
koliko je siguran ovaj mod za memoriju ? http://www.vr-zone.com/?i=3437&s=3 nisam dosad cuo da crkavaju memorije na 7900GT, 1000mhz za memu mi se cini previse primamljivo ![]() nadam se da su ipak trajnije nego na 9800 pro koliko ti je 3dmark 06 , trebao bi bit oko 5000 right? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
taj mod za memu nije sigurno radit jer se često desi to da ti kondići riknu ili da nekaj zgori. A ionako od vGPU-a određeni postotak napona ode i u mem te tako i tu dobiješ neki boost. ako te zanima 3DM imaš pod Overkloking teme 3DM05 i 3DM06 i tamo su reze http://forum.pcekspert.com/showthrea...=31904&page=12
![]() |
#15 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
proc je fx60 clockan na 2.8 http://www.vr-zone.com/?i=3437&s=2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
max ka os posalji mi bios na mc_fish@net.hr i modam ti ga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
|
Vec je sve rijeseno, Wolverine mi je malo neke stvari prek ICQ-a dodatno objasnio, modao sam bios, flashao i dobio 30Mhz vise za GPU! Malo me to cudi, "premali pomak" , trebalo bi to ici vise ![]() Nego, zasto se na 7800 seriji kod prelaska u 3D mod takt GPU-a poveca za jos dodatnih 40Mhz, npr. stavim u driverima 490Mhz i onda u everestu pise 530Mhz kad je u 3D-u, dal je to "pravih" 530Mhz :confused: Bio sam vec to negdje citao, dal tu na forumu ili negdje u BUG-u sad vise neznam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
valjda ti gpu nece ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Moderator
|
Citiraj:
tj imaš Core clock ali u 3 djela Geometric domain Shader domain ROP domain e sada shaderi i geometric ti imaju za tu deltu viši OC.... tako da su u pravilu i jedan i drugi takt ''pravi'' to imaš i na 7900 seriji isto tu deltu isto možeš mjenjat u nibitoru ali nije preporučljivo....obično je to 20-40MHz
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
![]() |
#26 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
svaka čast ...no lemilica party traje cca 5 minuta, 3 da se zagrije i prelemi...i skine se bez po muke... licnu se može svagdje nabaviti... neka se radi kako kome paše... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Banned
|
evo, meni dosla u ruke jedna Leadtekica 7900GT pa cu vjerojatno voltmodat... radit cu ovaj donji mod, znaci sa crvenom linijom za 1.55V, i po mojem misljenju je puno lakse zalemit zicu izmedju te 2 tocke nego se jebavat sa tekucim srebrom buduci da je sve jako nagurano tamo. ovaj gornji nije tesko sa srebrom jer se ima mjesta... nisi imao nikakvih problema sa OVP-om kad si digao napon na 1.55V ko ovi ovdje? http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=92874 |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
meni je osobno puno lakše i jednostavnije povuč liniju srebra nego lemit žicu misli za taj mod ti treba par sekundi a i kako nisam htio shebat garanciju lemljenje nije dolazilo u obzir problema nisam imao nikakvih
![]() |
#30 |
Banned
|
evo, zalemio sam crvenu liniju, te sam si slozio molex konektor za mjerenje voltaze... zalemio sam jednu zicu na vgpu measure point, a drugu na ground po ovoj slici: http://www.xtremesystems.org/forums/...3&postcount=66 i multimetar pokazuje 1.4V za jezgru znaci +0.2V sam dobio, a po ovoj tvojoj slici iz prvog posta bi trebao dobiti 1.55V ![]() edit: evo, sa 1.4V ide na 650MHz jezgra memorija na 825MHz sad cu maknut ovaj mod i napravit sa tekucim srebrom za 1.55V |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|