![]() |
7900GS vs X1950Pro
obje 256 MB, koju da uzmem, ako mi cijenom ispadaju IDENTIČNO?
N.B. da imam 22inčni monitor... Hvala pozz |
X1950pro
|
također bi moj izbor x1950pro
|
De jednom u zivotu (po mogucnosti dok smo jos mladi) pogledajte ostale postove na forumu ili koristite search.
Ovakvih tema ima na pretek. |
Na 22" monitoru, ako se voliš igrati, niti jedna ti nebu dobra! Taj monitor ima jednostavno pre veliku rezoluciju za te dvije grafe! Osim naravno ako ne patiš na detalje pa si podesiš sve na low/med kombinaciju!
Ali inaće, obje grafe su po performansama gotovo indentične! U nekim igrama je jača 7900GS, u drugim je jača x1950PRO! Ali zato se ATI užasno loše OC-a, dok 7900GS se OC-anjem penje po jačini na 7900GT verziju (čak postaje i nešto jača od 7900GT sudeći po svim InGame rezultatima)! Tak da mislim da čistu pobjedu nosi 7900GS! Pogotovo kad uzmeš u obzir ATI i performanse u OpenGL igrama kao što su Doom 3, Quake 4, Prey... ATI je u njima doslovce duplo slabija od nVidie! Ali uglavnom... Za 22" monitor (nativne reze ->1600x1200 ili 1680x1050 -> ovisno WS ili NS) je odlična kupnja 8800GTS (320Mb) ili neka nVidia iz serije 7, ali da ima 512Mb! |
Svaki cigo svog konja hvali :D ;)
Ja bih preporučio još bolje x1950gt... GT-ica je dade lijepo clockati, a i ponuda kao što je x1950gt sa 512mb memorija za 1100kn, je definitvno privlačna, pogotovo ako misliš igrati na nekom većem monitoru (20''+)... |
Ja sam samo realista! Zato i imam grafu koju imam, to je došlo nakon dvo-mjesečnog istraživanja da li je bolja X1950PRO ili 7900GS! U tih 2 mjeseca sam doživio prosvjetljenje i kupio bolju stvar :D
|
Naravno :)
Inače ja da iskreno velim kad bi birao, uzeo bih 7900gs, nekako mi nvidija više ''leži''. Al opet ove x1950gt sa 512mb su pravi best buy... Btw oni jednostavni vmodovi za 7900gs mi se čine kao odlična stvar :) Jesi probao to? |
Nisam! Jel imaš kakav link za to? Mislim da mi to nit ne treba ali opet, zanima me o čemu se radi :D
Inaće, ovaj moj primjerak grafe se OC-a ko lud! Već sam to napisao ali mogu opet :D Sa 525/1440 na 654/1728 (ovih 1728 bi još išlo u RivaTuner-u, CoolBits ima pre kratki slider)! |
ISkreno, mislim da je X1950Pro znacajno bolja i brza arhitektura za danasnje i buduce igre.. sad, to bolja ne znaci da je uvijek brza i da 7900GS nije dovoljno brza.
Najcesce ako radi brza na jendoj, radi i na drugoj..a ako ne radi na jednoj, ne radi ni na drugoj.. tako da se nekako svodi na isto :D Pogledaj koje ces igre igrati i onda pogledaj koja je grafa u njima bolja..i tu kupi..simple ;) |
Citiraj:
Woverinov tutorial za vcore mod, primjenjiv i na GS-icama sa referentnim PCB-om, radi se srebrom i može se pobrisati ako se nešto pogriješi :) Inače vidim da tvoja i više nego dobro poteže i bez istog :goood: |
Hvala na linku, super je to kolega objasnio, vrlo poučno! Mada vidim da mi to ne treba jerbo već postižem rezultate kao da imam "plava+žuta" mod na grafi (1,45V) :D Zalman čuda radi :D
|
bez razmisljanja i dvojbi 7900GS :)
|
I ja bih uzeo 7900GS...jednostavno,dosta sam ljudi vidio da se zale na X1950pro,da se ne clockaju,pregrijavaju...i to...
|
7900gs it is!
hvala vam svima puno, i sam sam naginjao prema nvidiji (čisto subjektivna stvar) sad samo da se kolega sa foruma javi... |
Citiraj:
Po cemu je tu x1950pro "duplo slabija"? Jer daje 10FPS-a manje na rezoluciji 1600x1200 u megapopularnom naslovu Pray? Cc... Obje kartice su dobar izbor, o obje sam razmisljao kod kupovine no testovi su pokazali da je ATI bolji izbor za mene. :zdero2: |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:04. |