Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Case Modding
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.06.2007., 20:36   #1
MJuric
Gens Una Sumus
Moj komp

MJuric's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Fazno hlađenje

Zanima me ima li ga netko,kakve temperature postize s njim i slicno

Osobno mislim da jeto super stvar ako je osoba overclocking manijak jer bez beda mozes voltazu povecat na max...i još uvijek ce ti temperatura pod punim opterećenjem bit negativno(mozda i debelo negativna)...bolesno
Staro 19.06.2007., 20:42   #2
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Vuco je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.06.2007., 21:11   #3
MJuric
Gens Una Sumus
Moj komp

MJuric's Avatar

uf...liijepo i zanimljivo,hvala na linkovima

bas sam sad bacio oko na crazypc.com tamo ima ovaj mach2 gt...mislimd a je to papreno
Staro 19.06.2007., 21:27   #4
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Preskupo je i ne tako dobro (jako teško drži C2D pod visokim naponom, predviđen je za max. 200W). Jako dobro custom made fazno ti je 450€ (momak iz susjedne države; najjeftinija cijena što sam našao, bez poštarine).

Da ideš raditi vlastito, došlo bi te oko 200€ + isparivač (vani koštaju oko 80€, ali ako imaš pristup tokarilici, napraviš si sam puno jeftinije) + radovi majstora.

Što opet, ako nemaš majstora i alat, te dođe puno više (sam alat ti je oko 400-500€ + certifikat za plinove koji moraš imati da bi mogao napuniti).

Ne mora biti skupo, samo moraš imati prave majstore. Naravno, sigurnost je na prvom mjestu...
Staro 20.06.2007., 11:23   #5
MJuric
Gens Una Sumus
Moj komp

MJuric's Avatar

istina,čak sam pročitao da je za c2d koliko toliko u redu,ali za moj procesor da bi bio los(valjda zbog povecane potrosnje snage nego kod "obicnog" c2d-a)
Staro 20.06.2007., 14:52   #6
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Ljudima su krepavali ti MachGT-i nakon nekog vremena na Quad core procesorima. Drži on njega sitno ispod nule ili malo iznad (temp. jezgri), ali OC-an Quad je toplana i pol. I velim, skoro svima sa MachGT-om (i onaj drugi, kak se zove? Vapochill, jel) ako su imali malo povećan napon na Quad core-cu, je rikaval. Ne uspije se kompresor dovoljno hladiti (radna temp. mu je 55-70°C otprilike, barem ovim hermetički; Rotary mogu podnijeti više temp., ali su i puno glasniji i jači) i vrisne.

Custom bi mogla izdržati Quad core, ali to je isto napeto. Stavlja se akumulator prije kompresora + malo ga se više napuni, tako da se napravi da kada je load negdje oko 50W da tek onda nema povratka "tekućine" u kompresor, a sve ispod 50W ima povrat "tekućeg" u kompresor i to mu šteti.

Zašto 50W (ili oko toliko)? Jer toliko otpilike stvara topline prosječan quad core u idle-u (ako ne više). Tako da kada sustav radi na prazno (nema ništa priključeno na fazno), onda se uništava fazno, ali zato kada je Quad core gore, onda u idle-u nema oštećivanja, a zbog malo jačeg punjenja može podnijeti puno više u load-u.

Uglavnom, za Quad na defoltu - MachGT i ostale komercijalne verzije faznog su ok, to im je neka granica. Ali opet, cijena je prevelika...
Staro 20.06.2007., 15:15   #7
MJuric
Gens Una Sumus
Moj komp

MJuric's Avatar

Da,već ako netko planira "pljunu"za to skoro 1000$ za očeivat je vrhunsku hlađenje bez IKAKVIH nuspojava...a ne to da ti nakon nekog vremena rikne...a eto valja ce se i ti kompresorio malo poboljsats napretkom tehnike...
Staro 20.06.2007., 15:29   #8
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Eh, kad su izašli MachGT i Vapocill...To je bilo još doba Bartona i Pentijuma 4. Oni su još i dobro napravljeni, za 200W load-a. Ali Quad core je ipak "malo bolji" od tih starih procesora.

A više nikome ne isplati prodavati i raditi komercijalna fazna hlađenja. Eto, sad OCZ pokušava napraviti fazno za 200-300$. Pa imaju problema sa transportom i punjenjem, jer ne možeš neke plinove koristiti u određenim državama (zabranjeni su), a pak alternativa je skupa.

Tako da, nije sve sjajno i bajno
Staro 20.06.2007., 22:31   #9
MJuric
Gens Una Sumus
Moj komp

MJuric's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Eh, kad su izašli MachGT i Vapocill...To je bilo još doba Bartona i Pentijuma 4. Oni su još i dobro napravljeni, za 200W load-a. Ali Quad core je ipak "malo bolji" od tih starih procesora.

A više nikome ne isplati prodavati i raditi komercijalna fazna hlađenja. Eto, sad OCZ pokušava napraviti fazno za 200-300$. Pa imaju problema sa transportom i punjenjem, jer ne možeš neke plinove koristiti u određenim državama (zabranjeni su), a pak alternativa je skupa.

Tako da, nije sve sjajno i bajno
alternativa=tekući dušik
Staro 20.06.2007., 22:40   #10
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor MJuric Pregled postova
alternativa=tekući dušik
Nope...

Tekući dušik nemreš furat 24/7. Tako da su te dvije stvari nemoguće za uspoređivati.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno