![]() |
Fazno hlađenje
Zanima me ima li ga netko,kakve temperature postize s njim i slicno
Osobno mislim da jeto super stvar ako je osoba overclocking manijak jer bez beda mozes voltazu povecat na max...i još uvijek ce ti temperatura pod punim opterećenjem bit negativno(mozda i debelo negativna)...bolesno |
Masni je jedini ovdje koji je to napravio, davno prije.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=34380 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=31789 |
uf...liijepo i zanimljivo,hvala na linkovima:goood:
bas sam sad bacio oko na crazypc.com tamo ima ovaj mach2 gt...mislimd a je to papreno |
Preskupo je i ne tako dobro (jako teško drži C2D pod visokim naponom, predviđen je za max. 200W). Jako dobro custom made fazno ti je 450€ (momak iz susjedne države; najjeftinija cijena što sam našao, bez poštarine).
Da ideš raditi vlastito, došlo bi te oko 200€ + isparivač (vani koštaju oko 80€, ali ako imaš pristup tokarilici, napraviš si sam puno jeftinije) + radovi majstora. Što opet, ako nemaš majstora i alat, te dođe puno više (sam alat ti je oko 400-500€ + certifikat za plinove koji moraš imati da bi mogao napuniti). Ne mora biti skupo, samo moraš imati prave majstore. Naravno, sigurnost je na prvom mjestu... |
istina,čak sam pročitao da je za c2d koliko toliko u redu,ali za moj procesor da bi bio los(valjda zbog povecane potrosnje snage nego kod "obicnog" c2d-a)
|
Ljudima su krepavali ti MachGT-i nakon nekog vremena na Quad core procesorima. Drži on njega sitno ispod nule ili malo iznad (temp. jezgri), ali OC-an Quad je toplana i pol. I velim, skoro svima sa MachGT-om (i onaj drugi, kak se zove? Vapochill, jel) ako su imali malo povećan napon na Quad core-cu, je rikaval. Ne uspije se kompresor dovoljno hladiti (radna temp. mu je 55-70°C otprilike, barem ovim hermetički; Rotary mogu podnijeti više temp., ali su i puno glasniji i jači) i vrisne.
Custom bi mogla izdržati Quad core, ali to je isto napeto. Stavlja se akumulator prije kompresora + malo ga se više napuni, tako da se napravi da kada je load negdje oko 50W da tek onda nema povratka "tekućine" u kompresor, a sve ispod 50W ima povrat "tekućeg" u kompresor i to mu šteti. Zašto 50W (ili oko toliko)? Jer toliko otpilike stvara topline prosječan quad core u idle-u (ako ne više). Tako da kada sustav radi na prazno (nema ništa priključeno na fazno), onda se uništava fazno, ali zato kada je Quad core gore, onda u idle-u nema oštećivanja, a zbog malo jačeg punjenja može podnijeti puno više u load-u. :) Uglavnom, za Quad na defoltu - MachGT i ostale komercijalne verzije faznog su ok, to im je neka granica. Ali opet, cijena je prevelika... |
Da,već ako netko planira "pljunu"za to skoro 1000$ za očeivat je vrhunsku hlađenje bez IKAKVIH nuspojava...a ne to da ti nakon nekog vremena rikne...a eto valja ce se i ti kompresorio malo poboljsats napretkom tehnike...
|
Eh, kad su izašli MachGT i Vapocill...To je bilo još doba Bartona i Pentijuma 4. Oni su još i dobro napravljeni, za 200W load-a. Ali Quad core je ipak "malo bolji" :) od tih starih procesora.
A više nikome ne isplati prodavati i raditi komercijalna fazna hlađenja. Eto, sad OCZ pokušava napraviti fazno za 200-300$. Pa imaju problema sa transportom i punjenjem, jer ne možeš neke plinove koristiti u određenim državama (zabranjeni su), a pak alternativa je skupa. Tako da, nije sve sjajno i bajno :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Tekući dušik nemreš furat 24/7. Tako da su te dvije stvari nemoguće za uspoređivati. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:51. |