|
![]() |
#1 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Usluga Reflow/reball grafičke
Pozdrav, dakle ovako imam jednu strganu grafičku koja mi je otišla nedavno i sad sam ostao bez grafičke na žalost a novaca nemam za novu niti da nekom platim da mi napravi reball koji vjerujem da bi ju popravio pa ako ima netko platio bi mu piće il neku simboličnu cijenu samo da mi proradi grafička opet, hvala unaprijed. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 24.03.2015. u 08:19. |
![]() |
![]() |
#3 |
1
|
Nebi rađe to htio radit, htio bi da se na normalan način popravi, ako je ikako moguće. |
![]() |
![]() |
#4 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
NHF......... ali da netko gubi zivce i vrijeme za pice bi tebi osobno trebao biti jako jako dobar prijatelj. kvragu, pa meni se nebi dalo rastavljat graficku, palit heatgun i przit ju, keljit novu pastu i sastavljat za pice ![]() tako da realno, budi sam svoj majstor. ako imas heatgun, imas graficku sljedecih par mjeseci, samo ju zakuris dodatno kada prestane davat sliku. ali ovako, da ti netko radi reballing ![]() znas sto je uopce reballing, znas sto trazis tocno?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
#5 |
1
|
Nemam na žalost ništa od alata, a i nisam nikad s tim radio. Ja ću je sam rastavit i dofurat samo nek je taj ako može prekugla i sastavit ću je isto sam i natrackat pastom i probat. Naravno da znam, reflow bi najvjerovatnije isto popravio stvar ali na jedno kraće vrijeme ovisno kolko se profesionalno napravi, a nije mi u cilju ni da ju mogu popravit i da imam heatgun svaki put kad neće u win. dat sliku ga palit i podkurivat, nego bi ju htio popravit da traje duže u tom slučaju bi reball trebalo. Ha jbg razumijem ja jer sam i ja radio stvari za đabe isto ljudima koji mi nisu prijatelji jer su bili u situaciji u kojoj ih razumijem pa eto opet sam pomogo. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 27.02.2015. u 18:15. |
![]() |
![]() |
#7 |
1
|
Pitao sam ga ali ima puno posla a i morao bi mu platit materijal, a nemam na žalost tolko kolko traži. Mislim možda bi i reflow prošo samo ga treba profesionalno odradit preko lemilice, a ne heatgunom. ko recimo ovdje https://www.youtube.com/watch?v=T_KHCzGaPnc Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 27.02.2015. u 18:41. |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Ako je u pitanju lemilica, heatgun ili rebaling, u pitanju je hladan lem. Neki od kontakata su loši. Ako imaš vremena i volje, uzmi lemilicu, dobro je ugrij i idi redom. Kontakt po kontakt. Ako je nešto drugo u kvaru, neće ti pomoć niko, osim elektroničara...
#9 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Koliko ja znam "reball" je micanje staroh čipa i stavljanje novoga... A ko bi taj novi čip platio? pa nije to da košta kikiriki... i reball se nikako ne isplati Napravi dobar reflow, i ako ga dobro napraviš raditi će možda i duže od 1god... Od alata ti treba samo neki mali brener, a možeš i upaljačem ako baš ne možeš nabaviti maleni baner imaš one upaljače u intersparu,kauflandu kod kase...koji su kao breneri ![]() btw koja točno grafa? |
![]() |
![]() |
#10 |
1
|
Ja bi htio ako je ikako moguće da mi netko to na lemilici napravi mislim na reflow jer je profesionalno a ovako sa heatgunom reflow radit mi je 50/50 da ću dobro napravit a mogu i još više zeznut stvar ili će ostat kako je i sad. Znači nije nužno onda da mora bit reball baš promjenio sam ime naslova jer sam vidio da se i sa kvalitetnim reflow-om može isto jednako dobro i kvalitetno to napravit, ali nikako nebi išo na varijantu reflow-a sa heatgunom. Zaboravih navest znači grafička je Gtx 470. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 28.02.2015. u 15:34. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
1
|
Još uvijek sam u potrazi da mi netko napravi reflow na grafičkoj ako ima koja dobra duša bio bih zahvalan. |
![]() |
![]() |
#12 |
1
|
I dalje u potrazi. |
![]() |
![]() |
#13 |
Outer Space
Datum registracije: Jul 2007
|
Majketi mile,jel znas ti koji je to posao? Za piće sto znaći 8 kuna (kola,pivo,kava). Ja znam i nema teoretske da bih ga radio ispod 300 kuna..Posao da se usereš da prostiš,i moraš imati reball podložak koji košta 30 $ na ebayu zavisno od čipa koji imaš. Nije GPU ali je postupak isti. Link Moras imati heat gun i tocno paziti da ti temperatura PCB-a i GPU-a koji zagrijavas ne predje 200 c s fluxom i tocke otapanja lem kuglica. |
![]() |
![]() |
#15 |
Vozi Miškoooo!!!
Datum registracije: Feb 2006
|
Ma probaj pecnicu, ja tako od 6 ubacenih 5 osposobio da rade, frendovi nisu vjerovali, ali svim jos rade, skines ventilator i dobro je ocistis, zamotas u alu foliju, upalis pocnicu na 200 stupnjeva 10tak minuta da se zagrije, i onda na 10minuta stavis VGA u nju i temperatura mora biti 200 stupnjeva, tj. kod mene je bila, ni vise ni manje, 10 minuta je taman, izvadis je nakon 10min i ostavis da se ohladi, stavis novu pastu i ventilator, i kako je rekao jedan pametan covijek, sansa je 50:50... ili radi ili neradi...
#16 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
lakse je nekom dati 10kn da to napravi umjesto tebe ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |