|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
(riješeno) Win 8.1 RAM ostaje zauzet nakon što se sve zatvori
Imam problem sa zauzećem ram memorije... Na računalu nema instalirano nikakvih 100 čuda... Recimo pokrenem chrome, 2-3 taba, minimiziram ga i pokrenem jednu igru (Dota2) i nakon 2-3 sata igranja ram je zauzet 7gb. Exitam igru i chrome i ram ostaje zauzet... I neće se riješit dok ne restartam sistem... Netko nekih ideja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Ja imam isti taj problem, nakon tjedan dana mi se obično napuni svih 16 GB RAM-a i onda je zauzeće 98-99% no matter what, bili upaljeni ili ugašeni programi. Restart mi je jedino rješenje. Koliko vidim, to je dosta učestali problem kod Win 8.1. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Ja sam imao taj problem sa firefoxom. Sam od sebe se rijesio nakon nekog updatea. Da li je do windowsa, ili do aplikacije, ne mogu biti siguran, ali bih prije rekao da je do aplikacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Si probao neki drugi browser? Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
to je dobro sve pa nije ti ram na 99% windows 8.1 a i ovaj prije, na početku uči što ti najviše koristis I svakim restartom je on "pametniji" tj učita si neke podatke koje smatra da ti budeš trebao, a to ti je taj ram. I onda digne neki program prije / brže. Tamo na slici di si poslikao ram, prvi dio ti je korišteni ram, bijeli dio ti je taj dio o kojem ja pričam, i još ostatak je free Odi mišom na ta polja, pa bude ti windows sam objasnio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Nije ni priblizno dobro. Non-paged pool je sumnjivo velik, a to je dio memorije koji koriste kernel i driveri. Cini se da ti neki driver ima memory leak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Da, meni je trenutno non paged pool ~320MB, uptime kompa ~12 sati.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
nema sta ubijat, samo unloadat keširana sranja koja netreba
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
I ako ne koristis ono govno od raptr ATI.a deinstaaliraj ga, samo to cudo ti srče ajme rama, poreda si appove po kolicini zauzeca. Pagefile prebaci sa ssda na mehanicki disk ako imas.
![]() |
#15 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
za 8icu neznam ali 7ica nedopusta da se popuni sav ram ~20% OS sebi ostavi rezervirano za neke pizdarije
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Mišljenja sam kako je to u startu photoshop krivo "postavljen" tj. da javlja grešku prilikom incijalizacije programa kad provjerava pagefile, jadan se sav zbuni. Ne sjećam se koja verzija Photoshopa, jedna od cs2 pa do cs4. Čisto ko rezervu uvijek ostavim parsto MB. Nikom neće faliti IMHO, a mene će spriječiti od traženja greške ko taj jedan put ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Meni je OS sam krenuo ubijat aplikacije. A kad si u pravom poslu nije nimalo zanimljivo da ti recimo ubije neki projekt koji radis par sati i koji nisi sejvao jer eto, nisi robot da svakih 5 minuta lupis save u programu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Onaj gore slučaj mi se dogodio tokom samog ulaska u program, tj. nije vezan s manjkom memorije, već isključivo u tome da program nije pronašao pagefile i pokazao error. Kad smo već kod ubijanja aplikacija, na win 8.1 32bit laptopu sa 3GB rama mi se prečesto događalo da ubije sve i napravi mi automatski log off kad pokrenem mail klijent, browser i photoshop, bez upozorenja da je memorija prepuna. To se znalo dogoditi nenadano, primjerice računalo miruje, ne radi ništa, tipkam post tu na forumu (dakle ne punim dodatno memoriju) i odjednom log off, tak da sve što sam radio u danom trenutku ode u nepovrat. Nema one tipične zadrške kao kad gasiš računalo pa ti kaže da čekaš. Dosta nezgodna situacija. Je li se isto i tebi dogodilo?
![]() |
#22 |
Premium
|
Evo, da nadopunim... Znaci ipak nisam nista rijesio sa tim micanjem page file-a... Na kraju sam deinstalirao killer lan driver i software i umjesto original killer lan dirvera stavio neki drugi koji sam procitao na forumima da radi na taj model i sad je tek ok. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|