|
![]() |
#1 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
(riješeno) Kopiranje fileova s HDD-a koji ima bad sectore
Dakle, imam 2.5 prijenosni hdd 500gb pun filmova sa 2 bad sectora negdje na sredini i sad sam kupio novi da na njega to sve prebacim. Plan je bio da prebacujem po 10-ak filmova tako da kad naletim na neki koji na na bad sectoru i kad mi javi da ne moze kopirat da mogu prekinut kopiranje i da ga mogu naći među tih 10 koje trenutno kopiram i da taj film zaobiđem. E sad, tako sam i isao i kad je stiglo do tog filma pisalo je jos 2 min da se kopira i tako bez kraja. Stisno sam cancel koji naravno ne radi nego onda please wait pise bez kraja. Na kraju sam na task management prekinuo to i sad kad je buraz upalio pc izbacilo mu da disk check za taj 2.5 (valjda za taj, valjda ne checka ovaj od 2tb na kojem mi je brdo podataka, drive je :G a neam pojma koje je slovo za prijenosni a koje za taj od 2tb) koji je spojen na pc i on to nije prekinuo odmah i sad se to checka vec 2h. Pitanje je, kako sad to izvest, kako nać filmove koji su na bad sectoru da mi se to opet ne dogodi ili bilo kakvo drugo rjesenje? Zadnje izmijenjeno od: Mirkopoter. 19.02.2015. u 17:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
pa idi jedan po jedan film. onaj koji prebaci u neko normalno vrijeme je OK. eto baš imam ISTI slučaj, WD green koji je bio glavni nosioc glazbe koju strimam se počeo čudno ponašat i sa HD tune vidio da ima 5-6 BSa... i sad prebacujem tj samo radim update na back-up HDD onoga što još nisam back-upao. i kad dođe do bad sektora stoji i vrijeme prebacivanja se ne smanjuje. znači taj file je na bad sektoru. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
"E sad, tako sam i isao i kad je stiglo do tog filma pisalo je jos 2 min da se kopira i tako bez kraja. Stisno sam cancel koji naravno ne radi nego onda please wait pise bez kraja. Na kraju sam na task management prekinuo to i sad kad je buraz upalio pc izbacilo mu da disk check za taj 2.5 (valjda za taj, valjda ne checka ovaj od 2tb na kojem mi je brdo podataka, drive je :G a neam pojma koje je slovo za prijenosni a koje za taj od 2tb) koji je spojen na pc i on to nije prekinuo odmah i sad se to checka vec 2h." Kao što sam napisao, ovo se dogodilo kad sam tako radio. Šta bi sad trebao svaki put kad dođe do filma koji je na bs prekidat to na task management i onda da mi checka disk kad palim komp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Možeš eventualno probat pustit HDD regenerator da pročešlja i "pokrpa" BSove pa onda pokušat kopirat fileove na kojima zapne. Mada ak zavlači tolko dugo, moguće da će se i scan vrtit dulje, ali nema brzo kod ovakvih stvari. Na kraju si sretan ak opće uspije očitat to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Prvo i osnovno: koristi program za kopiranje koji dopušta skip fajla. Konkretno možeš koristiti total comander ili neki sličan program, poanta je da ne čita bad sektor nego lijepo prijavi grešku pa možeš kopirat dalje preskakanjem tog fajla. Isti princip se koristi kada kopiraš sa oštećenog CD.a ili nekog drugog medija. Evo još jedan primjer takvog programa s tim da ovaj ide i korak dalje pa zadržava nekompletni fajl: http://www.roadkil.net/program.php?ProgramID=29 @chuxonja: ima itekako brzo kod ovakvih stvari - postaviš read bad sector reatry na 1 u adekvatnom programu i da vidiš kako se preskaču BS.ovi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
E cool onda, ja sam mislio da baš i ove zmrdane pokušavaš sejvat. Skipanje je gg onda u tom slučaju ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|