|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
VGA vs DVI vs HDMI
![]() imam graficku koja nudi DVI izlaz. radim na TVu od Grundiga,1080 je rezolucija. spojio sam komp sa TV putem DVI (izlaz na grafickoj je DVI) konvertera na VGA -> i VGA kabelom na VGA utor u TV-u. zanima me: koja je razlika izmedju spajanja kompa sa TVom preko VGA, a koja preko DVi kabela? Primjetio sam da VGA nacin ima vrlo dobru sliku (nisam jos probao HDMI) neki mi kazu daj e VGA stariji nacin spajanja, da je "zaostao" i da je losiji. zasto? sto je lose s njim? primjecujem da su rubovi (slova itd) vrlo ostri, slika je dosta ostra. inace,ovako zaniam me sto jebolje VGA ili Dvi, ili HDMI, ili Display Port (to sam cuo danas da isto postoji) Evo ![]() Hvala ![]() edit: evo koristim VGA nacin spajanja sa TV, slika je doista dobra! I slike se vide jasno i tekst, bo. mozda je razlika u sitnicama, npr ako je tekst Bijel na crnoj podlozi je drugacije, ili ako je tekst Bijel na Zelenojpodlozi, ili atko nesto ,onda je mozda mutnije.ali opet je li to do graficke, ili do monitora , tj TVa? ko bi znao. neznam cuosam da je DVI bolji od VGA ali VGA mi izgleda isto tako dobro. koristim rezoluciju 1920x1080. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Glavna razlika ti je u tome što je VGA signal analogni u odnosu na ostatak. Ako već imaš izbor kak spajat, pikni na DVI ili HDMI. HDMI je posebno zgodan za TV nekad jer fura i zvuk. Iako, ako nemaš neki izvor smetnji u blizini koji mogu smetat, VGA će isto bit decent. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
hvala na info ![]() evo samo da napomenem - koristio sam dakle VGA nacin spajanja graficka - tv i DVI-HDMI razlike zapravo kao da i nema. nije uocpe vidljiva. dakle slika izgleda identicno ljepo, jedino sto mi VGA "rasiri" sliku do rubova ekrana, a sa DVI-HDMI nije rasirena slika do rubova ekrana. vratit cu se ja na VGA nacin spajanja, nevidim razliku u kvaliteti slike. eto, jedino da mi se rasiri slika preko cjelog ekrana/TV-a. hvala =) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Razlika je samo jedna, kod digitalnog načina spajanja, svaki piksel slike koja se generira u grafičkoj kartici "sjeda" točno na jedan piksel na TV ekranu dok se kod analognog dešava da mikronski pomak prikaza slike pomakne taj piksel iz grafičke kartice na dva piksela na TV ekranu i pojavljuju se mutni dijelovi slike ili sjene ili horizontalne/vertikalne pruge. Uglavnom, uživaj u svojoj slici, ako ti je ona ovakva dobra - super... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|