|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
![]() dakle ovo je nadopuna na post u temi Spajanje TV + PC (Komplicirana verzija). Situacija je sljedeća na grafici ati 4670 sam odlučio tv out na lcd lg spojiti s hdmi kablom. u trenutku kada kablom spojim računalo i lcd izbacuje fid sklopka. Isto se dešava bez obzira da li uređaji rade ili ne. Samo da su obadva pod naponom. Potpuno nejasan problem. Kabal je inače bandbridge dužine 5 m, na lcd-u su 2 hdmi konektora isto se dešava na obadva. Pitao sam sve koje znam (od tzv računalnih gurua do električara za pomoć, pokušao sve njihove ideje ali bez uspjeha pa ste Vi zadnja nada. Eto nadam se da netko može pomoći! Ako sam zaboravio što bitno molim da me kontaktirate u temi ili priv. Hvala unaprijed
![]() |
#2 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
kakav utikač ima tv? dvopolni bez uzemljenja? probaj spojiti tv i komp bez antene i drugih uređaja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
![]() |
#5 |
Premium
|
Tako su mi rekli i kolege električari ali nisu mi predložili ništa bolje od zamjene faze i nule u utičnici pa do promjene utičnice. Meni elektrika i nije jača strana tu samoo slijedim savjete. Da nije možda problem u kabelu? nekakav kratki spoj ili tak nešto banalno....
![]() |
#6 |
Guest
|
Kažeš: ati 4670 sam odlučio tv out na lcd lg spojiti s hdmi kablom -- Kako spajas grafulju na kabel? (mozda glupo pitane, ali smo svasta vidjeli na ovom forumu) |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Na kartici imam vga dvi i hdmi. U hdmi uštekam kabal i onda u lcd. Možda sam ja krivo formulirao pitanje pa zvuči glupo...jel sada formulirano ispravno? EDIT: sada sam pričao s kolegom koji je dao dva moguća rješenja. Prvo je bazirano na njegovom iskustvu s modemom koji je radio isto sr... što se i meni dešava i to odmah prilikom startanja računala. Samo je zamjenio utor u kućištu i sve je radilo OK. A drugi prijedlog je u biosu staviti na defaultne postavke, možda ga lagani oc zeza. Što mislite ima li ovo smisla sa zamjenom utora na ploči? Ili ovo sa oc-om ?
7 slova 2 točke Prenosni kalkulator: HP Elitebook 8540W WD928EA Zadnje izmijenjeno od: gums. 13.01.2009. u 07:48. Razlog: dodavanje prijedloga mogućeg riješenja |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ovo si sam napisao: Citiraj:
Citiraj:
Glavni i osnovni razlog je struja tj. instalacije u stanu / kući. Ovo uključuje i produžne, nadam se da ne koristiš one kineske ili poljske škovace. Stavi pristojni produžni / lupež na šuko utičnicu i na isto mjesto spoji i TV i komp. Ovako ćeš izbjeći drugi mogući problem kada je jedan potrošač na jednoj fazi a drugi na drugoj fazi pa prilikom uštekavanja kabela dolazi do izjednačavanja i proradi zaštita fid sklopke. Ista reagira na "razliku" >= 50 mA. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Produžni i kod računala i tv su stari nekoliko godina i ne znam više niti gdje su kupljeni. Nisam valjda toliki pehist pa da u novokupljenoj kući imam probleme sa strujom - instalacijama. Budem sve to probom poslije posla i javim rezultate na forum.
7 slova 2 točke Prenosni kalkulator: HP Elitebook 8540W WD928EA Zadnje izmijenjeno od: gums. 13.01.2009. u 11:52. Razlog: moja gluposat kou nitko nije vidio nadam se |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
nautic expert
|
najpametnije je sve spojiti na isti produžni kabel, kako je već Nikky rekao. nisi spomenuo kakvu fidovu sklopku imaš, dvopolnu, tropolnu ili četveropolnu. funkcija fidove sklopke je da reagira na preveliku razliku struje na priključku, tj. grubo rečeno "mjeri" struju koja "ulazi" u stan (faze) i struju koja "izlazi" iz stana (nule). ako dođe do razlike veće od deklarirane na fidovoj sklopci (delta I), znači da negdje stuja "curi" (obično preko uzemljenja, a moguće je i da nekoga "trese"). tada sklopka prekida dovod struje u stan. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Koje napajanje imas u kompu? Moze biti i do toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
elektrotehničar
Datum registracije: May 2007
|
UGl. spoj je faze i uzemljenja s nekim normalno neaktivnim dijelom kao što je npr. kučište metalno i sl... Laički rečeno događa se to da ti npr. kučište dođe pod napon i da bi se zaštitili od strujnog udara (ako bi slučajno dodirnuli to kučište) fidova sklopka nas spašava tako što prekine dovod struje...
![]() |
#13 | |
nautic expert
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Dakle kao prvo puno hvala svima koji su pomogli savjetima. Problem izbacivanja fidovke je riješen. Kako je kolega s posla (koji je i kriv za riješenje) rekao problem je bio u tome što na utičnici gdje je računalo ima uzemljenje a tamo gdje je tv nema i onda je hdmi kabal doveo uzemljenje gdje ga inače nema i zato je izbacivalo. E sada ja sam laički Vama prenio onako kako je on meni objasnio ako sam fulao moje isprike, ovo možda nekome pomogne. Stvar je riješena tako što smo lcd tv uštekali na istu utičnicu kao i računalo i sada sve radi. Pojavio se problem 2: naime sa recivera sam pokušao provući kabal na tv karticu. Koaksijalni (mislim) kabal sa muškim na jednom kraju (tv kartica) i ženskim (reciver) priključkom. Signala ima ali je slika katastrofa. Nije bolja niti ako ištekam hdmi kabal. E sada da li je do softwara (power cinema) ili nešto drugo zeza. Još ako netko tu može pomoći bilo bi super.
![]() |
#15 |
Moderator
|
Rekoh: Stavi pristojni produžni / lupež na šuko utičnicu (dakle ona sa uzemljenjem) i na isto mjesto spoji i TV i komp. U vezi blema br. 2 HDMI ili drugi AV kabeli nemaju veze sa RF signalom. Za test privremeno izbaci "iz igre" reciver i dovedi antenu direktno u tv karticu. U softveru odaberi PAL B/G ili W. Germany i onda nanovo pretraži kanale. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
Kužim što si rekao. Hvala na pomoći ![]() Isti kolega mi je dao i dva prijedloga: Prvi je da prije recivera stavim razvodnik, i onda 1 u reciver a drugi u tv karticu (ali lmb in ide preko f konrektora a tv kartica preko miškog antenskog priključka da li se to može tako kombinirati?). Drugi je da na lmb out (kaže loop točka ili slično) spojim kabal i onda na karticu tada bi kartica imala signala samo kada je reciver na stand by. Kako ovo zvuči kao riješenje? Ovo za PAL B/G to u postavkama nisam niti dirao, sve je default. Power cinema valjda to radi prema lokaciji koju sam stavio. Budem i to pogledao.
7 slova 2 točke Prenosni kalkulator: HP Elitebook 8540W WD928EA Zadnje izmijenjeno od: gums. 14.01.2009. u 11:28. Razlog: dopuna i izmjena |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Čekaj malo, da razjasnimo neke stvari (napomena i za ostale, napišite točno o kojem uređaju-ima / komponenti-ama radi, puna oznaka). Spominješ reciver, koji i za što? Satelitski, DVB-T, xxx ? TV kartica koja, šta "prima"? Satelitski, DVB-T, zemaljski RF ? Koje "antene" tj. izvor signala imaš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
Isprika, mislio sam da sam rekao radi se o humax reciveru (točan model javim od doma) kojeg sam dobio sa ugovorom za digi tv. Imam samo jedan tanjur i lmb - sve je od digi tv, oni su i postavljali. Sva oprema je njihova lmb i itd., mislim reklamiraju se kao digitalna televizija pretpostavljam da je i signal onda digitalni. želja mi je preko tv kartice snimiti program koji ne uspijem pogledati.
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#21 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Pa u drugoj temi smo ustanovili da to ne bi išlo? ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
Znam što je napisano u drugoj temi. Samo kažem što mi je predložio kao riješenje kolega koji glasi kao poznavatelj problematike. A ja sam totalni laik u tome i zato ovdje pitam. Tako da sam i njegove prijedloge ovdje stavio jer bolje je pitat nego skitat ![]() Imam samo program iz njihovog paketa. Nemam niti jednu zemaljsku antenu, ne trebam ih za program koji pratim.
![]() |
![]() |
#23 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Pa može snimit tv program ako ima tv karticu sa s-video ulazom i onda mu treba isti pribor što sam opisao u temi Spajanje TV + PC (Komplicirana verzija) samo što će prekidač na scartu iz Humax-a ići na OUT a audio sa scarta treba ići u kompjuter na audio IN. U svakom slučaju prvo treba saznati točan model kartice, ovo je samo prijedlog onak na prvu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Isprike na kašnjenju. Ručak mi se otegai i kasno sam doma došao. Device manager kaže da je tv kartica : Gigabyte tiger2 hybrid tv card ver 1.3.3.5. U prilogu je i screen shoot.
![]() |
#25 |
Moderator
|
Gigabyte tiger2 hybrid tv card je vjerojatno umjetničko ime za ovu karticu (GC-PTV-TAF) o kojoj se pričalo ovdje. Tu se spominje da treba naći / instalirat zadnji Power Cinema ili neku alternativu jer ona šta dođe s karticom v4 je niškoristi. Šta se tiće gledanja / snimanja, trebaš: a) probaj isporučenu antenu ili još bolje normalnu vanjsku antenu preko koje ćeš lovit analogne i DVB-T signal (mux sa HRT1, HRT2, HRTL, Nova). Kabel šta dolazi sa LNB - a i ide u HUMAX DIGI+ ne sadrži analogni i DVB-T signal stoga nema potrebe za djeljenjem. b) AV signal sa spomenutog HUMAX DIGI+ (uređaj upaljen i namješten željeni kanal) dovodiš na S-VIDEO ili Composite In + Audio In na kartici (pogledaj manual od kartice). Slika iz manuala: ![]() Trebaš ovako spojit: ![]() Mislim da je ovo dovljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
Puno hvala na trudu. Antena koju sam dobio s karticom mi ne vrijedi ništa jer na lokaciji nove kuće ne hvata ništa osim nekoliko radio stanica (dok sam bio podstanar u centru grada odlično je radila). Niti obična vanjska antena (riblja kost s pojačalom) na ovoj lokaciji ne hvata niti jedan program da je slika imalo probavljiva (kompromis koji sam prihvatio zauzvrat mirne lokacije). Domaći kanali mi nisu sfera interesa. Tak da ipak moram naći način i dobiti sliku s digi+ recivera na tv kartici. Danas poslije posla pokušati ću sve što si opisao pa ću rezultate javiti na forum. Sada sam vidio da to nije moja tv kartica, po slikama koliko vidim drugačiji je daljinski, antena, kabal za sgnal od daljinca štekam iza kraj antene a on je sličan kablu od radio antene, za priključke od iza nisam siguran doma ću pokušati nać kutiju i/ili upute pa pogledati koji model točno imam. A tvoje upute ću slijediti, mislim da iako nije ta kartica trebalo bi raditi.
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Od tv kartice sam našao samo upute koje sam slikao i stavio u prilog, tijekom instalacije drivera piše Gigabyte U700D TV tuner device. Potrebni kabal za pokušati spojiti reciver i tv karticu (Nikky-jev prijedlog) nisam našao u selu Virovitici u potrebnoj dužini tako da će mi danas tek kabal dostaviti iz ZG. Probam za vikend pa javim rezultate. Link na upute od kartice (isprika na lošoj kvaliteti slikano je mobitelom): ![]() ![]() EDIT: nažalost još ništa, nemam gdje kupiti kabal potrebne dužine u vt, čekam da netko poznat krene putem metropole. Javim rezultate čim provedem ideju u djelo.
7 slova 2 točke Prenosni kalkulator: HP Elitebook 8540W WD928EA Zadnje izmijenjeno od: gums. 23.01.2009. u 09:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Znam da je dižem temu staru više od 3 godine, pa ako neko od ogdovornih smatra to neprimjerenim neka ovo obriše i obavijesti me pa ću otvoriti novu. Obzirom da mi je struja i pojmovi oko nje, ne špansko selo nego španski megapolis, molim da mi se oprosti na možda glupim i netočnim izrazima, iako je to isto neznanje vrlo vjerovatno uzrok svemu. Ali za ubuduće: Situacija: Ista kao i iz naslova ove teme. Komp + LCD TV + HDMI kabel + grafa sa HDMI priključkom + utičnica sa uzemljenjem + kabel od kompa ima utikač sa uzemljenjem + TV nema utikač sa uzemljenjem. Događaj: Čeprkanje po kompu i nakon vraćanja komponenti i ponovnog spajanja TV-a i grafe, iskrenje iz HDMI kabla i izbacivanje sklopke u stanu. Zaplet: Nema slike na ekranu, sve se vrti, čak i windowsi dižu. Više pokušaja, mijenjanje HDMI kabla, isprobavanje DVI i VGA porta, ništa ne pomaže, slike nema. Zaključak: Crkla grafa. Upravo to me i zanima, da li je i ako je, kako i zašto se to desilo? Komp nije iz potpisa nego ploča G31 čipset, E5800, 4 GB RAM i grafa HD5750. E da, na kraju kad sam maknuo grafičku i spojio sve sa VGA-VGA kablom na integrirku, sve radi normalno, osim što mi je u međuvremenu još jednom izbacilo sklopku. Pretpostavljam zato jer sam zaboravio iskopčati HDMI kabel iz TV-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Naveo si da TV nema uzemljenu utičnicu. Čini se da je ona problem jer se negdje stvara kratki spoj koji izbacuje sklopku. Pokušaj se malo zaigrati produžnim kabelima i priključiti TV na neku uzemljenu utičnicu da budeš siguran da je ta utičnica problematična. Crkla grafa? Moguće. Trebalo bi je ubaciti u drugi stroj za provjeru.
![]() |
#30 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Utičnica ima uzemljenje, ali utikač nema (uski utikač koji nema dodira sa uzemljenjem utičnice - barem koliko se ja kužim u to). Znači bilo je već situacija da se grafa skuri preko HDMI kabela. Sutra ću je provjeriti u drugom kompu da budem siguran. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|