Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.05.2011., 12:30   #1
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
novi zakon, komentari me zanimaju

dakle surfam malo danas i naletim na ovo

http://danas.net.hr/crna-kronika/pag...06.html?pos=n0

interesira me mišljenje kolega forumaša o ovome zakonu

po meni se gubi pravo na privatnost i ovo je definitivno kršenje ustava
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 12:52   #2
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
To je u razradi vec vise od dvije godine i usporavalo se dok ne gurne u opticaj. Sad, koliko je ova interpretacija slobodna u kratkom clanku... ne znam. Treba ipak malo jos pricekati pa vidjeti sto stvarno tamo stoji.

No s druge strane bare, nekoliko zelenih i civilnih udruga celnika (demokrati ili republikanci = Bu$iness as usual) pokrenulo je razumno pitanje : Will The Patriot Act Live On?

Buduci da je "privremena" mjera bila stavljena upravo naglaskom na naseg zamisljenog neprijatelja i sad bas i nema svrhu. No mili senatori sute ko ribe i dapace, uredno ce dici ruku za njegov ostanak. Po uzoru na isto ogranicavanje sloboda pod izlikom sigurnosti, tesko je biti optimista u nasoj prici, gdje se potpisuje sve sto padne na stol. Posebno u slucaju "dan prije juce" glasnogovornici na zici. No Svastara ne trpi politiku, pa necemo dalje.
Visage je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.05.2011., 12:59   #3
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
dupli post - greska
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 13:00   #4
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Ma strasno, nadam se da ce se baviti velikim ribama i dilerima piratizacije, a ne s nama koji koristimo vecinu stvari u kucanstvu Znaci koji je smisao privatnosti doma, te da li policija treba onda nalog za ulaz u kucu?!

A ne kuzim i to tajno ce uci u stan, kad i kako?! Onak nije da svi susjedi znaju ko zivi u mojoj kuci pa ce vidjet nesto sumnjivo, a uostalom, ako se odluce uci u dvoriste cekaju ih 2 Američka Staforda željna igre, pa nek im je sretno
Staro 16.05.2011., 13:05   #5
laytime
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Koliko sam vidio za takve ovlasti policije biti će potreban sudski nalog. A to se ne izdaje za svakog i za svaku pizdariju. Pa shodno tome, mislim da se ne bi trebali previše brinuti.

Iako, ne sviđa mi se ideja da država zaviruje pod svaki lonac jer to otvara velike mogućnosti zloupotrebe.
Vidjet ćemo kad stupi na snagu, kako će izgledati konačan tekst zakona.
laytime je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 13:06   #6
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
baš i ja nekaj razmišljam... šta treba stavljati alarme na kuću i pese napadače da bi nas branili od čuvara reda i mira.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 13:21   #7
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
baš i ja nekaj razmišljam... šta treba stavljati alarme na kuću i pese napadače da bi nas branili od čuvara reda i mira.
A što je tu novo?
Imam priča, osobnih, ali nije ovaj forum za to.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 13:22   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Poznavajući našu 'apolitičnu' policiju, imam neki feeling da će ubrzo u raznim šund novinama biti tekstova o mnogim poznatim osobama, pogotovo političarima (čitaj: oporbi).
Staro 16.05.2011., 13:25   #9
CyCl0p$
Guest

ovo je krsenje najmanje 3 clanka Ustava, a zivo me zanima kako bi mi tajno usli kroz protuprovalna vrata.
  Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 13:28   #10
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ovaj dio o piratstvu je jako zanimljiv. Neka prvo krenu od sebe, pa neka onda tek idu dalje. Kad bi stvarno išli kažnjavati svaku glupost, vezanu uz piratluk, onda bi prvo pola policije palo (ako ne i više), pa tek onda ostali.
D1viry je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.05.2011., 13:42   #11
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor CyCl0p$ Pregled postova
ovo je krsenje najmanje 3 clanka Ustava, a zivo me zanima kako bi mi tajno usli kroz protuprovalna vrata.
Razvalili bi ti vrata i onda rekli da je neko provalio

Danas baš čital i komentiral ovo sa starim, strava što sve na silu proguravaju, začas bude ko orvelova 1984.
Nekvu jebenu logiku imaju nas ganjati za nešto što smo svi unaprijed već platili kaznu zbog nečega što smo MOŽDA učinili (čitaj ZAMP-ov namet - tenk ju veri mač Josipović).
Poslao i PM Dragurinu Lesaru pred par sati, da čujem njegovo mišljenje

Zadnje izmijenjeno od: potemkin.hr. 16.05.2011. u 13:50.
potemkin.hr je online   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 14:20   #12
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
Bio je jedan momak koji je ostavio klopku za medvjede u svojoj vikendici. Na kraju nije provalnik dobio ništa, nego on jer je ozljedio jadnog provalnika!
  Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 14:40   #13
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Bio je jedan momak koji je ostavio klopku za medvjede u svojoj vikendici. Na kraju nije provalnik dobio ništa, nego on jer je ozljedio jadnog provalnika!
Da, smiješno al istinito. U nekim drugim državama lijepo stoje natpisi da će se provalnici/lopovi/krdo-kradice na mjestu upucavati. Zadivljujuće je kako se smanjio broj kojekakvih lopova. Ne ću u detalje (previše bi bilo OT).

Kod nas se zna odavno (iliti zna se ) da treba biti što veći lopov. Ako mazneš 1000kn, možeš i u zatvoru završit, ali ako mazneš milijune iz firme i onda firmu prodaš, nikom ništ (nitko ni ne spominje naše divne tajkune više).
Svakakvih zakona ima, a čini mi se da će i ovaj bit jedan od onih sredstava za maltretiranje normalnih ljudi.

Bit će gluposti sigurno i vrlo vjerojatno će popušit obićni geekovi, a "tatini sinovi" neće ni osjetit (ni) ovaj zakon.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 14:46   #14
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
to je klasika hrvacka... pa ima par godina da je lopina/junkie se namjerio na krivog oca sa bebom u šetnji po scenariju - bebu u ruke i gan na glavu ono parmjesečnog djeteta.

srećom se otac uspio izboriti za bebu i gan, pa mu propuco nogu ili šta već, ni ne sjećam se... možda je samo oko njega par metaka ispalio u pod.

pogodi dalje
syss je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 14:46   #15
CyCl0p$
Guest

Citiraj:
Autor potemkin.hr Pregled postova
Razvalili bi ti vrata i onda rekli da je neko provalio

Danas baš čital i komentiral ovo sa starim, strava što sve na silu proguravaju, začas bude ko orvelova 1984.
Nekvu jebenu logiku imaju nas ganjati za nešto što smo svi unaprijed već platili kaznu zbog nečega što smo MOŽDA učinili (čitaj ZAMP-ov namet - tenk ju veri mač Josipović).
Poslao i PM Dragurinu Lesaru pred par sati, da čujem njegovo mišljenje
ne mogu uopce zamislit takav scenarij, najvise zato sto su ljudi najvise osjetljivi na napad u vlastitom domu, pogotovo nakon minulog rata.
uopce ne sumnjam da bi bilo krvi, pa nek izvrsioci idu s glavom u torbi

jos samo fali da HRT dobije ovlasti prisluskivanja da vide jel u domu imas televizor ili radio
  Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 14:51   #16
Rebbit
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
mene samo zanima hocemo li svi u zatvor kad nam vide sta sve skidamo i sta smo sve skinili

a za prisluskivanje i to, cisto me zaboli, moze sam cuti kak cura vristi i kak ja pjevušim

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 14:55   #17
vedran031
Premium
Moj komp

vedran031's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
On ce meni tajno uc u stan i postavit kamere? Ajde da i to vidimo
vedran031 je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 15:25   #18
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Gledam i ne vjerujem.
Postaviti ću ja tajno claymorice iza ulaznih vrata pa nek tajno uđu.

P.S. ovo da gubite privatnost tek sada je smiješno, mislim da već odavno znaju točno gdje surfate, šta skidate, šta volite i šta kupujete, tako da...
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 15:28   #19
knocker
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2009
al ono mislim stvarno, ovi nasu ko da previse gledaju CSI policajci ili sta, uci nekom u kucu i postavit kamere da ih nitko ne vidi.

al eto kako je vedran rekao, bas me zanima kako bi prosao meni u kucu gdje je multilock i kamera na ulazu koja snima
knocker je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 15:32   #20
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ovo je kršenje ljudskih prava i ljudske slobode..Hoče legalizirati ono što rade več godinama.
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 15:39   #21
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Kaj nije politika zabranjena na forumu :?
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 16:16   #22
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
ovo je rasprava vezana za zakone, tj zakon kojim se jasno krši ustav, po jednoj ili više točaka, nema politike i stranaka bla bla

baš me zanima rasplet situacije jer je 1. rujna jako blizu
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 17:09   #23
CyCl0p$
Guest

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Kaj nije politika zabranjena na forumu :?

majstore, trebao bi znat da je politika sve i svugdje, a ne samo rasprava o politicarima i politickim strankama. dakle nemos zabranit ono sto je u svim sferama ljudskog zivota.
  Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 17:11   #24
CyCl0p$
Guest

inace, bilokakvo zadiranje u dom ili privatnost doma zahtijeva ili neposrednu opasnost po ljudski zivot/nacionalnu sigurnost ili sudski nalog koji mora bit DOBRANO opravdan. znaci kazneno djelo.
  Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 17:24   #25
@qu@burn
Premium

@qu@burn's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
jbg kad tad se znalo da će stupiti na znaku ovaj zakon... u nekim zemljama EU je to normalno, a "naši" samo kopiraju sve zakone, valjali oni ili ne. Umjesto da se oko svakoga zakona malo bolje promisli, a ne samo izglasa jer ga ima i EU.
WarPig - MB:ASrock Z97X Killer CPU:i7 4790K @4.4, COOLER: Scythe Asuhra LE, RAM:4*4GB G.Skill Trident 2400mhz , SSD: 250GB, 120GB, 120GB Intel 535, HDD: WD Caviar RED - 1TB, GFX:Nvidia Gainward 970GTX Phantom, CASE:Antec GX700,PSU:Antec 850W High Current Gamer modular, Asus Xonar DX 1+ Logitech 2.1 Z-323, Headset: Roccat Kave 5.1, Monitors: Samsung LS24D590PLX, Mouse:Logitech G602, Tipkovnica:Logitech Orion Spark, Mouse Pad: Logitech G240, OS:Win 10 64bit
@qu@burn je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 17:24   #26
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Još jedan u nizu zakona kojim se naša bajna država svom silom želi dodvoriti svemoćnoj EU. Dok se Finska i ostale skandinavske države brinu da svojim stanovnicima ustavno zagarantiraju i omoguće pravo pristupa Internetu, Francuska se blamira da bolje ne može, a svjetska policija u vidu Amerike - lovi kućanice koje samo što nisu izvršile torrentima pogonjen državni udar. O kućanici i mnogočemu drugome pogledajte u dokumentarcu naziva - RiP!: A Remix Manifesto, jer se bavi točno ovim kaj se priprema kod nas. Umjesto da se ugledamo na Finsku i sl., nama kao državi su uzor Francuska i Amerika, a ako takav dvojac visokorazvijenih zemalja nije u stanju propisno uvesti i provoditi zakon o kršenju autorskih prava, ilegalnoj nabavci zaštićenih materijala i svemu kaj ide s tim rukom pod ruku - onda znate kakav šou bude ispal u Lijepoj Našoj.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 16.05.2011. u 17:38.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 17:40   #27
CyCl0p$
Guest

europska unija je govno koje ce se raspast samo od sebe i nadam se da ce hrvatski narod na referendumu vecinom zaokruziti "NE".
  Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 17:43   #28
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Baš san neki dan raspravlja. Zar nema više zakona koji zadirzu u ljudska prava, tipa vezanje u autu, kaciga na motociklu, i sl. Zakoni su prošli tako da, mislim da nećemo previše utjecat na ovo.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 19:40   #29
hardflat
Premium
Moj komp

hardflat's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ne dao bog da nekoga zateknem u stanu dok dolazim sa posla, osim naravno ženinog ljubavnika.
hardflat je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2011., 19:45   #30
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Možda su upravo ljubavnici špijuni
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas