|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Gdje kupiti LCD POLARIZACIJSKE folije u RH
Interesira me gdje bi se kod nas moglo kupiti polarizacijskih folija za lcd displaye' Nesto ovoga ili ovoga tipa. I da li se tko razumije u te Transmittance brojke? Sta znace i kako se manifestiraju na ukupnu sliku? Konkretno iMON lcd display-a! Interesira me jer bi si htio rijesiti bug na lcd iMON displayu kojeg je namjerno ili nenamjerno napravio Antec. Naime, na svim kucistima je lcd presvjetao i nije ga moguce nastimati da bude onakav kakav je recimo na slikama na Soundgraph sajtu. Soungraph se po obicaju pravi grbav, na njihovom forumu postoji cijela trakavica o tome. Jedan od usera je slucajno dosao do rijesenja koje je krajnje idiotsko, ali je rjesenje. Odljepio je original polarizator i slucajno ga nakrenuo za 45 stupnjeva i dobio je fini kontrast sa tamnom pozadinom kakva treba da bude ![]() Prilikom stancanja folija krivo su odrezane. Vjerovatno od strane Soundgrapha, dok Antec totalno negira postojanje ikakvog problema sa displayom. Ne znam da li i Thermaltake kucista imaju isti problem
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 01.02.2011. u 01:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
I tebi treba za iMon LCD ili neki drugi razlog? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
transmittance ti je kolicina koju propusta... ovisno kako stavis folije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Vidim u temi o XBMC-u da si narucio foliju, koju si uzeo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ovu posto u opisu pise da je za lcd-e na sto isprva nisam obracao paznju. Jesi i ti u posjedu kakvog bljestavog iMON display-a?
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ako zelis prouciti ovaj thread. Tamo sam pokupio sve ove informacije. Pred kraj topica, tip savjetuje da se fronta rastavi i folija nalijepi direktno na iMON-a. Prije toga bi trebalo skinuti stari polarizator, valjda! Kako ga lijepo zaljebiti da nema baloncica? Ja cu kao i auto-foliju, pomocu blagog rastvora sapunice. Biti ce folije za 2 pokusaja, valjda ce ispasti dobro ![]()
![]() |
#9 |
Registered User
|
Procitao sam tu temu, ja se prvo nadam da cu uspjet skinuti stari polarizator jer mi kod prvog pokusaja prije par dana bas i nije islo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ovi vičniji samogradnji / preradama, zar se nemože doradit backlight recimo dodat nekakvu regulaciju osvjetljenja ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Moze se smanjiti backlight, ali to ne rjesava problem jer su onda i slova slabije osvjetljena. Problem na Antec displayima je bas u polarizacijskoj foliji koju su krivo postavljali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Aha, skužio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Stigle su mi folije. Evo konkretnih rezultata. Snimio sam video posto mi je sa slikama tesko docarati zatamnjenje. Treba uzeti u obzir da sam ga ja jos dodatno zatamnio preko software-a jer ne zelim da mi on obasja pola sobe po noci. EDIT: Steta sto nisam uslikao prijasnje stanje, ali bilo je potpuno identicno ovom na videu. Sve je bilo ljubicasto, a kompletna pozadina se mogla iščitati.
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 12.02.2011. u 00:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
Mislim da drugi nemaju taj problem. U biti svaki taj iMON LCD isijava blago plavicasto. Soundgraph je uvalio Antecu cijelu seriju iMON lcd-a gdje je polarizacija krivo naljepljena pa je ta plavicasta pozadina izrazenija nego inace. Niti jedan taj LCD nema crnu pozadinu kakva se vidja na vfd-u recimo. Da bi ju dobio potreban je dodatna polarizacija. Ostalo mi je jos pola folije pa ako se netko zeli igrati ima materijala da se skrpaju 2 komada, mozda cak i tri. Pa mogu poslati, nije problem.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|