![]() |
Gdje kupiti LCD POLARIZACIJSKE folije u RH
Interesira me gdje bi se kod nas moglo kupiti polarizacijskih folija za lcd displaye'
Nesto ovoga ili ovoga tipa. I da li se tko razumije u te Transmittance brojke? Sta znace i kako se manifestiraju na ukupnu sliku? Konkretno iMON lcd display-a! Interesira me jer bi si htio rijesiti bug na lcd iMON displayu kojeg je namjerno ili nenamjerno napravio Antec. Naime, na svim kucistima je lcd presvjetao i nije ga moguce nastimati da bude onakav kakav je recimo na slikama na Soundgraph sajtu. Soungraph se po obicaju pravi grbav, na njihovom forumu postoji cijela trakavica o tome. Jedan od usera je slucajno dosao do rijesenja koje je krajnje idiotsko, ali je rjesenje. Odljepio je original polarizator i slucajno ga nakrenuo za 45 stupnjeva i dobio je fini kontrast sa tamnom pozadinom kakva treba da bude :D Prilikom stancanja folija krivo su odrezane. Vjerovatno od strane Soundgrapha, dok Antec totalno negira postojanje ikakvog problema sa displayom. Ne znam da li i Thermaltake kucista imaju isti problem |
I tebi treba za iMon LCD ili neki drugi razlog? :)
|
Citiraj:
Probao sam sa onim folijama za auto stakla i nisu se nesto pokazala ucinkovitima. Zatamne kompletan display koje postane tesko citljiv. |
transmittance ti je kolicina koju propusta... ovisno kako stavis folije.
|
Vidim u temi o XBMC-u da si narucio foliju, koju si uzeo?
|
Citiraj:
Jesi i ti u posjedu kakvog bljestavog iMON display-a? |
Citiraj:
|
Ako zelis prouciti ovaj thread. Tamo sam pokupio sve ove informacije.
Pred kraj topica, tip savjetuje da se fronta rastavi i folija nalijepi direktno na iMON-a. Prije toga bi trebalo skinuti stari polarizator, valjda! Kako ga lijepo zaljebiti da nema baloncica? Ja cu kao i auto-foliju, pomocu blagog rastvora sapunice. Biti ce folije za 2 pokusaja, valjda ce ispasti dobro :D |
Procitao sam tu temu, ja se prvo nadam da cu uspjet skinuti stari polarizator jer mi kod prvog pokusaja prije par dana bas i nije islo :D
|
Ovi vičniji samogradnji / preradama, zar se nemože doradit backlight recimo dodat nekakvu regulaciju osvjetljenja ?
|
Citiraj:
|
Aha, skužio.
|
Stigle su mi folije. Evo konkretnih rezultata. Snimio sam video posto mi je sa slikama tesko docarati zatamnjenje.
Treba uzeti u obzir da sam ga ja jos dodatno zatamnio preko software-a jer ne zelim da mi on obasja pola sobe po noci. EDIT: Steta sto nisam uslikao prijasnje stanje, ali bilo je potpuno identicno ovom na videu. Sve je bilo ljubicasto, a kompletna pozadina se mogla iščitati. |
Zanima me da li Silverstone kucista (konkretno LC16M) imaju problema s tim ?
Slazem HTPC ali se ne zelim *ebati sa folijama. :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mislim da drugi nemaju taj problem. U biti svaki taj iMON LCD isijava blago plavicasto. Soundgraph je uvalio Antecu cijelu seriju iMON lcd-a gdje je polarizacija krivo naljepljena pa je ta plavicasta pozadina izrazenija nego inace. Niti jedan taj LCD nema crnu pozadinu kakva se vidja na vfd-u recimo. Da bi ju dobio potreban je dodatna polarizacija. Ostalo mi je jos pola folije pa ako se netko zeli igrati ima materijala da se skrpaju 2 komada, mozda cak i tri. Pa mogu poslati, nije problem. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:57. |