|
![]() |
#1 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Brušenje
Imam staru bež kantu (big tower) pa je mislim lakirat u crno. Pa sad nisam siguran čime izbrusit boju. U biti, već sam počeo vibracijskom brusilicom (ako se to tako zove), ali ne čini mi se baš nešto jer ostaju brazde, koje nisu uopće duboke, ali me donekle zabrinjavaju. Dakle, čime da ja to izbrusim? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
600 i 800 vodobrusni i daj si vremena ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ne znam koji je najgrublji. ja uglavnom te koristim. dosta ti je i samo 600 ako ćeš stavljat deblji sloj farbe. sa 800 već imaš skoro za zrcalo. u početku radi na suho, na kraju za završetak dok radiš svako malo daj vode.( idealno da stalno ti curi voda, ali ako ne možeš...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Ostaju crte? Ma nemoj se zabrinjavati. Skini boju. Ako su ogrebotine velike finiji papir i obrusi te crte. Mada pazi nakon sto si obrusio ide primer, pa dva sloja doje, pa netko stavi zavrsni lak. Nakon toga i povece crtice se vise nevide. Vodobrusni od 800 i takvi veliki brojevi doslovce naprave ogledalo. To ti nije ni cilj. Jer mora biti malo pobruseno (hrapavo) da se primer primi kako treba. Ovi fini se cesto koriste za brusenje izmedju slojeva. Ovo sve je iz mog iskustva, posto nisam laker po zanimanju ono... :-) P.s. Vodobrusni se koristi, kako sama rijec kaze, sa vodom dok obican standardno. Vodobrusni napravi fini fini zavrsni sloj. Cesto se koristi za aute i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
ČLAN FKTa
|
Citiraj:
![]() Momci, hvala na iscrpnim objašnjenjima. ![]() I koliko će me taj sport stajat, da znam oću li posjetit kladionicu? ![]() P.S. Je li primer ono što se u narodu zove temeljna boja? ![]() I kako se to uopće čita, je li [primer] ili [prajmer]? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2002
|
Citiraj:
Znam da ima 150, 220, 360, 800, 1200 za brusilicu (trazio po garazi i nosio frendu jer si ja zabrijao da ide ofarbat kacigu - noob ![]() ![]() Probaj radit u nekoj zavjetrini i pusti da se svaki sloj dobro osusi. ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
ČLAN FKTa
|
Evo sam prvo vodobrusnim 1000 izbrusio još malo pa mi se čini da se zbog toga primer ne drži dobro metala (bojano valjkom), ali sam to fino pinelom riješio tako da čekam da se osuši... Ujutro ide opet malo tisućicom i onda jedan ili dva sloja mat crnog... Iako i ovaj crveni primer izgleda brutalno...došlo mi je da dodam još crni "Ferrari" natpis i ostavim tako ![]() Sutra update, digitalca nemam, tako da bacam slike ako proradi spajanje kompa i mobitela ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ČLAN FKTa
|
Samo da napomenem - ne mogu oprat ruke ni majicu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Upotrijebi benzin ili razrjeđivać
![]() |
#12 |
mmmm,da
Datum registracije: Apr 2004
|
Ja bi ti posudija kameru, al mi triba jer radim novi mod ![]()
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
zasto bi uopce brusio? Lavacol sine, Lavacol.
![]() |
#15 |
Premium
|
Lavacol je gel koji skida boju. On ju nadigne a ti je pokupis sa spatulicom. Kila oko 60-70kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
tocno, gel koji skida boju. jebeno jako, ja s njim skidam boju s biciklica ![]() samo oprez, peche kroz gumene rukavice jebote ![]()
![]() |
#17 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Chromos boje i lakovi. ili manje vise bilo koji ducan sa bojama. ako nema Lavacola uzmes Desol koji je malcicu slabiji (i jeftiniji doduse) enjoy ![]()
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Mozes i kistom razmazati..
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
da, i s kim onda skines, sa pimpachem??? ![]() nemres skinut boju sa bajka bez da bar jednom dotaknes sa rukavicama covjece. ono, treba ti preko pol litre lavacola...pa ono sansa da ne sjebes je 0,0001% :clap:
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() pa ne znam, s cim da skines, operes ga miniwashom mi se cini najbrze rjesenje, samo onda ga treba i osusit.. ![]() ![]() ili pustis da se to osusi i onda samo zgulis dolje, ne znam, nisam radio s tim ![]() =====~
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Kazu ljudi da je Lavacol najbolji. Na nasem trzistu jos su dosta poznati, kako je z3D rekao, Desol od Chromosa i Absenta od Hempela. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|