PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Brušenje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=19097)

Emissary 28.03.2005. 19:19

Brušenje

Imam staru bež kantu (big tower) pa je mislim lakirat u crno. Pa sad nisam siguran čime izbrusit boju. U biti, već sam počeo vibracijskom brusilicom (ako se to tako zove), ali ne čini mi se baš nešto jer ostaju brazde, koje nisu uopće duboke, ali me donekle zabrinjavaju. Dakle, čime da ja to izbrusim? :beer:

Renesis 28.03.2005. 20:00

600 i 800 vodobrusni i daj si vremena :)

Emissary 28.03.2005. 20:11

Je li to najgrublji vodobrusni i šta mogu očekivat - ogledalce? :)

I da, je li ima toga za vibracionu?:burn:

I na kraju, u čemu je razlika između vodobrusnog i vulgaris brusnog papira?

:beer:

Renesis 28.03.2005. 21:45

ne znam koji je najgrublji. ja uglavnom te koristim.

dosta ti je i samo 600 ako ćeš stavljat deblji sloj farbe. sa 800 već imaš skoro za zrcalo. u početku radi na suho, na kraju za završetak dok radiš svako malo daj vode.( idealno da stalno ti curi voda, ali ako ne možeš...)

mann 28.03.2005. 23:31

Ostaju crte? Ma nemoj se zabrinjavati. Skini boju. Ako su ogrebotine velike finiji papir i obrusi te crte. Mada pazi nakon sto si obrusio ide primer, pa dva sloja doje, pa netko stavi zavrsni lak. Nakon toga i povece crtice se vise nevide.

Vodobrusni od 800 i takvi veliki brojevi doslovce naprave ogledalo. To ti nije ni cilj. Jer mora biti malo pobruseno (hrapavo) da se primer primi kako treba. Ovi fini se cesto koriste za brusenje izmedju slojeva. Ovo sve je iz mog iskustva, posto nisam laker po zanimanju ono... :-)

P.s. Vodobrusni se koristi, kako sama rijec kaze, sa vodom dok obican standardno. Vodobrusni napravi fini fini zavrsni sloj. Cesto se koristi za aute i sl.

Emissary 29.03.2005. 00:55

Citiraj:

Originally posted by hYcOde
Mada pazi nakon sto si obrusio ide primer, pa dva sloja doje, pa netko stavi zavrsni lak. Nakon toga i povece crtice se vise nevide.
Ma zajebat ću ja lak. Ionako je ovo kućište moj moderski prvijenac pa ne želim komplicirat (ako nećemo računat puko stavljanje neonki u Chenbro i kupovinu pleksi bočne stranice za dotičnog). :beer:

Momci, hvala na iscrpnim objašnjenjima. :beer:
I koliko će me taj sport stajat, da znam oću li posjetit kladionicu? :)

P.S. Je li primer ono što se u narodu zove temeljna boja? :D
I kako se to uopće čita, je li [primer] ili [prajmer]? :D

:beer: :beer:

Lifo 29.03.2005. 01:39

Citiraj:

Originally posted by Emissary
Ma zajebat ću ja lak. Ionako je ovo kućište moj moderski prvijenac pa ne želim komplicirat (ako nećemo računat puko stavljanje neonki u Chenbro i kupovinu pleksi bočne stranice za dotičnog). :beer:

Momci, hvala na iscrpnim objašnjenjima. :beer:
I koliko će me taj sport stajat, da znam oću li posjetit kladionicu? :)

P.S. Je li primer ono što se u narodu zove temeljna boja? :D
I kako se to uopće čita, je li [primer] ili [prajmer]? :D

:beer: :beer:

Znam da ima 150, 220, 360, 800, 1200 za brusilicu (trazio po garazi i nosio frendu jer si ja zabrijao da ide ofarbat kacigu - noob :D), za skidanje stare 150, poslije primera ([prajmera]) :) 360, pa boja, 800, 1200, bezbojni lak, eventualno 1500 i 2000 rucno vodobrusnim + poliranje do visokog sjaja.

Probaj radit u nekoj zavjetrini i pusti da se svaki sloj dobro osusi.

:gringo:

Emissary 31.03.2005. 22:36

Evo sam prvo vodobrusnim 1000 izbrusio još malo pa mi se čini da se zbog toga primer ne drži dobro metala (bojano valjkom), ali sam to fino pinelom riješio tako da čekam da se osuši...
Ujutro ide opet malo tisućicom i onda jedan ili dva sloja mat crnog...
Iako i ovaj crveni primer izgleda brutalno...došlo mi je da dodam još crni "Ferrari" natpis i ostavim tako :D

Sutra update, digitalca nemam, tako da bacam slike ako proradi spajanje kompa i mobitela :beer:

Fleks 31.03.2005. 22:58

Citiraj:

Originally posted by Emissary
Evo sam prvo vodobrusnim 1000 izbrusio još malo pa mi se čini da se zbog toga primer ne drži dobro metala (bojano valjkom), ali sam to fino pinelom riješio tako da čekam da se osuši...
Ujutro ide opet malo tisućicom i onda jedan ili dva sloja mat crnog...
Iako i ovaj crveni primer izgleda brutalno...došlo mi je da dodam još crni "Ferrari" natpis i ostavim tako :D

Sutra update, digitalca nemam, tako da bacam slike ako proradi spajanje kompa i mobitela :beer:

Baš me zanima kak je ispalo. :beer:

Emissary 01.04.2005. 02:26

Samo da napomenem - ne mogu oprat ruke ni majicu :D Prokleti primer :mad:

ćiber_manija 01.04.2005. 08:24

Upotrijebi benzin ili razrjeđivać

Towar 01.04.2005. 14:18

Ja bi ti posudija kameru, al mi triba jer radim novi mod :D

z3D 02.04.2005. 11:56

zasto bi uopce brusio? Lavacol sine, Lavacol.

Emissary 02.04.2005. 17:56

Hm, šine, a čemu to šljuži? :D

mann 02.04.2005. 20:22

Lavacol je gel koji skida boju. On ju nadigne a ti je pokupis sa spatulicom. Kila oko 60-70kn.

z3D 04.04.2005. 23:38

tocno, gel koji skida boju. jebeno jako, ja s njim skidam boju s biciklica :D

samo oprez, peche kroz gumene rukavice jebote :)

Fleks 04.04.2005. 23:52

Citiraj:

Originally posted by z3D

Di to ima za kupit?

z3D 05.04.2005. 00:02

Chromos boje i lakovi. ili manje vise bilo koji ducan sa bojama. ako nema Lavacola uzmes Desol koji je malcicu slabiji (i jeftiniji doduse) enjoy :beer:

Lifo 05.04.2005. 11:05

Citiraj:

Originally posted by z3D

Pa sta diras rukama :D
Mozes i kistom razmazati..

z3D 05.04.2005. 17:14

da, i s kim onda skines, sa pimpachem??? :D

nemres skinut boju sa bajka bez da bar jednom dotaknes sa rukavicama covjece. ono, treba ti preko pol litre lavacola...pa ono sansa da ne sjebes je 0,0001% :clap:

Lifo 05.04.2005. 22:58

Citiraj:

Originally posted by z3D
da, i s kim onda skines, sa pimpachem??? :D

nemres skinut boju sa bajka bez da bar jednom dotaknes sa rukavicama covjece. ono, treba ti preko pol litre lavacola...pa ono sansa da ne sjebes je 0,0001% :clap:

amater :D
pa ne znam, s cim da skines, operes ga miniwashom mi se cini najbrze rjesenje, samo onda ga treba i osusit..

:rolleyes: , mozes jos spahtlom, drotkefom :D

ili pustis da se to osusi i onda samo zgulis dolje, ne znam, nisam radio s tim :D

=====~

mann 05.04.2005. 23:40

Kazu ljudi da je Lavacol najbolji. Na nasem trzistu jos su dosta poznati, kako je z3D rekao, Desol od Chromosa i Absenta od Hempela.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:06.