|
![]() |
#1 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
Problem sa istovremenim spajanjem na LAN i WLAN
Najprije da napomenem da koristim Windows 7, od firewalla koristim ovaj win, jer sam maknuo online armor, misleći da je u njemu bio neki problem S wlan DLink adapterom se spajam na Siemens ruter (kojeg dijelim sa susjedom) preko kojeg pristupam internetu. Problem nastaje kada: spojim mrežnu karticu na Zyxel ruter. Taj Zyxel ruter želim koristiti samo za shareanje fajlove sa svojim cimerima i prijateljima koji dođu s laptopom. U te svrhe sam podigao Filezilla server kod sebe i tu nema problema Problem je taj da čim ubodem mrežni kabel u ruter, ne mogu više pristupiti Internetu. Stranice se ne loadaju i nikakav drugi program koji treba net nema pristup netu. Znaći, volio bih istovremeno biti spojen preko wlana na net i da preko mrežne kartice ja mogu vidjeti cimerov share i on moj. Molio bih za pomoć, hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Po mome, taj zyxel router bi onda trebao preštelati u AP, ako se može. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=130999 pogledaj ovdje, imao sam slican, ako ne i indentican problem pa sam ga tako rjesio... pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Pretpostavljam da problem lezi u tome sto routeri imaju jednake IP adrese, pa ces problem rijesiti na sljedeći način: => odspojit se sa WLAN mreze (disable), spojit se na zyxela zicno, uci u njegov konfigurator (192.168.1.1), otici pod Network pa zatim na LAN i tu promjeniti IP adresu u recimo 192.168.0.1, nakon toga na Apply, pogledaj i DHCP da promjenis "IP Pool Starting Adress" na 192.168.0.2 i time bi trebao "fizicki" odvojit te dvije mreze (Internet i tvoju privatnu). Ne zaboravi Enable WLAN nakon sto si ovo sve napravio ![]() Pretpostavka je da imas ovakav konfigurator
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Mislim da treba odrediti primarni network adapter. Dakle ovaj sa kojim ides na net podignes prema gore u listi prioriteta. http://superuser.com/questions/11750...s-in-windows-7 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Pa šta znači primarni network adapter kad ga baca na istu IP adresu - gateway (192.168.1.1) na oba routera jer mu DHCP to dodijeli, samo sto na jednom ima interneta a na drugom nema. E sad drukcije se treba postavit mreza tj. u isti subnet ukoliko on zeli da i na Zyxelu bude interneta...
![]() |
![]() |
#8 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
uspio sam donekle ovako: ručno sam upisao ip svojeg kompa za mrežni adapter kojim se spajam na zyxel. wlan sam ostavio i dalje autimatically jer on ima 192.168.5.x a zyxel 192.168.1.1. net radi, lan radi, zajedno sve pet ali ne radi mi sad Filezilla ftp. kod mene i kod cimera server, ne mogu se spojit na njega ni on na mene :/ pazim što sam upisivao i koje ipeve, ali ništa ![]() EDIT: radi, maknuo sam filezilla server i stavio ovaj. sad ljudi mogu vidjeti moj server, ali ja ne i njihov... mah... Zadnje izmijenjeno od: jollyb. 22.05.2010. u 19:10. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|