![]() |
Problem sa istovremenim spajanjem na LAN i WLAN
Najprije da napomenem da koristim Windows 7, od firewalla koristim ovaj win, jer sam maknuo online armor, misleći da je u njemu bio neki problem
S wlan DLink adapterom se spajam na Siemens ruter (kojeg dijelim sa susjedom) preko kojeg pristupam internetu. Problem nastaje kada: spojim mrežnu karticu na Zyxel ruter. Taj Zyxel ruter želim koristiti samo za shareanje fajlove sa svojim cimerima i prijateljima koji dođu s laptopom. U te svrhe sam podigao Filezilla server kod sebe i tu nema problema Problem je taj da čim ubodem mrežni kabel u ruter, ne mogu više pristupiti Internetu. Stranice se ne loadaju i nikakav drugi program koji treba net nema pristup netu. Znaći, volio bih istovremeno biti spojen preko wlana na net i da preko mrežne kartice ja mogu vidjeti cimerov share i on moj. Molio bih za pomoć, hvala |
Po mome, taj zyxel router bi onda trebao preštelati u AP, ako se može.
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=130999
pogledaj ovdje, imao sam slican, ako ne i indentican problem pa sam ga tako rjesio... pozz |
Pretpostavljam da problem lezi u tome sto routeri imaju jednake IP adrese, pa ces problem rijesiti na sljedeći način:
=> odspojit se sa WLAN mreze (disable), spojit se na zyxela zicno, uci u njegov konfigurator (192.168.1.1), otici pod Network pa zatim na LAN i tu promjeniti IP adresu u recimo 192.168.0.1, nakon toga na Apply, pogledaj i DHCP da promjenis "IP Pool Starting Adress" na 192.168.0.2 i time bi trebao "fizicki" odvojit te dvije mreze (Internet i tvoju privatnu). Ne zaboravi Enable WLAN nakon sto si ovo sve napravio ;) Pretpostavka je da imas ovakav konfigurator |
Mislim da treba odrediti primarni network adapter. Dakle ovaj sa kojim ides na net podignes prema gore u listi prioriteta.
http://superuser.com/questions/11750...s-in-windows-7 |
Pa šta znači primarni network adapter kad ga baca na istu IP adresu - gateway (192.168.1.1) na oba routera jer mu DHCP to dodijeli, samo sto na jednom ima interneta a na drugom nema.
E sad drukcije se treba postavit mreza tj. u isti subnet ukoliko on zeli da i na Zyxelu bude interneta... |
Da, nisam siguran ako bi mu Win u tom slučaju izbacio poruku da je konflikt sa IP-evima.
U svakom slučaju u ruterima naka starting IP addres (tako nekako) bude različit. |
uspio sam donekle ovako:
ručno sam upisao ip svojeg kompa za mrežni adapter kojim se spajam na zyxel. wlan sam ostavio i dalje autimatically jer on ima 192.168.5.x a zyxel 192.168.1.1. net radi, lan radi, zajedno sve pet ali ne radi mi sad Filezilla ftp. kod mene i kod cimera server, ne mogu se spojit na njega ni on na mene :/ pazim što sam upisivao i koje ipeve, ali ništa :( EDIT: radi, maknuo sam filezilla server i stavio ovaj. sad ljudi mogu vidjeti moj server, ali ja ne i njihov... mah... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:37. |