|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Novo napajanje da ili ne???
Slazem novu konfu, pa me zanima da li bi mi se isplatilo uzeti novo napajanje?? Konfiguracija bi mi bila Formula 2 Maximus ploca (nju imam), procesor core 2 quad 9550 (imam), ali bi uzeo ati hd 4890 (ili mozda 5770... neznam koja bi bila bolja??).. memoriju jos neznam koju bi mogao staviti (iako stane do 16 gb, stavio bi 8 gb rama)... imam 4 harda (2 X 500 gb seagate i jedan od 320 gb...i hitachi od 1 Tb). Sad ostaje napajanje koje imam a to je Chieftec GPS-550Ab (550 w).. da li bi bilo pre slabo za navedene komponente (osobito graficku), ili da uzmem neko bolje modularno napajanje (posto ovo nije)? Puno hvala na pomoci P.S. koju bi bilo memoriju dobro staviti na navedenu plocu?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Moralo bi držati bez problema,neće se komponentama ništa dogoditi ali ako osjetiš u igrama da te izbacuje ili smrzava,uvijek možeš ubosti neki VX550 od Corsaira ili neki Scythe jači. Modularna su skuplja ali tu je novi HX650 pa ako te baš boli qrc za pare,i slažeš neki high-end,neka stoji,zašto ne. Što se grafičke tiče uzmi koja će te doći jeftinije,4890 je brža ali ima veće zagrijavanje i veću potrošnju,pogotovo zagrijavanje standardnih modela, čini mi se da ih je omega na sobitzi provlačio,i Black Editione i slične izvedenice. 5770 ti je ok,malo troši,ne grije se pretjerano,driveri su u redu zasada koliko ju imam prilike vrtiti,ja sam zadovoljan,u cijeloj priči je samo cijena 200kn prevelika,ali i to dolazi na svoje. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
aha...pa vidit cu jos za napajanje, jer mi nije neka sila za sada... a sto se tice graficke, jako se dvoumim izmedju 4890 i 5770....ali ako ti velis da se ova vise grije, izbor ostaje na 5770 (netreba mi nista specijalno za igranje)... ali bi volio cuti jos prijedloga za graficku i memoriju |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
puno hvala ![]() |
![]() |
![]() |
|
|