Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.03.2009., 16:47   #1
knezigor
Premium

knezigor's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Gdje Microsoft Outlook sprema mailove?

Dakle: trebam frendu formatirati i počistiti disk, ali hoće da mu sačuvam mailove...
Znam gdje su mailovi u Outlook Express-u, ali frend radi s Microsoft Outlook-om, a ne znam gdje taj program sprema mailove....

Moze mi netko napisati putanju do foldera u kojem se nalaze ti mail-ovi???

Thanks....
Staro 28.03.2009., 17:59   #2
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
C:\Documents and Settings\User\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook

Al tamo nema postavke za acc.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.03.2009., 18:32   #3
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Najjednostavnije ti je ući u Outlook - File - Export - Messages i Adress Book i poslije vratiš (Import).
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2009., 18:42   #4
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Using the Microsoft Outlook Personal Folders Backup tool
Other things you might want to do
Citiraj:
Depending on the type of account you use, Outlook may create a new data file called a Personal Folders file (.pst). That is great if you are a new user but probably not what you want if you were already an Outlook user, you had your e-mail messages delivered to a .pst file, and you want to keep using that .pst file.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2009., 18:22   #5
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Također, ne zaboravi spremiti i NK2 datoteku, možda će mu zatrebati... Ona se nalazi u C:\Documents and Settings\user\Application Data\Microsoft\Outlook.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2009., 13:00   #6
knezigor
Premium

knezigor's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Ma nije mi se za igrati.... frend unutra ima poslovne kontakte od Francuske do Kine unazad 8-9 mjeseci, i da mu se to izgubi mogao bi gotovo staviti ključ u bravu i objaviti bankrot...

Nije samo stvar u adresama nego u prepisci u raznim fazama poslovnih ponuda i dogovora...

Ima li koji siguran način da se pospreme ti mailovi kao što se to jednostavno može u Outlook Expressu???
Staro 30.03.2009., 13:24   #7
thopok
Guest

A dotični nema backup rješenje?
Što u slučaju otkazivanja diska?

Vjerojatno bi i stvoreni image bio prevelik?
Staro 03.04.2009., 23:11   #8
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Gle, jednostavno negdje prekopiraj ta dva gore navedena foldera...

C:\Documents and Settings\User\Application Data\Microsoft\Outlook
C:\Documents and Settings\User\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook

...i onda još u samom Outlooku obavezno napravi export osobnih i arhivskih mapa, ali ne zaboravi uključiti da ti exportira i podfoldere! Osim toga, možeš još dodatno exportirati samo kontakte i listu obaveza, tek toliko da budeš još sigurniji.

Ako paziš što radiš, nemaš brige, sve će se 100% vratiti. To sam već radio najmanje 100 puta i nikad nije bilo problema, a ljudi su znali imati i preko 1 GB mailova...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2009., 00:13   #9
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor knezigor Pregled postova
Ma nije mi se za igrati.... frend unutra ima poslovne kontakte od Francuske do Kine unazad 8-9 mjeseci, i da mu se to izgubi mogao bi gotovo staviti ključ u bravu i objaviti bankrot...

Nije samo stvar u adresama nego u prepisci u raznim fazama poslovnih ponuda i dogovora...

Ima li koji siguran način da se pospreme ti mailovi kao što se to jednostavno može u Outlook Expressu???
zar je problem reinstall napraviti na novom disku i onda prebaciti podatke sa netaknute instalacije winsa sa starog diska?

parsto kuna dođe novi disk, zaboga. kod bitnih podataka nema igranja...
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2009., 15:09   #10
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Jel ima neki način da se Exporta Account iz MS Outlooka 2007 i da ga kasnije samo importam?

Zujio sam po netu nekoliko puta i nikad nisam našao rješenje za to, za mailove nije problem ali za acc je. Jel zna netko?

Zašto MS Outlook nema kao Express Export, import i bok. -_-

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.06.2009., 19:15   #11
thopok
Guest