|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: May 2009
|
Izrada CD-a
Pls. treba mi hitna pomoć. Administrator sam jedne školske mrež. Imam prostoriju od 15-tak pc -a istog tipa i marke. A svaki dan moram jedan od njih popravljat. To traje uzasno dugo vremena. Kako izraditi cd, kojeg bi ja stavija u pc i on bi sve napravija. Instalira windows, drivere, određene programe... kako napraviti takav cd? jeli to neki oblik boot cd-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Lalalallalaaaaaa
Datum registracije: Mar 2009
|
instaliraš na jednom kompu sve kak treba, ak su kompletno identični svi, napraviš ghost tog installa, te ga baciš na cd i bacaš dalje na ostale kompove. moj savjet je da podijeliš particije na svim hardovima na 20GB za vindozera i pripadajuće programe i ostalo staviš za random sranja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Lalalallalaaaaaa
|
fala bogu na n-lite, a thopok? ![]() [edit] /ignore me... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Lalalallalaaaaaa
|
čovjeće božji, znaš engleski, imaš imena programa, prorondaj malo. pladanj ti niko nebu serviro. ukratko, nlite služi customiziranju same instalacije vindoza. od ubacivanja keya do drivera raznoraznih. drugim riječima možeš složiti instalaciju u kojoj sam pukneš cd u komp i odeš na pol sata (unattended install). Ghost služi kopiranju kompletne particije radi bekapa ili daljnjeg širenja dotične. širenje funkcionira ako su apsolutno sve konfiguracije iste. Služi za princip instairaj sve jednom na jednom kompu, prekopiraj sve ostalo na identične kompove. imaš kombinacije od prženja na cd do mrežnog deploymenta. Savjet? Nađi nekog lokalca koji se malo bolje kuži u windowse pa nek ti objasni još take finte. nLite bi trebao barem bit minimum minimuma znanja svakog iole ozbiljnog gejmera/klokera/nadobudnog korisnika koji oće da mu vindozi rade relativno inteligentnom brzinom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Lalalallalaaaaaa
|
bi mogo malo izeducirat kolegu s obzirom da ti je sugrađan... ![]() pročito sam ostale threadove ovog kolege... frka panika odma? Izgleda stari moj Richarde da si ti krenuo glavom hvaleći se profačima da znaš sve i sva o kompovima, a sad kad je došo realan poso i vrijeme da pokažeš znanje, nema, odma trk po forumima cmilit i cvilit za pomoć? imaš imena apsolutno svih programa koji bi ti bili potrebni. GOOGLE IT. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ukratko 1. nliteom (iako nisam siguran u potpunu legalnost ovoga) sredis windowse. 2. podijeliti disk na dvije particije 3. kada instaliras windowse i sve sto ti treba. napravis image particije. 4. image prebacis na sve ostale kompove. 5. instalirati deep freeze na sve kompove, i nemas brige oko nicega. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Lalalallalaaaaaa
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
nece li onda bit isti cd key na svim racunalima? kolko ja znam skole imaju home edition licencu za svako racunalo... jel se moze odradit to sa n-liteom ali da se cd key upisuje naknadno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Može,podesiš sve što treba u nLite-u a ostaviš CD-key prazan.Onda te,normalno,pri instalaciji pita za CD-key. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Lalalallalaaaaaa
|
onda nemre ghostat jedino u biti... doduše ima tu i programa za mijenjanje key-eva, al ono ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
Guest
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
A što se tiče educiranja…opet će zapet negdje drugdje. ![]() |
|||