PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Izrada CD-a (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=148649)

Richard 27.05.2009. 14:17

Izrada CD-a

Pls. treba mi hitna pomoć. Administrator sam jedne školske mrež. Imam prostoriju od 15-tak pc -a istog tipa i marke. A svaki dan moram jedan od njih popravljat. To traje uzasno dugo vremena.
Kako izraditi cd, kojeg bi ja stavija u pc i on bi sve napravija. Instalira windows, drivere, određene programe... kako napraviti takav cd? jeli to neki oblik boot cd-a?

Vrga 27.05.2009. 14:26

instaliraš na jednom kompu sve kak treba, ak su kompletno identični svi, napraviš ghost tog installa, te ga baciš na cd i bacaš dalje na ostale kompove.

moj savjet je da podijeliš particije na svim hardovima na 20GB za vindozera i pripadajuće programe i ostalo staviš za random sranja.

thopok 27.05.2009. 14:39

Windows XP, moje edition
Citiraj:

Microsoft does not provide disk-imaging software
:(

Vrga 27.05.2009. 15:00

fala bogu na n-lite, a thopok? :p

[edit] /ignore me...

Baja 001 27.05.2009. 15:23

Citiraj:

Autor Richard (Post 1349884)
Pls. treba mi hitna pomoć. Administrator sam jedne školske mrež. Imam prostoriju od 15-tak pc -a istog tipa i marke. A svaki dan moram jedan od njih popravljat. To traje uzasno dugo vremena.
Kako izraditi cd, kojeg bi ja stavija u pc i on bi sve napravija. Instalira windows, drivere, određene programe... kako napraviti takav cd? jeli to neki oblik boot cd-a?

nLite & Deep Freeze čine čuda, te isto spominjani Norton Ghost za sva računala ;)

Richard 27.05.2009. 21:11

A kako napraviti ghost cd?? pls u detalje... a sta stim vindozera i pripadajuće programe i ostalo staviš za random sranja?? nisam bas skuzio... pls u detalje tek sam početnik..

Vrga 28.05.2009. 01:37

čovjeće božji, znaš engleski, imaš imena programa, prorondaj malo. pladanj ti niko nebu serviro.

ukratko, nlite služi customiziranju same instalacije vindoza. od ubacivanja keya do drivera raznoraznih. drugim riječima možeš složiti instalaciju u kojoj sam pukneš cd u komp i odeš na pol sata (unattended install).

Ghost služi kopiranju kompletne particije radi bekapa ili daljnjeg širenja dotične. širenje funkcionira ako su apsolutno sve konfiguracije iste.

Služi za princip instairaj sve jednom na jednom kompu, prekopiraj sve ostalo na identične kompove. imaš kombinacije od prženja na cd do mrežnog deploymenta.

Savjet? Nađi nekog lokalca koji se malo bolje kuži u windowse pa nek ti objasni još take finte. nLite bi trebao barem bit minimum minimuma znanja svakog iole ozbiljnog gejmera/klokera/nadobudnog korisnika koji oće da mu vindozi rade relativno inteligentnom brzinom.

thopok 28.05.2009. 01:48

Citiraj:

znaš engleski
Citiraj:

Autor Richard (Post 1350317)
a na hrvatskom???

Citiraj:

Administrator sam jedne školske mrež
:stoopid:

Vrga 28.05.2009. 02:18

Citiraj:

Autor thopok (Post 1350426)
:stoopid:

bi mogo malo izeducirat kolegu s obzirom da ti je sugrađan... :p

pročito sam ostale threadove ovog kolege... frka panika odma? Izgleda stari moj Richarde da si ti krenuo glavom hvaleći se profačima da znaš sve i sva o kompovima, a sad kad je došo realan poso i vrijeme da pokažeš znanje, nema, odma trk po forumima cmilit i cvilit za pomoć?

imaš imena apsolutno svih programa koji bi ti bili potrebni. GOOGLE IT.

Renesis 28.05.2009. 09:52

ukratko

1. nliteom (iako nisam siguran u potpunu legalnost ovoga) sredis windowse.
2. podijeliti disk na dvije particije
3. kada instaliras windowse i sve sto ti treba. napravis image particije.
4. image prebacis na sve ostale kompove.
5. instalirati deep freeze na sve kompove, i nemas brige oko nicega.

Vrga 28.05.2009. 21:22

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1350456)
1. nliteom (iako nisam siguran u potpunu legalnost ovoga) sredis windowse.

nemaš samo pravo na MS podršku ak neš ne radi. nije nelegalno ako imaš origigi windowse.

jedino je pitanje jel čovjek ima VLK u što sumnjam :p

rodney 28.05.2009. 21:45

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1350456)
ukratko

....
3. kada instaliras windowse i sve sto ti treba. napravis image particije.
4. image prebacis na sve ostale kompove.....

nece li onda bit isti cd key na svim racunalima? kolko ja znam skole imaju home edition licencu za svako racunalo... jel se moze odradit to sa n-liteom ali da se cd key upisuje naknadno?

Veki-os 28.05.2009. 22:28

Citiraj:

Autor rodney (Post 1350911)
nece li onda bit isti cd key na svim racunalima? kolko ja znam skole imaju home edition licencu za svako racunalo... jel se moze odradit to sa n-liteom ali da se cd key upisuje naknadno?

Može,podesiš sve što treba u nLite-u a ostaviš CD-key prazan.Onda te,normalno,pri instalaciji pita za CD-key.

Baja 001 28.05.2009. 22:28

Citiraj:

Autor rodney (Post 1350911)

Može tj. ne odrediš key i onda te pita ;)

Vrga 29.05.2009. 11:03

onda nemre ghostat jedino u biti... doduše ima tu i programa za mijenjanje key-eva, al ono :p

thopok 29.05.2009. 14:00

Citiraj:

nece li onda bit isti cd key na svim racunalima?
I što bi u tom slučaju bilo?:fiju:
Citiraj:

doduše ima tu i programa za mijenjanje key-eva
A ukoliko se to često bude činilo, više ne bude prolazila ni aktivacija…
Citiraj:

iako nisam siguran u potpunu legalnost ovoga
Nisam siguran u legalnost ičega ovdje. Još će na kraju školu kaznit zbog nečeg…

A što se tiče educiranja…opet će zapet negdje drugdje.:kafa:

Vrga 29.05.2009. 21:02

Citiraj:

Autor thopok (Post 1351353)
A ukoliko se to često bude činilo, više ne bude prolazila ni aktivacija…

O da XD moj xp home je odusto od aktivacije nakon... 75-e instalacije brijem...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:44.