|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Neravnomjerna svjetlost LCD-a T220
Na LCD monitoru Samsung T220 vidljivo je da je svjetlina ekrana razlicita kad gledam direktno u monitor, znači ne pod kutom. Konkretno, ekran je tamniji sto se vise gleda prema gornjem dijelu ekrana, a svjetlija prema donjem dijelu. Primijeti se najviše na filmovima kad je scena večinom crna,doljna polovica je dosta svijetlija od gornjeg dijela. vidi se i u Win, npr. u notpadu napišem neki tekst i odvučem ga na gornji dio ekrana slova su potpuno crna, dok na doljnjem dijelu su svijetlija i to primjetno. Izgleda mi kao da je flou lampa ( ili kako se več zove ) postavljena na doljni dio i svijelti prema gore po cijelom ekranu, to je moje mišljenje jer mi nekako tako izgleda pa je gornji dio manje osvijetljen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
Koliko para, toliko muzike! |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Čudna mi je slika,zbog toga sam i pitao u vezi reklamacije. Ovo nije klasično probijanje svjetla, kad mi se upali Screen Saver gdje je sve crno i onaj znak od WinXp-a u potpunom mraku imam probijanje svijetla od ispod 2cm i iznad 1cm i svijetlost je po cijelom ekranu ista, ali kad radim u Win ili gledam film onda se vidi da svijetlost po cijelom ekranu nije ista. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
da zivis negdje dalje, a ne u hr rekao bi ti da vratis monitor, al ovako ti je najbolje posavjetovat se sa samsungom direktno sta napravit, pa ako ti oni kazu da nosis na servis isprintaj mail i ponesi ga sa sobom. inace ce te trgovina vjerojatno uputit doma samo, ili gore, preuzet monitor, za tjedan dana ti reci da je sve ok jer on daje sliku i naplatit ti dijagnostiku kvara kojeg nije ni bilo.
![]() |
#9 | ||
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
Da, to je normalno. Ili si kupi dobar CRT tko ga jos ima. Ili si kupi kvalitetnu plazmu. Ili potroši još više para i kupi si kvalitetan LCD! |
||
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Guest
|
Citiraj:
2. T220 ima jednu od boljih TN matrica kako se priča. Ali... pogledaj pod broj jedan -- I sad se netko čudi kada probija pozadisnko osvjetljenje na 1500 kuna 22 incha monitoru. |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
hmm, jedna fotka slikana okomito na povrsinu ekrana bi puno pomogla, jer moze bit da a) jednostavno je TN matrica sa svojim boljkama (i ne, 22" monitor od 1500kn nije kvalitetan), ili b) da lampe različito svijetle tj, jedna probija malo vise od druge... u svakom slucaju, mislim da nemas neke velike sanse na reklamaciju :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Imam i ja doma jedan takav i ne bi se bas slozio da je monitor bas tolko los jer je jedan od skupljih ipak (sa TN matricom). Doduše, ne radim ja na njemu (osim instalacije svega, redovnog čiščenja i backupa računala) pa ne znam za probijanje svjetlosti, ali mogu ić provjeriti, no čisto sumnjam da tako nešto ne bi već primjetio. Inače, moj ima original Samsung panel i kupljen je prije 10 mjeseci. Inače, svjetlost lagano probija i s donje strane LCD-a mog laptopa, koji bi trebao biti među boljima tako da... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Slikaj bez blica, ne mora biti u potpunom mraku. Uglavnom pokusaj postici da na fotki izgleda isto kao sto vidis uzivo. Pa da vidimo je li defektan ili je do losih uglova tn-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
mislim da je i kod mojeg t220 isto. znaci, prema vrhu ekrana su boje malo tamnije, a prema dnu svijetlije. primjeti se recimo ako uzmes neku sliku u boji i odvuces ju skroz gore na vrh pa onda skroz dolje na dno ekrana, vidi se da se svjelina boja te slike mijenja. (npr crvena boja, malo drugacija nijansa crvene je pri vrhu, a na dnu je ta ista crvena boja svijetlija ) valjda me kuzite ![]() kolega exe, dal je tako kod tebe? da li je to normalno kod tn matrica ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Normalno je ako ti pri tome glava cijelo vrijeme stoji na jednom mjestu tj. u centru ekrana. Probaj pomicati glavu kako pomices taj prozor, ako nema promjene znaci da je do losih uglova tn matrice po vertikali. To je ujedno ono sto mi je najvise smetalo kod tn-a pored lose reprodukcije boja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Pa da to je normalno za tn matricu. A pitao sam je li ti glava u jednom mjestu jer jedino tako mogu da utvrdim je li do uglova matrice ili do nehomogenosti monitora. A pitao sam je li mu prvi tn monitor, jer obicno ljudi koji tek predju sa crta to primjete, kasnije se naviknes. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
u zadnje vrijeme gledam Housa M.D. gdje nema tamnih scena, ali npr. tip ima na sebi crni kaput i stoji na sredini ekrana,gornja polovina kaputa je crna a donja neka siva. Baš me živcira kad gledam film. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma daj, pa kaj sam to išao kupovat ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
ja sam imao također jedan samsung tn i kod njega donji dio ekrana (gdje je bilo jače probijanje pozadinskog osvijetljenja) je bio primjetno svijetliji od gornjeg i to se kužilo posebno u tamnim ali i u svijetlim scenama. Sjećam se da sam onda pustio film 2001 a space odyssey (koji obiluje tamnijim scenama i gdje posebno dolaze do izražaja sve mane tn matrice) paralelno na njemu i na crt televizoru philips pixel + koja je to razlika netrebam ni napominjati |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Nema veze ovo sa probijanjem pozadinskog osvjetljenja vec sa losim uglovima tn matrice. I da nema bleedinga uopste, gornji dio ekrana ce uvjek biti tamniji od donjeg jer je vidljivi ugao po vertikali katastrofalan kod tn-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Da, potpuno si u pravu. Nema ovo veze sa pozadinskim probijanjem, jer kad u Bsplayer-u smanjujem svjetlost dobijem da je doljnji dio normalan, ali je onda gornji precrni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() |
#30 |
Premium
|
Isto tako nema to veze sa dinamickim kontrastom. To da li je ok monitor za tu lovu, vjerovatno da. Ali tn matrica je uvjek tn i tu ne mozes nista. Nekome manje smeta nekome vise i to je tako. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|