Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.06.2009., 14:41   #1
Exe
Premium
Moj komp

Exe's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Neravnomjerna svjetlost LCD-a T220

Na LCD monitoru Samsung T220 vidljivo je da je svjetlina ekrana razlicita kad gledam direktno u monitor, znači ne pod kutom. Konkretno, ekran je tamniji sto se vise gleda prema gornjem dijelu ekrana, a svjetlija prema donjem dijelu.
Primijeti se najviše na filmovima kad je scena večinom crna,doljna polovica je dosta svijetlija od gornjeg dijela.
vidi se i u Win, npr. u notpadu napišem neki tekst i odvučem ga na gornji dio ekrana slova su potpuno crna, dok na doljnjem dijelu su svijetlija i to primjetno.
Izgleda mi kao da je flou lampa ( ili kako se več zove ) postavljena na doljni dio i svijelti prema gore po cijelom ekranu, to je moje mišljenje jer mi nekako tako izgleda pa je gornji dio manje osvijetljen.
Exe je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2009., 15:48   #2
Mad_Duke
Guest

Koliko para, toliko muzike!
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.06.2009., 16:06   #3
leon12
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
da, tak je i meni.. a koji panel imas, orig samsungov?
leon12 je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2009., 16:20   #4
Exe
Premium
Moj komp

Exe's Avatar

Citiraj:
Autor leon12 Pregled postova
da, tak je i meni.. a koji panel imas, orig samsungov?
Nemam pojma koji je panel, pa zar nisu svi govorili da T220 ima samo original Samsungove panele.
Ako ga reklamiram, kaj mislite budu priznali ( Ve-Mil )
Staro 25.06.2009., 16:35   #5
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Imam i ja T220 i toga kod mene nema.. Osvijetljenje je ravnomjerno posvuda..
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2009., 16:40   #6
Lud76
Leteći medvjedić
Moj komp

Lud76's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Exe Pregled postova
Nemam pojma koji je panel, pa zar nisu svi govorili da T220 ima samo original Samsungove panele.
Ako ga reklamiram, kaj mislite budu priznali ( Ve-Mil )
Nemaš osnove za reklamaciju, normalno je to za te monitore
Lud76 je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2009., 21:08   #7
Exe
Premium
Moj komp

Exe's Avatar

Citiraj:
Autor Lud76 Pregled postova
Nemaš osnove za reklamaciju, normalno je to za te monitore
Čudna mi je slika,zbog toga sam i pitao u vezi reklamacije. Ovo nije klasično probijanje svjetla, kad mi se upali Screen Saver gdje je sve crno i onaj znak od WinXp-a u potpunom mraku imam probijanje svijetla od ispod 2cm i iznad 1cm i svijetlost je po cijelom ekranu ista, ali kad radim u Win ili gledam film onda se vidi da svijetlost po cijelom ekranu nije ista.
Staro 26.06.2009., 21:33   #8
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
da zivis negdje dalje, a ne u hr rekao bi ti da vratis monitor, al ovako ti je najbolje posavjetovat se sa samsungom direktno sta napravit, pa ako ti oni kazu da nosis na servis isprintaj mail i ponesi ga sa sobom.

inace ce te trgovina vjerojatno uputit doma samo, ili gore, preuzet monitor, za tjedan dana ti reci da je sve ok jer on daje sliku i naplatit ti dijagnostiku kvara kojeg nije ni bilo.

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2009., 01:37   #9
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor antrax Pregled postova
da zivis negdje dalje, a ne u hr rekao bi ti da vratis monitor, al ovako ti je najbolje posavjetovat se sa samsungom direktno sta napravit, pa ako ti oni kazu da nosis na servis isprintaj mail i ponesi ga sa sobom.
Da živiš bilo gdje osim u HR, umjesto čudnog pogleda, samo bi ti se nasmijali i pitali. "What the f** did you expect from a monitor that costs that much"

Citiraj:
Čudna mi je slika,zbog toga sam i pitao u vezi reklamacije. Ovo nije klasično probijanje svjetla, kad mi se upali Screen Saver gdje je sve crno i onaj znak od WinXp-a u potpunom mraku imam probijanje svijetla od ispod 2cm i iznad 1cm i svijetlost je po cijelom ekranu ista, ali kad radim u Win ili gledam film onda se vidi da svijetlost po cijelom ekranu nije ista.
Za kraj. To ti je normalno. Živi sa tim, ili šparaj pare za neki kvalitetan ekran, a ne jedno od zadnjih govana!

Da, to je normalno. Ili si kupi dobar CRT tko ga jos ima. Ili si kupi kvalitetnu plazmu. Ili potroši još više para i kupi si kvalitetan LCD!
  Reply With Quote
Staro 27.06.2009., 13:54   #10
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Hajde postaj fotke pa da vidimo je li to do losih uglova, posebno po vertikali, tn matrice ili nesto drugo. Jesi li prije imao lcd tn monitor ili ti je ovo prvi?
dmr je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.06.2009., 15:30   #11
DanielDJ
Premium
Moj komp

DanielDJ's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Da živiš bilo gdje osim u HR, umjesto čudnog pogleda, samo bi ti se nasmijali i pitali. "What the f** did you expect from a monitor that costs that much"

Za kraj. To ti je normalno. Živi sa tim, ili šparaj pare za neki kvalitetan ekran, a ne jedno od zadnjih govana!

Da, to je normalno. Ili si kupi dobar CRT tko ga jos ima. Ili si kupi kvalitetnu plazmu. Ili potroši još više para i kupi si kvalitetan LCD!
Nekuzim sta ti pricas. Pa T220 je jedan od skupljih/boljih monitora. Ili je za tebe monitor skup tek kada kosta 5000+ kuna. A i cak onaj monitor od 800-900 kuna bi trebao radit kak spada tj. ne bi se trebao kvarit bez obzira sto tolko kosta.
DanielDJ je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2009., 16:20   #12
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor DanielDJ Pregled postova
Nekuzim sta ti pricas. Pa T220 je jedan od skupljih/boljih monitora. Ili je za tebe monitor skup tek kada kosta 5000+ kuna. A i cak onaj monitor od 800-900 kuna bi trebao radit kak spada tj. ne bi se trebao kvarit bez obzira sto tolko kosta.
1. U svijetu LCD-a, TN matrica je šrot.

2. T220 ima jednu od boljih TN matrica kako se priča. Ali... pogledaj pod broj jedan

--

I sad se netko čudi kada probija pozadisnko osvjetljenje na 1500 kuna 22 incha monitoru.
  Reply With Quote
Staro 27.06.2009., 16:33   #13
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
hmm, jedna fotka slikana okomito na povrsinu ekrana bi puno pomogla, jer moze bit da
a) jednostavno je TN matrica sa svojim boljkama (i ne, 22" monitor od 1500kn nije kvalitetan), ili
b) da lampe različito svijetle tj, jedna probija malo vise od druge...
u svakom slucaju, mislim da nemas neke velike sanse na reklamaciju :/

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2009., 17:32   #14
Exe
Premium
Moj komp

Exe's Avatar

Citiraj:
Autor dmr Pregled postova
Hajde postaj fotke pa da vidimo je li to do losih uglova, posebno po vertikali, tn matrice ili nesto drugo. Jesi li prije imao lcd tn monitor ili ti je ovo prvi?
To mi je prvi lcd monitor, do sad sam imao crt 19inča.
Kak to trebam slikati, u potpunom mraku bez blica?
Staro 27.06.2009., 17:58   #15
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Imam i ja doma jedan takav i ne bi se bas slozio da je monitor bas tolko los jer je jedan od skupljih ipak (sa TN matricom). Doduše, ne radim ja na njemu (osim instalacije svega, redovnog čiščenja i backupa računala) pa ne znam za probijanje svjetlosti, ali mogu ić provjeriti, no čisto sumnjam da tako nešto ne bi već primjetio. Inače, moj ima original Samsung panel i kupljen je prije 10 mjeseci.

Inače, svjetlost lagano probija i s donje strane LCD-a mog laptopa, koji bi trebao biti među boljima tako da...
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2009., 18:06   #16
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Citiraj:
To mi je prvi lcd monitor, do sad sam imao crt 19inča.
Kak to trebam slikati, u potpunom mraku bez blica?
Slikaj bez blica, ne mora biti u potpunom mraku. Uglavnom pokusaj postici da na fotki izgleda isto kao sto vidis uzivo. Pa da vidimo je li defektan ili je do losih uglova tn-a.
Staro 27.06.2009., 18:12   #17
leon12
Premium
Moj komp

mislim da je i kod mojeg t220 isto. znaci, prema vrhu ekrana su boje malo tamnije, a prema dnu svijetlije. primjeti se recimo ako uzmes neku sliku u boji i odvuces ju skroz gore na vrh pa onda skroz dolje na dno ekrana, vidi se da se svjelina boja te slike mijenja. (npr crvena boja, malo drugacija nijansa crvene je pri vrhu, a na dnu je ta ista crvena boja svijetlija ) valjda me kuzite
kolega exe, dal je tako kod tebe?
da li je to normalno kod tn matrica ili ne?
Staro 27.06.2009., 18:15   #18
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Normalno je ako ti pri tome glava cijelo vrijeme stoji na jednom mjestu tj. u centru ekrana. Probaj pomicati glavu kako pomices taj prozor, ako nema promjene znaci da je do losih uglova tn matrice po vertikali. To je ujedno ono sto mi je najvise smetalo kod tn-a pored lose reprodukcije boja.
Staro 27.06.2009., 18:28   #19
leon12
Premium
Moj komp

pa da, glava mi stoji na jedno mjestu i ja mislim da je to zbog losih kuteva po vertikali.
ne znam dal je Exe mislio na to ili nesto drugo.
Staro 27.06.2009., 18:54   #20
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Pa da to je normalno za tn matricu. A pitao sam je li ti glava u jednom mjestu jer jedino tako mogu da utvrdim je li do uglova matrice ili do nehomogenosti monitora. A pitao sam je li mu prvi tn monitor, jer obicno ljudi koji tek predju sa crta to primjete, kasnije se naviknes.
Staro 27.06.2009., 19:41   #21
Exe
Premium
Moj komp

Exe's Avatar

Citiraj:
mislim da je i kod mojeg t220 isto. znaci, prema vrhu ekrana su boje malo tamnije, a prema dnu svijetlije. primjeti se recimo ako uzmes neku sliku u boji i odvuces ju skroz gore na vrh pa onda skroz dolje na dno ekrana, vidi se da se svjelina boja te slike mijenja. (npr crvena boja, malo drugacija nijansa crvene je pri vrhu, a na dnu je ta ista crvena boja svijetlija ) valjda me kuzite
kolega exe, dal je tako kod tebe?
da li je to normalno kod tn matrica ili ne?
Da, tako je i kod mene.Najviše se kuži na filmovima u kojima ima dosta crnih scena. 2/3 je svijetlo,a 1/3 ona gornja je crna kak treba biti.
u zadnje vrijeme gledam Housa M.D. gdje nema tamnih scena, ali npr. tip ima na sebi crni kaput i stoji na sredini ekrana,gornja polovina kaputa je crna a donja neka siva.
Baš me živcira kad gledam film.
Staro 27.06.2009., 19:48   #22
Exe
Premium
Moj komp

Exe's Avatar

Citiraj:
pa da, glava mi stoji na jedno mjestu i ja mislim da je to zbog losih kuteva po vertikali.
ne znam dal je Exe mislio na to ili nesto drugo.
Pa kaj se tak vidi i na filmu, kad spustim glavu malo niže onda to kaj je svijetlo postane crno kak i treba, a gornji dio je svijetliji.
Ma daj, pa kaj sam to išao kupovat
Staro 27.06.2009., 19:49   #23
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Dobrodosao u svijet tn-a

EDIT: Pogledaj razliku izmedju mog bivseg tn-a i sadasnjeg ips-a
Staro 28.06.2009., 15:02   #24
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
ja sam imao također jedan samsung tn i kod njega donji dio ekrana (gdje je bilo jače probijanje pozadinskog osvijetljenja) je bio primjetno svijetliji od gornjeg i to se kužilo posebno u tamnim ali i u svijetlim scenama. Sjećam se da sam onda pustio film 2001 a space odyssey (koji obiluje tamnijim scenama i gdje posebno dolaze do izražaja sve mane tn matrice) paralelno na njemu i na crt televizoru philips pixel +
koja je to razlika netrebam ni napominjati
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2009., 15:53   #25
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Nema veze ovo sa probijanjem pozadinskog osvjetljenja vec sa losim uglovima tn matrice. I da nema bleedinga uopste, gornji dio ekrana ce uvjek biti tamniji od donjeg jer je vidljivi ugao po vertikali katastrofalan kod tn-a.
Staro 29.06.2009., 12:14   #26
Exe
Premium
Moj komp

Exe's Avatar

Citiraj:
Autor dmr Pregled postova
Nema veze ovo sa probijanjem pozadinskog osvjetljenja vec sa losim uglovima tn matrice. I da nema bleedinga uopste, gornji dio ekrana ce uvjek biti tamniji od donjeg jer je vidljivi ugao po vertikali katastrofalan kod tn-a.
Da, potpuno si u pravu. Nema ovo veze sa pozadinskim probijanjem, jer kad u Bsplayer-u smanjujem svjetlost dobijem da je doljnji dio normalan, ali je onda gornji precrni.
Staro 29.06.2009., 12:17   #27
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
Imam i ja T220 i toga kod mene nema.. Osvijetljenje je ravnomjerno posvuda..
Same here...

Kad se isključi onaj idiotski dinamički brightness i podesi kako treba skroz je ok monitor, posebno za tu lovu...
Staro 29.06.2009., 14:01   #28
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Kod mene mislim da se radi o čistom backlight bleedingu,imam 245B.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2009., 14:19   #29
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Kod mene mislim da se radi o čistom backlight bleedingu,imam 245B.
Ima i kod mene backlight bleedinga gore uz rub ekrana, al hebiga to je TN matrica
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2009., 14:20   #30
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Kad se isključi onaj idiotski dinamički brightness i podesi kako treba skroz je ok monitor, posebno za tu lovu...
Isto tako nema to veze sa dinamickim kontrastom. To da li je ok monitor za tu lovu, vjerovatno da. Ali tn matrica je uvjek tn i tu ne mozes nista. Nekome manje smeta nekome vise i to je tako.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno