Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.12.2008., 12:23   #1
linari
Premium

Datum registracije: Nov 2006
Spajanja compa i lapa na adsl

Prije svega hvala na pomoci.
Evo kupio sam laptop pa bi se spojio na adsl, vec sam spojen sa stolnim preko lan kabela na onaj stari Siemens C-010-I, ali sad bih trebao imati istovremeno izlaze ne net, na lapu imam WI-FI pa bi isao bezicnim putem (ili preporucate da i na njega idem lan kab.), a na kompu bi ostao lan kabel. Sta napraviti i koji uredaj kupiti da bude sve O.K.
linari je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2008., 12:40   #2
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Već postoji brdo ovakvih tema, ali nema veze... Ako taj Siemens besprijekorno radi u router načinu onda kupi ovo i nećeš požaliti.
Oglas

Oglas
Staro 27.12.2008., 13:03   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ili kupi neki polovni modem/router sa wlanom (SE515, SE555, D-Link G684T, Zyxell, Thompson) za istu lovu.
Staro 27.12.2008., 13:30   #4
linari
Premium

Ma ja se u to previše ne kužim, ali ne bih htjela da mi puca veza na lapu. S obzirom da mi na oba kompa treba internet htjela bih nešto pouzdano, ali ne preskupo tako da normalno mogu raditi s lapom gdje hoću, a da se i stolni u istom trenutku može koristiti bez beda. Ako ste me skužili.

ps. sorry na otvaranju nove teme, ali sam ih ovdje hrpu pročitala prije nego što sam otvorila. Nekako sam sigurnija kad dobijem konkretan odgovor baš za ono što me zanima, a da nešto ne pokvarim.
Staro 27.12.2008., 14:16   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Tebi je bitno da ti je uređaj (adsl modem) u tzv. router modu jer samo tada možeš s više kompova istovremeno na net. Svi koje sam ti naveo će tu zadaću bez problema obaviti.
Ovdje imaš opisano kako se modem prebacuje u router mode
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331
Staro 27.12.2008., 15:55   #6
linari
Premium

znaci da ako ja uzmem ovaj od t-com-a Thomson ST780iWL, uz produzenje ugovora da bi mi rijesio sve probleme tj. da bi sa njime imao pristup sa oba a, da bi po mogucnosti mogao spojiti se na lap i sa lanom.
ako sam dobro shvatio.....
Staro 27.12.2008., 19:45   #7
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor linari Pregled postova
znaci da ako ja uzmem ovaj od t-com-a Thomson ST780iWL, uz produzenje ugovora da bi mi rijesio sve probleme tj. da bi sa njime imao pristup sa oba a, da bi po mogucnosti mogao spojiti se na lap i sa lanom.
da...al ja imam problem baš sa tim Thomsonom 780W...izgleda da su opet uveli neku škart robu (kao sa Kasdom prije par godina)...tako da radije kupi prekoglasa Siemensa 515 ili 555...
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2008., 22:45   #8
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Ne kužim svrhu kupovanja polovnog mačka u vreći ako mu postojeći uređaj uredno funkcionira kao router... U tom slučaju samo ubode onaj AP u njega i udri brigu na veselje. A može stavit i neku wlan karticu u stari komp ako mu nije problem držati ga stalno upaljenog i onda se fino sa lapom bežično spojiti.
Staro 28.12.2008., 08:51   #9
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor linari Pregled postova
Jednostavnije ti je trazit maxTV na 3 mjeseca i moraju ti zamijeniti modem za 1 kn KAd istekne 3 mjeseca, STB vratis, a modem ti ostaje for good. Omogucis wireless na Thomsonu, u komp ubodes Canyonovu WiFi PCI karticu, a modem komotno ostavis kod TV-a sa STB-om da nemas zica po kuci.
Dizel je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno