![]() |
Spajanja compa i lapa na adsl
Prije svega hvala na pomoci.
Evo kupio sam laptop pa bi se spojio na adsl, vec sam spojen sa stolnim preko lan kabela na onaj stari Siemens C-010-I, ali sad bih trebao imati istovremeno izlaze ne net, na lapu imam WI-FI pa bi isao bezicnim putem (ili preporucate da i na njega idem lan kab.), a na kompu bi ostao lan kabel. Sta napraviti i koji uredaj kupiti da bude sve O.K. |
Već postoji brdo ovakvih tema, ali nema veze... Ako taj Siemens besprijekorno radi u router načinu onda kupi ovo i nećeš požaliti.
|
Ili kupi neki polovni modem/router sa wlanom (SE515, SE555, D-Link G684T, Zyxell, Thompson) za istu lovu.
|
Ma ja se u to previše ne kužim, ali ne bih htjela da mi puca veza na lapu. S obzirom da mi na oba kompa treba internet htjela bih nešto pouzdano, ali ne preskupo tako da normalno mogu raditi s lapom gdje hoću, a da se i stolni u istom trenutku može koristiti bez beda. Ako ste me skužili.
ps. sorry na otvaranju nove teme, ali sam ih ovdje hrpu pročitala prije nego što sam otvorila. Nekako sam sigurnija kad dobijem konkretan odgovor baš za ono što me zanima, a da nešto ne pokvarim. |
Tebi je bitno da ti je uređaj (adsl modem) u tzv. router modu jer samo tada možeš s više kompova istovremeno na net. Svi koje sam ti naveo će tu zadaću bez problema obaviti.
Ovdje imaš opisano kako se modem prebacuje u router mode http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331 |
znaci da ako ja uzmem ovaj od t-com-a Thomson ST780iWL, uz produzenje ugovora da bi mi rijesio sve probleme tj. da bi sa njime imao pristup sa oba a, da bi po mogucnosti mogao spojiti se na lap i sa lanom.
ako sam dobro shvatio..... |
Citiraj:
|
Ne kužim svrhu kupovanja polovnog mačka u vreći ako mu postojeći uređaj uredno funkcionira kao router... U tom slučaju samo ubode onaj AP u njega i udri brigu na veselje. A može stavit i neku wlan karticu u stari komp ako mu nije problem držati ga stalno upaljenog i onda se fino sa lapom bežično spojiti.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:06. |