|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2004
|
![]() Uz žestoke prosvjede opozicije, napuštanje sabornice i optužbu za lažiranje, Sabor je potvrdio članove novog regulatornog tijela. 'Gačina, Mužina i Krivšek su u sukobu interesa!' ZAGREB - Saboru je u petak većinom glasova imenovano Vijeće nove Agencije za telekomunikacije. Protiv imenovanja predsjednika, zamjenika i tri člana Vijeća bili su zastupnici oporbe koji su demonstrativno napustili sabornicu. Za imenovanje članova Vijeća, koje je predložila Vlada, glasalo je 77 zastupnika, a jedan je bio suzdržan. Za predsjednika Vijeća imenovan je Gašpar Gačina, koji je do veljače bio pomoćnik predsjednika Uprave HT-a, njegovim zamjenikom postao je Juraj Mužina, bivši direktor Sektora posebnih mreža HT-a, a članom Vijeća Miljenko Krivšek, zaposlen u Odašiljačima i vezama. Članovima Vijeća imenovani su Ante Dodig i Radovan Centner. Oporba je prosvjedovala zato što su tri, od ukupno pet predloženih članova Vijeća, donedavno radili u Hrvatskom telekomu te u Odašiljačima i vezama, što smatra očitim sukobom interesa. Nekoliko oporbenih zastupnika, uglavnom iz SDP-a, nakon glasanja je nastavilo negodovati po saborskim hodnicima, optužujući predsjednika Vladimira Šeksa da je kod glasanja lažirao kvorum. No, kod brojača glasova doznaje se da je kvorum postojao, a nitko od oporbenjaka prije glasanja nije iskoristio poslovničku mogućnost da zatraži provjeru kvoruma. U žestokoj raspravi, koja je prethodila glasanju, predstavnici oporbenih klubova optužili su Vladu da, izborom sastava Vijeća iz redova HT-a, tvrtke zainteresirane za telekomunikacije, pogoduje održavanju duopola HT-a i VIP-neta u mobilnoj telefoniji, te priječi ulazak novog, trećeg GSM operatera na hrvatsko tržište. Članovi Vijeća Agencije za telekomunikacije, koje bi trebalo biti neovisno regulatorno tijelo, imenovani su s više od godinu dana zakašnjenja (po zakonskom roku), a njihovim izborom s radom prestaje dosadašnje Vijeće za telekomunikacije.
![]() |
#2 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Lakše malo s tim SPAMom i copy-paste radom, prestić češ VGA Killera ako ovako nastaviš ![]() Dobrodošao na forum! ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ma teško da će taj treći operater neš moć napravit, ne u ovoj našoj državi... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Ovo su bili samo neki osnovni podaci za početak diskusije, zar ne služi forum za to!?
![]() |
![]() |
#6 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Mislim da na forumu ima previše tema da bi komentirali novinske članke ![]() Ne dođem 4 dana i već ima 100 novih topica, mislim da je to dovoljno...
![]() |
#7 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
BOže zajebava te. Ma mor doći trći operater baš sam vidio na A kanalu reklamu razgovor kroz u sve mreže i smsovi za 5 SIT ili ti za 13lipa.Pa si ti misli. A ovi nisu u sukobu interesa ne nikada dav HTovca i jedan iz odšiljača. c,c,c,c,c,c,c
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Headbangig Grunf!
|
Ma lobirat će kao što se lobiralo i svojedobno oko VIP-a. Al činjenica je da kad dođe će se ipak nešto promijeniti, sjetimo se samo VIPme-a.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
treci ce bit neka kompanija koja ce preko offshore racuna bit u vlasnistvu HT-a... samo vi mislite da je to nemoguce...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
Ali ne samo tri GSM operatera, imamo i tri predsjednika (tri posrana, kriminalna gremlina) ![]() huh da je Titina juga ne bi mog'o ovako o njima ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
![]() Samo bi nam još to trebalo.... ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
VIP je "roden" na stravicnoj muljazi........... a sto se tice 3. operatera nema teorije da bude potpuno neovisan i samostalan jer ce mu postojeci operateri totano onemogucit konkurentno poslovanje zbog vec izgradene infrastrukture i mocnih veza poduprtih pozamasnim kapitalom naravno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Prevelika je tu lova, a da se ne mulja ![]() |
|
![]() |