![]() |
Treći operater, bu bilo kaj od toga?
Uz žestoke prosvjede opozicije, napuštanje sabornice i optužbu za lažiranje, Sabor je potvrdio članove novog regulatornog tijela. 'Gačina, Mužina i Krivšek su u sukobu interesa!'
ZAGREB - Saboru je u petak većinom glasova imenovano Vijeće nove Agencije za telekomunikacije. Protiv imenovanja predsjednika, zamjenika i tri člana Vijeća bili su zastupnici oporbe koji su demonstrativno napustili sabornicu. Za imenovanje članova Vijeća, koje je predložila Vlada, glasalo je 77 zastupnika, a jedan je bio suzdržan. Za predsjednika Vijeća imenovan je Gašpar Gačina, koji je do veljače bio pomoćnik predsjednika Uprave HT-a, njegovim zamjenikom postao je Juraj Mužina, bivši direktor Sektora posebnih mreža HT-a, a članom Vijeća Miljenko Krivšek, zaposlen u Odašiljačima i vezama. Članovima Vijeća imenovani su Ante Dodig i Radovan Centner. Oporba je prosvjedovala zato što su tri, od ukupno pet predloženih članova Vijeća, donedavno radili u Hrvatskom telekomu te u Odašiljačima i vezama, što smatra očitim sukobom interesa. Nekoliko oporbenih zastupnika, uglavnom iz SDP-a, nakon glasanja je nastavilo negodovati po saborskim hodnicima, optužujući predsjednika Vladimira Šeksa da je kod glasanja lažirao kvorum. No, kod brojača glasova doznaje se da je kvorum postojao, a nitko od oporbenjaka prije glasanja nije iskoristio poslovničku mogućnost da zatraži provjeru kvoruma. U žestokoj raspravi, koja je prethodila glasanju, predstavnici oporbenih klubova optužili su Vladu da, izborom sastava Vijeća iz redova HT-a, tvrtke zainteresirane za telekomunikacije, pogoduje održavanju duopola HT-a i VIP-neta u mobilnoj telefoniji, te priječi ulazak novog, trećeg GSM operatera na hrvatsko tržište. Članovi Vijeća Agencije za telekomunikacije, koje bi trebalo biti neovisno regulatorno tijelo, imenovani su s više od godinu dana zakašnjenja (po zakonskom roku), a njihovim izborom s radom prestaje dosadašnje Vijeće za telekomunikacije. |
Lakše malo s tim SPAMom i copy-paste radom, prestić češ VGA Killera ako ovako nastaviš :p
Dobrodošao na forum! :beer: |
Citiraj:
|
Ma teško da će taj treći operater neš moć napravit, ne u ovoj našoj državi... :rolleyes:
|
Citiraj:
Ovo su bili samo neki osnovni podaci za početak diskusije, zar ne služi forum za to!? |
Mislim da na forumu ima previše tema da bi komentirali novinske članke :rolleyes:
Ne dođem 4 dana i već ima 100 novih topica, mislim da je to dovoljno... |
BOže zajebava te.
Ma mor doći trći operater baš sam vidio na A kanalu reklamu razgovor kroz u sve mreže i smsovi za 5 SIT ili ti za 13lipa.Pa si ti misli. A ovi nisu u sukobu interesa ne nikada dav HTovca i jedan iz odšiljača. c,c,c,c,c,c,c |
ma sumnjam ja da ce bit sta dobrog od toga, dovoljno ti je pogledat gdje su neki clanovi komisije prije radili (HT, naravno). Mislim da ce tu bit jako puno lobiranja od strane HT-a , a i VIPneta.
|
Ma lobirat će kao što se lobiralo i svojedobno oko VIP-a.
Al činjenica je da kad dođe će se ipak nešto promijeniti, sjetimo se samo VIPme-a. |
treci ce bit neka kompanija koja ce preko offshore racuna bit u vlasnistvu HT-a...
samo vi mislite da je to nemoguce... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali ne samo tri GSM operatera, imamo i tri predsjednika (tri posrana, kriminalna gremlina) :p huh da je Titina juga ne bi mog'o ovako o njima :p |
Citiraj:
Samo bi nam još to trebalo....:rolleyes: |
Citiraj:
VIP je "roden" na stravicnoj muljazi........... a sto se tice 3. operatera nema teorije da bude potpuno neovisan i samostalan jer ce mu postojeci operateri totano onemogucit konkurentno poslovanje zbog vec izgradene infrastrukture i mocnih veza poduprtih pozamasnim kapitalom naravno :smoke: |
Citiraj:
Prevelika je tu lova, a da se ne mulja :rolleyes: |
Da nije tragično bilo bi komično!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:47. |