|
|
Rezultati ankete: Kako dišete na Blu-ray po pitanju povjerenja? | |||
Jedno je kume izgubiti 4 gige a sasvim drugo 20+ gigi materijala. Nisam jos dovoljno hrabar! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 21.88% |
Nek je povoljan medij i bas me briga za trajnost podataka. Samo jednom se živi! |
20 | 31.25% |
Cekat cu na povratnu informaciju barem godinu dana. Tek onda krecem sa snimanjem. |
20 | 31.25% |
Meni je DVD sasvim dovoljne velicine. Samo nek je kvalitetan primjerak i jos povoljnije cijene |
16 | 25.00% |
BL se hvali velikom sigurnoscu, pa ne vjerujem da ce nas prevariti i da bum popuhal podatke? |
5 | 7.81% |
Anketa s više izbora. Glasači: 64. Ne možete glasati na ovoj anketi |
![]() |
|
Uređivanje |
![]() |
#1 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Treba gadove varati na svaki moguci nacin dok ne propadnu ili pocnu postovati svoje potrosace. Banda lopovska. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ma vecina sadrzaja koja se snima na DVDove danas je lako dobavljiva i nema bash neku vrijednost tako da vecina ljudi nece dvaput razmislit kada jednom mediju povjere 25GB podataka. ono sto je vazno ionako cuvam u vishe kopija(sto online, sto na optici, sto na hhd, flashu i sl) i nikad nije tako velika kolicina podataka. EDIT: vidim da se konkretno radi o DVD playerima - issprike - mislio sam da pricamo o BR diskovima i sl |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Plavi Rajko uskoro u svakom boljem prašku - (Wal-Mart to Sell $128 Blu-ray Player)
. Bas sam se pitao hoce li Plavi Rajko krenuti istom taktikom na velika vrata u domove kao DVD. Bas kao DVD kad mu je dojadilo cekati povecanu prodaju anticipiranih brojeva. Umjesto spustanja cijene "prirodnim" putem pomocu lezarine od dvije tri godine i laganim dihtungom cijena/prodaja... DVD se odlucio uci u svaki trgovinski centar sa sto vise hiper povoljnih modela. Cini se da je i Plavi Rajko jednako nestrpljiv! odlucio se na istu DVD igru : Zastancati za sto manju cijenu vojsku modela, za sto vece posumljavanje u domove korisnika. Nakon toga je ionako opusten sa medijim. Rezime te price je svima poznat. Nakon ove šamarelice na cijenu : Wal-Mart to Sell $128 Blu-ray Player Jelc bi u isto vrijeme sljedece godine, komotno mogao snimati spotove sa VH1 na kutiju BL-esanera Znaci uskoro nam slijedi navala modela koji ce dolaziti u svakom boljem prasku za veš ![]() To bi zapravo trebala biti dobra vijest, kaj ne? Comp rekorderi debelo ispod i'Ljadarke i veselje za Torrent generaciju + domachice sa brdom novih serija za poloviti. Samo sto i dalje nemam ni trunke povjerenja u tu salavetu od medija! Pitam li se pitam : Koliko bi ljudi na forumu, bez vece nervoze prihvatilo BL za svakodnevnu upotrebu u ritualu sadasnjeg DVD snimanja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Zašt nema ni jednog pozitivnog odabira u anketi za BR?
![]() |
#6 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Da bi se isplatilo za nakavo skladistenje podataka cijena medija bi trebala biti manja od 20kn jer konkurencija u tome mu nije DVD nego HDD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
8-bit Gen.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
vidjet cemo sta ce bit, ali u danasnje vrijeme i HDD-ovi vec pocinju bit prilicno jeftini i nude dobar mb/kn omjer ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Da su mediji po 10kn ja bi vec kupio przilicu. Al tko ce przit na 150kn medije koji si jos mogu slobodno reci neprovjereni. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Nisam se toliko puno zanimao u zadnje vrijeme, tako da oprostite na tome kaj sam out-of-date. Ali zar nije HD-DVD sigurniji dosta od blu-raya sto se tice sigurnosti podataka etc... ? |
![]() |
![]() |
#12 |
bycod
|
nije, samo cekam da malo padnu cjene i odma uzimam ![]() ![]()
![]() |
#13 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Upravo zbog toga BL kosta vise u proizvodnji. BL carobiranje sa Durabisom dodatno daje gorak okus. Ako recimo i pocne rapidnije padati cijenom, znamo i sami kako se to u nasem svijetu odrazava po pitanju kvalitete. Zato je moje povjerenje u njegovu dugotrajnost blago receno tanko. Na sve ovo dodajmo i veselje extra layer ambicija samog BL-a ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
Aha. Ma mislio sam da bluray ima tanji zastitni sloj od hd-dvd-a Ma, mene blu-ray uopce ne zanima za przenje. Cim dodju sadrzaji na istom, odmah picim po citac. Nadam se da s obzirom na velicinu HD materijala da bi ovo mogao biti povratak videoteka. (Mozda nostalgija, ipak sam nekad davno drzao kroz cijeli zivot top 5 mjesto zavrsivsi sa ~1800 posudjenih vhs-ova u svojoj lokalnoj videoteci) |
![]() |
![]() |
#16 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Oko ovog se moram slozit... ako vec moram neke podatke koji mi nisu dostupni za kupiti na netu (flat), onda radije uzmem 1TB disk za relativno sitne novce... i pisem po njemu a i brisem ako zatreba...
![]() |
#18 |
Rocker
Datum registracije: Jan 2007
|
A taj hdd, treba imat isto posebnu pržu ko i blue ray ili ? nisam baš u toku ![]()
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
Pa, s obzirom da sam najjeftiniji blu-ray medij nasao kod nas za 59 kuna na nabavi. Hard sa cijenom pruza dovoljno da kupis dva i da iste podatke stavis i na jednog i na drugog. Kupujes od dva proizvodjaca i sigurno ce jedan izdrzati test vremena. |
![]() |
![]() |
#20 |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() |
#21 |
8-bit Gen.
|
Prosli tjedan sam pregledao strane novine (pisani mediji)... Sony + ostali Niponci + korejska ekipa = totalno razocarani stanjem prodaje BD-a! Najveci razlog neckanja (ankete) medju kupicima je sama cijena medija. Medij smatraju neprihvatljivo skupim. Takodjer sam BD smatraju nedovoljno interesantnim pomakom (!) sa DVD-a. Nedovoljnim da ponavljaju naslove koje vec imaju na DVD-ima. Jos kad uzmes stanje trzista... Sony bi mogao ovaj put, zasluzeno dobiti po prstima! Ispeglace smradovi popustima nekako razliku. Ali veseli postenog korisnika ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Kad HDD koristite za arhiviranje kao zamjenu za DVD, računajte da se omjer MB/kn nebi trebalo uspoređivati sa DVD-R, nego sa DVD-RW medijima! ![]() S tim da vam je svaki HDD kapaciteta 640GB, a DVD samo 4,7GB pa nemate problema sa "rezanjem" file-ova ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|