![]() |
Citiraj:
Treba gadove varati na svaki moguci nacin dok ne propadnu ili pocnu postovati svoje potrosace. Banda lopovska. |
ma vecina sadrzaja koja se snima na DVDove danas je lako dobavljiva i nema bash neku vrijednost tako da vecina ljudi nece dvaput razmislit kada jednom mediju povjere 25GB podataka.
ono sto je vazno ionako cuvam u vishe kopija(sto online, sto na optici, sto na hhd, flashu i sl) i nikad nije tako velika kolicina podataka. EDIT: vidim da se konkretno radi o DVD playerima - issprike - mislio sam da pricamo o BR diskovima i sl |
Plavi Rajko uskoro u svakom boljem prašku - (Wal-Mart to Sell $128 Blu-ray Player)
.
Bas sam se pitao hoce li Plavi Rajko krenuti istom taktikom na velika vrata u domove kao DVD. Bas kao DVD kad mu je dojadilo cekati povecanu prodaju anticipiranih brojeva. Umjesto spustanja cijene "prirodnim" putem pomocu lezarine od dvije tri godine i laganim dihtungom cijena/prodaja... DVD se odlucio uci u svaki trgovinski centar sa sto vise hiper povoljnih modela. Cini se da je i Plavi Rajko jednako nestrpljiv! odlucio se na istu DVD igru : Zastancati za sto manju cijenu vojsku modela, za sto vece posumljavanje u domove korisnika. Nakon toga je ionako opusten sa medijim. Rezime te price je svima poznat. Nakon ove šamarelice na cijenu : Wal-Mart to Sell $128 Blu-ray Player Jelc bi u isto vrijeme sljedece godine, komotno mogao snimati spotove sa VH1 na kutiju BL-esanera Znaci uskoro nam slijedi navala modela koji ce dolaziti u svakom boljem prasku za veš :fiju: To bi zapravo trebala biti dobra vijest, kaj ne? Comp rekorderi debelo ispod i'Ljadarke i veselje za Torrent generaciju + domachice sa brdom novih serija za poloviti. Samo sto i dalje nemam ni trunke povjerenja u tu salavetu od medija! Pitam li se pitam : Koliko bi ljudi na forumu, bez vece nervoze prihvatilo BL za svakodnevnu upotrebu u ritualu sadasnjeg DVD snimanja? |
Pošto su ova dva posta prije postana od Visageovog forum je tako prebacio pa ako Jelc ili Tor to znaju nek poprave jer ja ne znam. :)
|
Zašt nema ni jednog pozitivnog odabira u anketi za BR?
|
Da bi se isplatilo za nakavo skladistenje podataka cijena medija bi trebala biti manja od 20kn jer konkurencija u tome mu nije DVD nego HDD.
|
Citiraj:
Doduse, svi su oni pozitivni prema ovome : http://img60.imageshack.us/img60/4576/cddvdudooe0.gif No, vrijeme je u ovom slucaju najbolji pokazatelj koliko je to opravdana sumnja. |
vidjet cemo sta ce bit, ali u danasnje vrijeme i HDD-ovi vec pocinju bit prilicno jeftini i nude dobar mb/kn omjer :)
|
Citiraj:
|
Da su mediji po 10kn ja bi vec kupio przilicu. Al tko ce przit na 150kn medije koji si jos mogu slobodno reci neprovjereni.
|
Nisam se toliko puno zanimao u zadnje vrijeme, tako da oprostite na tome kaj sam out-of-date.
Ali zar nije HD-DVD sigurniji dosta od blu-raya sto se tice sigurnosti podataka etc... ? |
nije,
samo cekam da malo padnu cjene i odma uzimam :D ak treba drito od sony-a cu narucivati :) |
Citiraj:
Upravo zbog toga BL kosta vise u proizvodnji. BL carobiranje sa Durabisom dodatno daje gorak okus. Ako recimo i pocne rapidnije padati cijenom, znamo i sami kako se to u nasem svijetu odrazava po pitanju kvalitete. Zato je moje povjerenje u njegovu dugotrajnost blago receno tanko. Na sve ovo dodajmo i veselje extra layer ambicija samog BL-a :( |
uoppce me ovaj BL ne privlaci iako ce uskoro postat standard... tu uskoro mislim na godinu - godinu i pol
dvd/cd uopce vise ne koristim , imam prijenosnog imation appola i to je to ;) |
Aha. Ma mislio sam da bluray ima tanji zastitni sloj od hd-dvd-a
Ma, mene blu-ray uopce ne zanima za przenje. Cim dodju sadrzaji na istom, odmah picim po citac. Nadam se da s obzirom na velicinu HD materijala da bi ovo mogao biti povratak videoteka. (Mozda nostalgija, ipak sam nekad davno drzao kroz cijeli zivot top 5 mjesto zavrsivsi sa ~1800 posudjenih vhs-ova u svojoj lokalnoj videoteci) |
Citiraj:
|
Kad napunim disk od 640gb stavim ga u ormar i kupim drugi :)
|
A taj hdd, treba imat isto posebnu pržu ko i blue ray ili ? nisam baš u toku :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Prosli tjedan sam pregledao strane novine (pisani mediji)... Sony + ostali Niponci + korejska ekipa = totalno razocarani stanjem prodaje BD-a!
Najveci razlog neckanja (ankete) medju kupicima je sama cijena medija. Medij smatraju neprihvatljivo skupim. Takodjer sam BD smatraju nedovoljno interesantnim pomakom (!) sa DVD-a. Nedovoljnim da ponavljaju naslove koje vec imaju na DVD-ima. Jos kad uzmes stanje trzista... Sony bi mogao ovaj put, zasluzeno dobiti po prstima! Ispeglace smradovi popustima nekako razliku. Ali veseli postenog korisnika :) |
Kad HDD koristite za arhiviranje kao zamjenu za DVD, računajte da se omjer MB/kn nebi trebalo uspoređivati sa DVD-R, nego sa DVD-RW medijima! ;)
S tim da vam je svaki HDD kapaciteta 640GB, a DVD samo 4,7GB pa nemate problema sa "rezanjem" file-ova :lol2: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:45. |