Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Case Modding
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.05.2008., 15:08   #1
FreeStyler
Registered User
Moj komp

FreeStyler's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Modding Thermaltake-a Soprano VB1000BWS

Pozz ljudi,otvorio sam ovu temu,jer zelim da mi pomognete u moddingu ovog kucista...
Tj. trebam par savjeta,prijedloga gdje da stavim neonku od 30 cm,gdje da izbusim rupe za neki dodatni vent,koji dobar vent da stavim na CPU,da li treba vodeno hladenje,i gdje da kupim pojedine stvari za moddanje...
Molim vas za pomoc...
Hvala unaprijed!
FreeStyler je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2008., 15:12   #2
SetH
Premium
Moj komp

SetH's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
prvo stavi neke slike od kučišta....
SetH je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.05.2008., 15:14   #3
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
po meni to je kućište samo po sebi malo modano, a neonku stavi di oćeš, a dodatne ventilatore nije potrebno stavljat jer je protok ionako sasvim solidan.

dobra ponuda ventilatora i ostale modding opreme je na : http://hardveraj.hr/shop/
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2008., 15:51   #4
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Bas super. Odlucio si se jos dodatno KRapinizirati vec serijski ruzno i lose kuciste.

Moj ti je savjet, da se ne trudis previse oko tog kucista, a za pitat di nakalemit neonke mislim da netreba otvarat temu...
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2008., 16:21   #5
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
NHF, ali stavljanje neonke i bušenje rupe za svjetleći ventilator je modding, kolko je i dizanje HTTa na 220MHz clockanje. S druge strane, modding kućišta sa sobom povlači to da osoba koja se upušta u moddanje, ima već u glavi razrađen plan i količinu mašte da posrami H.C. Andersena i prijatelje mu. Sve u svemu ovo je modding, dok su neonke i ventilatori u izbušenom tvorničkom kućištu sasvim deseta stvar.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2008., 10:03   #6
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Kao Thermaltake user defender (smislit ću s vremenom više uber super cool zvučinje i kraće ime za zadaću koju sam si sam nametnuo na forumu), moram odgovoriti.
Ponovo se vrijeđa čovjeka koji je pljunuo lovu za TT case, a bez ikakvog razloga. Svi ste se vi rodili sa svim znanjem svijeta, prvi modd vam je bio zamjena TT-a Chieftecom, naravno te to i smatrate najboljim moddom. Daj se sjetite faza koje ste kao origigi PCE geek morali proć... Od naljepnice na požutjelom 486 case-u, prvog led ventilatora na outtake-u, hrpe led ventova u istim ili različitim čak bojama, prebacivanja na 120mm led ventove, potrage za cool fan grillovima, prvih neonki po mogućnosti bass reactive, slaganja kablovinja, sleevinga, pa do utišavanja, eliminacije viška ventova, nabavke što tiših komponenti pa do nabavke skupljeg kućište kojeg vam se gadi "moddat" izvana.
Sjećam se dosta forumaša i entuzijazma sa modd groznicom i na Linksovom forumu, divljenja cirkus alike uradcima itd. Sve je to svakom od nas bio modd, ma što god sad ovdje pričali. Neki smo duže u tome svemu, te nam se ukus malo izmjenio (ili smo samo stariji) no to ne znači da treba ismijavat ljude koji idu istim stopama. Niti ih treba ismijavat. Ovdje ste da ih usmjerite, pomognete im kojim savjetom. Neke ovo skakanje na spomen TT kućišta i automatski odbojan stav prema vlasniku dotičnog može podosta povrijediti dotične. Molim Vas, razmislite.

@ autor - imaš case koji već tvornički mrak zgleda osobama naviknutim na obične bijele kante. Ne mrak, nego svemirski. Jedino je malo skupo za ono što nudi. Ovi malo skaču jer su već na nekom drugom levelu ukusa (shvatit ćeš s vremenom), pa ih ne doživljavaj potpuno ozbiljno. Ono što bi sa caseom eventualno mogao napraviti jest ugradnja led ventilatora naprijed i straga , zakeljit neonku od 30cm, obuć kablovinje i posložit ih tako da ih se što manje vidi. Ključ je da uskladiš sve u jednu boju, ventove, neonku, cpu cooler i maybe gpu cooler. Najlakše će ti bit sa plavom bojom, jer je lako nać gpu i cpu cooler koji svijetle u plavoj boji. Nešto drugo radit bash i nema nekog smisla, osim ako si spreman rezati i lakirati kućište no budi spreman na to da bi ti rezultat mogao izgledati dosta lošije od origigija. No u svakom slučaju, što god napravio - onaj osjećaj koji te tjera da nešto napraviš od kućišta pretvorit će se u zadovoljstvo. No ne na dugo, tražit će još.

@MCG - teoretski, modd je sve što će napravit na kućištu a da se razlikuje od tvornički zamišljenog. Pa makar stavio i jedan led vent. Ili nalijepio na side window jednu žemsku. Možda da predložiš nešto po tom pitanju?

@Fleks - Što uopće reć? Najbolje ništa. Ponovo si uspio sve reći sam.
Staro 12.05.2008., 13:41   #7
McG
-------

Citiraj:
Autor Kristijan_7 Pregled postova
Svi ste se vi rodili sa svim znanjem svijeta, prvi modd vam je bio zamjena TT-a Chieftecom, naravno te to i smatrate najboljim moddom.
Ne i nemoj govoriti u množini, već citiraj osobe kojih se ovo dotiče.
Citiraj:
Autor Kristijan_7 Pregled postova
@MCG - teoretski, modd je sve što će napravit na kućištu a da se razlikuje od tvornički zamišljenog. Pa makar stavio i jedan led vent. Ili nalijepio na side window jednu žemsku. Možda da predložiš nešto po tom pitanju?
Samo ne znam kak se kućište s jednim svjetlećim ventilatorom razlikuje od tvornički zamišljenog. Isto kućište s jednim ventilatorom, a ako se nema prozirna stranica, niko ne bude ni znal da je nutra taj ventilator. S druge strane ženska koju spominješ ili bilo koja druga grafika na bočnoj stranici prolazi kao mod ako je nacrtana/urezana na stranicu od strane vlasnika i ako isti ima umjetničkog štiha. Kupiti gotovu grafiku i zalijepiti ju može svaki, pa opet taj svaki nije modder. Isto kak nije gamer onaj koji ima G15 + Razera i isto kak nije clocker onaj koji zna u RivaTuneru pomaknuti klizač za 10MHz.
Staro 12.05.2008., 13:49   #8
FreeStyler
Registered User
Moj komp

FreeStyler's Avatar

Kristijan,hvala ti na objasnjenju,a ovo kuciste ima plexiglass sa lijeve strane,kupio sam 2x120 mm venta sa plavim LEDicama,i 1x92mm vent isto sa plavim ledicama..
Trazim 2 neonke od 20 cm koje su bass reaktivne,ili 2 paketa neonki koje su 2x10 cm isto bass reaktivne...
Moze li mi netko reci dal se isplati kupovati vodeno hladenje?
BTW namjeravam kupiti novo kuciste uskoro,mozete li mi savjetovati koje je najbolje za modding?
I ako bih mogao dobiti msn od nekoga da mi malo objasni o moddingu kako pocet s njim,kako doci do vaseg levela znanja o moddingu...?
Staro 12.05.2008., 13:58   #9
McG
-------

Citiraj:
Autor FreeStyler Pregled postova
BTW namjeravam kupiti novo kuciste uskoro,mozete li mi savjetovati koje je najbolje za modding?
CoolerMaster i sl.?
Staro 12.05.2008., 14:19   #10
FreeStyler
Registered User
Moj komp

FreeStyler's Avatar

Svejedno,mozes mi nabrojati par kucista dobrih za modding,CoolerMaster,bilo sta...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.05.2008., 15:07   #11
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
dobro kuciste za moding je ono kuciste od kojeg mislis da mozes nesto napraviti.

"univerzalno" kuciste za modin za sve ljude bi bila kockasta metalna kutija bez ikakvih rupa proreza i prozora.

smisli neku ideju za kuciste, sta bi volio napraviti. pogledaj po netu kakvih svih kucista ima i izaberi ono koje ti najvise odgovara
modding pocinje od ideje a ne od kucista

Complete Case Painting Guide

Zadnje izmijenjeno od: Omega. 12.05.2008. u 16:31.
Omega je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2008., 16:27   #12
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Ne i nemoj govoriti u množini, već citiraj osobe kojih se ovo dotiče.

Samo ne znam kak se kućište s jednim svjetlećim ventilatorom razlikuje od tvornički zamišljenog. Isto kućište s jednim ventilatorom, a ako se nema prozirna stranica, niko ne bude ni znal da je nutra taj ventilator. S druge strane ženska koju spominješ ili bilo koja druga grafika na bočnoj stranici prolazi kao mod ako je nacrtana/urezana na stranicu od strane vlasnika i ako isti ima umjetničkog štiha. Kupiti gotovu grafiku i zalijepiti ju može svaki, pa opet taj svaki nije modder. Isto kak nije gamer onaj koji ima G15 + Razera i isto kak nije clocker onaj koji zna u RivaTuneru pomaknuti klizač za 10MHz.
Bez brige McG, oni kojih se ovo tiče prepoznaju se - vezano je na neke stvari koje su se događale prije... Nemam ja koga citirati, mislim da je sve manje više jasno. Pljuje se po proizvodima bez pologa, često i mlađi članovi koji preuzimaju sveto mšljenje starijih forumaša a da proizvod po kojem sustavno pljuju nisu nikada ni koristili. Smiješno, al TT je prokleto na meti, Genius ga slijedi u stopu a čak ni proizvodi poput l220 nisu pošteđeni.
S druge strane razumijem te potpuno, zboriš kao što ja mislim u ovom drugom dijelu. Naravno da je previše likova koji si zabrijavaju i nazivaju se modderima a kupuju gotova aftermarket riješenja i ne ulažu ni mrvu truda u projekt na kojem rade te često bespotrebno spamaju.
No ja nekako većim zlom vidim to što se u početku sijeku početnički trzaji novopečenog moddera bespotrebnim spamanjem o kvaliteti ili nekvaliteti njegovog kućišta. Mislim da je uvjeravanje čovjeka da je kupio izuzetno ružno kućište koje je smeće i niš ne vrijedi na njemu radit apsolutno bezobrazno, u najmanju ruku rečeno. Ne slažeš se?
A ovo što se tiče toga što je modd? Gle, ciljam na to da je modd već ona sitnica koju poduzmeš da izmjeniš tvornički look kućišta, ono što te veseli. Se sjeća tko od vas prvog venta koji je stavio na case? Nemoraš me baš doslovno shvaćat. Al kak zvat onda ono što je napravio Deadmen? Nije modding, a uloženo je puno truda i mozganja? Produkt je vizualno miljama atraktivniji od tvorničkog looka. Ako nije modding što je to onda? Turbo folk, Fleks? Meni to spada u modd. A sigurno i Deadmenu. I veseli ga, i hebe mu se za kisele komentare još kiselijih forumaša, I guess.

@ autor - imaš milju foruma modd tematike. Prosrčaj malo, skupi ideje i unakazi case, baci ga i kupi Chief . Što se tiče dobrog casea za modd, dobri su svi (dobro, osim TT-a da prekinem dalju raspravu i spam), ako imaš volje i ideju... Pogledaj Omegine i Plastišine moddove, ima odličnih smjernica.
Staro 12.05.2008., 18:44   #13
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor Omega Pregled postova
dobro kuciste za moding je ono kuciste od kojeg mislis da mozes nesto napraviti.

modding pocinje od ideje a ne od kucista
I ovo su ti Druga i Prva univerzalna zapovijed moddinga.
Upijaj & uči od cara.
  Reply With Quote
Staro 12.05.2008., 19:05   #14
FreeStyler
Registered User
Moj komp

FreeStyler's Avatar

Hehe,decki hvala na savjetu,malo cu procackat po ovom forumu,i po cro-moddingu,i gledat cu kucista od kojih cu dobiti neku ideju,tj. plan...
Staro 12.05.2008., 19:06   #15
FreeStyler
Registered User
Moj komp

FreeStyler's Avatar

BTW ako netko ima nesto za dodati,neka slobodno doda...Izvinjavam se zbog mog Noobizma...
Staro 12.05.2008., 19:43   #16
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
ok, je ali kao sto je Omega rekao:

1.modding pocinje od ideje a ne od kucista

2.dobro kuciste za moding je ono kuciste od kojeg mislis da mozes nesto napraviti
.

A ti dolazis bez ikakve ideje, i samo bi nesto modao a u biti ne znas ni sam sta i kako.. ali eto u zadnjim postovima se vidi da si shvatio sta zelis, pogledj si po netu, tu na forumu, imas super temu kejbljoving job pa si i to pogledaj..

sretno s modanjem..
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2008., 20:48   #17
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Bas super. Odlucio si se jos dodatno KRapinizirati vec serijski ruzno i lose kuciste.
Što po tebi znači krapinizirati? Jesi i ti malo zalutao ko i većina purgera sa hraweba???
Prvo pogledajte u svoje dvorište kaj imate tamo pa onda generalizirajte takve stvari. Sry al morao sam ovo reći.
Staro 12.05.2008., 22:24   #18
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Dečki tu fino stanite. Nitko nije pitao za mišljenja oko TT kučišta, već je upitan modding, pa makar to bilo i mijenjanje običnog venta sa svjetlećim. Držite se podalje od off topica, pokušajte pomoći koliko možete. Tko ne želi pomoći, ne mora se niti javljati.
Staro 13.05.2008., 01:03   #19
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Fleks..bas u njegovoj maniri..

Kao sto je vec receno, treba prvo smislit ska i kako, odnosno imat ideju i onda pitati za tehnicki dio modinga..
A ocito je da TT kucista na ovom forumu imaju status kao i Zalman cooleri..puno, a malo

ali to je sad vec
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2008., 02:17   #20
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Probaj sasvim prigusiti sve postojece izvore svjetla u caseu (ofarbati LEDice po ventovima flomicem ili omotati izolirkom), taka da se tek malko vidi sto se nalazi unutra. Onda stavis neonku-dvije koje zmigaju u ritmu basa i onda osvjetljavaju cijeli PC. Neonke stavi negdje iza pleha, dakle da se ne vide kada pogledas kroz prozor.

Dobro vodeno kosta puno vise od odlicnog zracnog i nije previse isplativo. Za haldnjak bih odabraao AC Freezer 7 pro, no on i nije neka ljepota koju bih htio pokazati kro prozor. Mozda TT Big Typhoon? Zalmani ce isto ispuniti svrhu, no debelo su preskupi za ono sto nude (buka, hladjenje), ako zanemarimo dizajn. Ti ces ga mozda kupiti i vjerojatno te nece smetati to sto imas usporedivih/boljih hladnjaka za duplo manju cifru, ali ce ti pasati dizajnom. Dodatnih ventova ti ne treba, i ovakav setup ce odlicno odraditi svoj posao.

Na Fleksa i kompaniju se nemoj previse obazirati. Fleks je TT-hejter i tu nemres nista, na stranu to sto imaju (imamo) sasvim drukciji ukus kod modificiranja kucista od tebe. McG ima point u svojoj prici, no ono o cemu on prica je jedan sasvim drugi svijet, puno napredniji od modding-amatera kakvih ima puno vise. Ti ces izmijeniti par ventova, staviti neonku i posloziti kabele i to je to. Malo posla jer je dobar dio moddinga odradio TT. A netko drugi ce za isti efekt tri dana piliti i lakirati bocnu pa onda lijepiti plexi i ici dalje s uredjivanjem. Oba kucista ce izgledati sredjeno "zmodano" i sve skupa, no ti ces do toga doci s malo sarafljenja (sto se bas i ne bi moglo nazvati modom koliko dobrim odabirom i pozicioniranjem komponenti i estetskih dodataka) a netko ce za to piliti i fino se naraditi...
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2008., 17:19   #21
SetH
Premium
Moj komp

SetH's Avatar

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=908610

pogledaj ovdje,možda dobiješ kakvu ideju
SetH je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2008., 11:39   #22
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
ma ne brini brigu. samo kreni raditi, i pusti zle jezike na miru.

ako vec unaprijed nemas ideje, a trebao bi je imati ako si das par sati pregledavanja kaj su ljudi sve napravili u u kaj su sve stavili pisije, samo kreni raditi i ideje ce doci same.

metnes vent, pa vidis da bi mogao staviti ovo, pa ono, pa kad jednom neonka osvjetli kuciste iznutra, pa se sjetis da postoji UV boja i kist, pa narises ili obojas nekaj kaj ti sam hoces (recimo listice coolera) pa se sjetis zamjeniti konektore sa UV konektorima pa sjajne matice pa cijevi pa bla bla bla bla

i nikada kraja...stoga, prihvati ove konstruktivne savjete, ne obaziri se na zle, OBAVEZNO odguglaj moding stranice (njih samo jedno milion ), i kreni u posao. jedino ti je ogranicenje masta. i nazalost, za nase 'rvatske uvjete, novac. jer je modanje kompa poput pimpanja auta. lijepo, no krajnje beskorisno i PREPREskupo

ali, zar ima nekaj jace od ljubavi?
Staro 17.05.2008., 02:12   #23
Dellete
Registered User
Moj komp

Dellete's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
ja imam isto takvo kuciste i evo ti moj prijedlog:

prebojaj unutrasnjost- izvadi sve van, ljepo izoliraj vanjske dijelove novinama i izolirkom ako nisi bas spretan kod bojenja, uzmi autolak u boji i pofarbaj sivu unutrasnjost
isto tako mozes skinuti mrezicu od venta na bocnoj stranici i nju prebojati

prekrij ona lezista za hdd i cd/dvd
ako ne mijenjas cesto hardove, radje ih ucvrsti normalnim vijcima, sto ce ti ostaviti vise mjesta za prekrivanje

neonke bi ja stavila iza ove pregrade koja ide od napajanja ili dolje

kablovi - meni je najbolje uzeti one plasticne cijevi koje se i inace koriste za cable sleeving

Zadnje izmijenjeno od: Dellete. 17.05.2008. u 02:24.
Dellete je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2008., 13:07   #24
veliko_pile
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
pogledaj malo sta bi ti...
ako bi kuciste moddano da izgleda opasno, zvjerski, da ima ostrih rubova...
ili da bude ''njezan'' zaobljen, i da ima armonicne crte.

kad budes znao to, kreni na posao. Nadi neko kuciste koji vec ima takve osobine. Nemoj ga odmah kupit! najprije baci par skica na papiru. Ja sam tjednima trazio design za ovo moje kuciste. Pa stoga: take it easy.

Ako mozes, kupi ga polovno.
Kao za aute, neces kupit novi iz ducana, pa mu ic skinut branike i felge itd poslje par dana. Probaj nac neko kuciste, neosteceno, naravno po manjoj cijeni nego sta je u ducanu.

I onda kreni nabavit djelove, kuciste itd...i se baci na posao! pozz
veliko_pile je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno