|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Dilema P4M 1.8 ili Celeron 2.8
Dakle kao sto naslov kaze... nakon procitanog Rakova vodica o kupnji notebooka u dilemi sam izmedju dva modela... jedan je P4M 1.8 sa 512RAM 32 grafom (ne shareanom), 40 GB HDD-a, FW, 5xUSB2.0,WiFi, Combo drive,Irda,Bluetooth... lap je star godinu dana... za cca 7000 kn i drugi je Fujitsu Siemens Amilo Celeron 2.8 512 ram 64 grafa, sve isto samo bez wifi i bluetooth... novi za 7.500.... zanima me cisto koji je proc bolji... znam da je novo novo no ipak...
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ovaj polovni je daleko isplativiji, samo provjeri bateriju da ne bi bilo nismo znali... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ekrani? Polovni mi se vidi bolji. Pentium je daleko bolji od celerona. Samo je pitanje treba li ti snaga procesora. Odvagni što ti treba a što ne. Za koji posao ti treba?
![]() |
#4 |
Premium
|
treba mi kao zamjena za stolno racunalo... odlucih umiroviti svog Athlona na 1 GHz sa 384 rama i 40 diska... definitivno mi treba wifi radi pristupa mrezi na faxu... a sto mislim raditi? malo programiranja,obrade teksta,proracunskih tablica, multimedije (film tu i tamo i mp3ce), nesto sitno web designa... hmm.... naravno net... a da ipak zadrzim i stari stroj??? ![]() salu na stranu... treba mi jedno all around prijenosno racunalo i taj "polovnjak" mi je best buy... ima sve sto mi treba plus 5 USB portova za sva moguca prosirenja... pa ono... ali strah me sta s baterijom .... da... radi se o NEC VERSA FP440 laptopu.... ovaj drugi je Fujitsu Siemens Amilo D7830...
![]() |
#5 |
Feldwebel
|
Opet EKRANI? Polovnjak mi se čini OK ako je i baterija OK. Sa Celeronom moraš kupovati i WiFi i Bluetooth. Oba su dovoljna za ono što želiš raditi. Kupiš li polovni, OBAVEZNO provjeri bateriju. Postoje neki programčići za to. Onako kako je to Ozren radio u svom testu. Nije savršeno ali je OK. Ima li Celeron bolji ekran, nemoj ni razmišljati. Kupi njega. To će ti najviše značiti.
![]() |
#7 |
Timberwolves RULEZ!!!
Datum registracije: Apr 2004
|
By the way CELERON SUCKS!!!:mad: ![]() ![]() ![]()
Celer 2,6 Ghz @ 3,1 GHz (FSB 481Mhz) -sucks, don't buy it!!! ![]() Soltek SL86SPE-L Intel BOX Cooler xerox 256 MB DDR 400 (2-2-2-5) Leadtek Ge Force 5600 FX 128MB (GPU 366 Mhz Memory 666 Mhz) IBM IC35L 40 Gb 7200 o/min + Titan HD82 HDD cooler Case Codegen 300W (2 ventilatora 80 mm) Hitachi Cm500ET -zakon monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Deckovi fala lijepo... kupih polovnjaka i zadovoljan sam sa svime zasad... baterija je ok i sve radi fino... stroj je brz... cak bih rekao i brzi od prijasnjeg desktopa... opci dojam vrlodobar s tendencijom ka odlicnom... @Rak... ekrani na oba su 15... dovoljno za moje potrebe... polako gore instaliram software koji mi treba... btw o kakvim Ozrenovim testovima je rijec? Ja sam probao lap sa ful baterijom na cca 3 sata uz przenje nekakvih cdova, gledanje DVDa i jos neke "zahtjevnije" operacije i baterija je dosla na cca polovicu... @all... koji firewall instalirati??? Thx ppl... ![]()
![]() |
#9 |
Feldwebel
|
Nisam govorio o veličini nego o rezoluciji, ali to sada više i nije važno. Firewall Zone Alarm ![]()
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
: goood : |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Feldwebel
|
Kad smo obojca u pravu... Čim nađem bolje, momentalno počinjem daviti vas da si to instalirate. I sada mi nije potrebna Mozilla, a što tek tada?
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
isss bu se cijeli PCE forum našao u unakrsnoj mozilla paljbi ![]() inače i ja sam na zone alarmu 5.0 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|