![]() |
Dilema P4M 1.8 ili Celeron 2.8
Dakle kao sto naslov kaze... nakon procitanog Rakova vodica o kupnji notebooka u dilemi sam izmedju dva modela...
jedan je P4M 1.8 sa 512RAM 32 grafom (ne shareanom), 40 GB HDD-a, FW, 5xUSB2.0,WiFi, Combo drive,Irda,Bluetooth... lap je star godinu dana... za cca 7000 kn i drugi je Fujitsu Siemens Amilo Celeron 2.8 512 ram 64 grafa, sve isto samo bez wifi i bluetooth... novi za 7.500.... zanima me cisto koji je proc bolji... znam da je novo novo no ipak... |
Ovaj polovni je daleko isplativiji, samo provjeri bateriju da ne bi bilo nismo znali...
|
Ekrani?
Polovni mi se vidi bolji. Pentium je daleko bolji od celerona. Samo je pitanje treba li ti snaga procesora. Odvagni što ti treba a što ne. Za koji posao ti treba? |
treba mi kao zamjena za stolno racunalo... odlucih umiroviti svog Athlona na 1 GHz sa 384 rama i 40 diska...
definitivno mi treba wifi radi pristupa mrezi na faxu... a sto mislim raditi? malo programiranja,obrade teksta,proracunskih tablica, multimedije (film tu i tamo i mp3ce), nesto sitno web designa... hmm.... naravno net... a da ipak zadrzim i stari stroj??? :) salu na stranu... treba mi jedno all around prijenosno racunalo i taj "polovnjak" mi je best buy... ima sve sto mi treba plus 5 USB portova za sva moguca prosirenja... pa ono... ali strah me sta s baterijom .... da... radi se o NEC VERSA FP440 laptopu.... ovaj drugi je Fujitsu Siemens Amilo D7830... |
Opet EKRANI?
Polovnjak mi se čini OK ako je i baterija OK. Sa Celeronom moraš kupovati i WiFi i Bluetooth. Oba su dovoljna za ono što želiš raditi. Kupiš li polovni, OBAVEZNO provjeri bateriju. Postoje neki programčići za to. Onako kako je to Ozren radio u svom testu. Nije savršeno ali je OK. Ima li Celeron bolji ekran, nemoj ni razmišljati. Kupi njega. To će ti najviše značiti. |
Slažem se s Rakom pažljivije pogledaj ekran, a za baterije testiraj ih pa vidi.
|
By the way CELERON SUCKS!!!:mad: :rambo: :rambo: :rambo: Don't buy it! A ovaj 1,8M je ipak mobilac i mislim da bude ti s njim duže baterija trajala.
|
Deckovi fala lijepo... kupih polovnjaka i zadovoljan sam sa svime zasad... baterija je ok i sve radi fino... stroj je brz... cak bih rekao i brzi od prijasnjeg desktopa... opci dojam vrlodobar s tendencijom ka odlicnom...
@Rak... ekrani na oba su 15... dovoljno za moje potrebe... polako gore instaliram software koji mi treba... btw o kakvim Ozrenovim testovima je rijec? Ja sam probao lap sa ful baterijom na cca 3 sata uz przenje nekakvih cdova, gledanje DVDa i jos neke "zahtjevnije" operacije i baterija je dosla na cca polovicu... @all... koji firewall instalirati??? Thx ppl...:beer: |
Nisam govorio o veličini nego o rezoluciji, ali to sada više i nije važno.
Firewall Zone Alarm :D A što drugo? |
Citiraj:
: goood : |
Kad smo obojca u pravu...
Čim nađem bolje, momentalno počinjem daviti vas da si to instalirate. I sada mi nije potrebna Mozilla, a što tek tada? |
isss bu se cijeli PCE forum našao u unakrsnoj mozilla paljbi :D
inače i ja sam na zone alarmu 5.0 :smoke: i moram priznati da sam jako zadovoljan....es ti kad počne vrištat da su mi antivirus definicije out of date :eek: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:27. |