|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
fan swap
postoji mogucnost da cu kupiti Fortron green FSP400-60HLN i uraditi fan swap. Na ovoj stranici je lijepo prikazano kako to napraviti: http://www.silentpcreview.com/article83-page1.html No mene zanima jedna stvar. Naime ovdje je 2pin ventilator zamjenjen takoder 2pin ventilatorom. Pa me zanima mogi li ja staviti 3pin ventilator (tipa xilence) na te 2 zice sto vire? Jeli itko to vec radio? EDIT: Takoder me zanimaju 2 stvari uvezi ovog napajanja ako ga itko ima. 1. dali se napajanje jako grije? 2. jeli naljepnica "warranty void if removed" na spoju ili se moze napajanje otvoriti a da se naljepnica ne skida (tak je bilo kod mene na fortronu PNF)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
mozes spojit na 2 pina, samo trebas pogodit + i - sa fan konektorom, tako da ti ona 3 zica za mjerenje rpm-a ostane vani |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
e super, tako sam i mislio. još jedna stvar. Pošto se xilence pocinje vrtjeti tek na 6V, a inace fan kontroler ovog napajanja upali default ventilator na nekih 3.4V (tak pise na SPCR review-u), hoce li se ikad ovaj xilence upaliti (npr. kad temp u napajanju poraste pa kontroler pojaca voltazu za ventilator) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
trebao bi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
pa mislim da je 100% da se vent nece upaliti, nego mene zanima hoce li se upaliti bar onda kad se napajanje zagrije... mozda cak unutra stavim Chiftec AF-1225S (rebrandan Yate Loon D12SL-12) posto on ima manju startnu voltazu |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
stavi taj rebrendirani YL jer je tomek iz svog seasonica s12 380w izvadio addu i stavio ovaj i sada je sretan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
ukoliko cu raditi mod onda ce biti sa yate loonom. baš gledam sad i u hgspot je dosla chiftec delta EB koje je takoder tiho napajanje. sad se nemrem odlucit izmedu 3 opcije: 1. uzet fortron green GPS400-60HLN i napravit mod 2. uzet deltu 350EB 3. uzet corsair VX450/HX520 a sve to zbog tišine, argh... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|