|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Malo teoretiziranja o ubrzanjima tehnologije diskova
Palo mi je napamet jedan dan jedna ideja, pa me zanimaju malo misljenja o tome Dakle, uzmimo - disk kao disk ima ploce koje se vrte ajmo rec u smjeru kazaljke na satu na 7200rpm. I sad, kada bi se nekako mogla iskonstruirati glava diska da se vrti poput kazaljki na satu, ali u suprotnom smjeru i da je na toj "kazaljki" namontirana glava koja je pomicna okomito po plocama, poput lasera u CD-romu. Prakticno bi se dobila brzina rotacije diskova od 2x7200rpm i mislim da bi ubrzanja bila drasticna. Sto mislite o tome? Da li bi uopce bilo moguce tako nesto izvesti? Koliko bi se takav disk grijao? ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
Brisi ovo! Ukrat ce ti patent! ![]() Dobra teorija,posalji Sigejtu na realizaciju... |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ajmo od najlakšega. grijao bi se neznatno više. ajmo sada na malo teže. kako bi složio da se to okreće jedno kontra drugoga... pa nije samo jedna ploča unutra. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Prečupavi mod
|
Citiraj:
Glave se vrte kao kazaljke između ploca, moglo bi ih biti vise, zasto ne? A seek time, hmh... pa sad, ne znam da li bi se moglo izvesti da je cijela "kazaljka" svojom duzinom ustvari glava, odnosno da je cijelom duzinom osjetljiva, prakticki da je na svakom sektoru diska u isto vrijeme. Normalno da je ovo samo teoretiziranje, bubnulo mi je to u glavi nedavno, pa eto A sto se tice motora... mogla bi biti jedna osovina unutar druge. Komplicirano zvuci, ali za par godina tko zna. Vjerujem da nema smisla nabrijavati brzine rotacija diskova. I zanima me sto se desilo sa diskovima sa 2 glave, zbog cega je u stvari ta ideja napustena?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
dobra ideja al teško izvediva |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
e da, bubba, kolko se sjećam pred neko vrijeme su pričali o diskovima sa dvije glave, je to napušteno ili se koristi u sferi koju mi ne pratimo? |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Ono sto si ti mozda mislio su dva aktuatora, odnosno prakticki dva head seta. Jedine komercijalne aplikacije takvog tipa su IBM 33x0 i Conner Chinook serije mainframe diskova, a sudeci po onome sto sam vidio u nekim simulacijama, stvar ima bolesno nizak seek time. Zasto komercijalna primjena nije jace zazivjela, ne bih znao...
|
|
|
|
|
#9 |
|
Prečupavi mod
|
Bubba, imas pravo, i ja i Renesis (valjda) smo mislili na aktuatore Moj grijeh, moj grijeh Evo jednog zgodnog linka na tu temu, dakle ipak su marketing i neisplativost bili u pitanju, to sam si i mislio ![]() EDIT: naravno zaboravih link ![]() http://www.pcguide.com/ref/hdd/op/actMultiple-c.html
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 Zadnje izmijenjeno od: ^SuperUnknown^. 13.06.2006. u 15:35. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Bolje bi bilo da nekako srede nevisno kretanje jedne od druge glave, al i to je komplicirano jer trebaju bit na različitim stranama da se ne guraju, više mjesta uzima i sl. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|