|
![]() |
#1 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Asus X751MA & Windows 7
Naravno,pri instalaciji popularni BSOD sa "the bios in this system is not fully acpi compliant".... Ima ko riješenje(bios) za ovaj model? Sve stranice koje govore su na ruskom i prevoditelj mi tu Disneya izbacuje a ne riješenje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Samo odi u bios i prvo prebaci sa windows 8 na windows 7, ne znam napamet kak se zove opcija al vidjet ćeš da ti piše os windows 8, te disableaj csm i dobit ćeš dvije opcije, prva je da disableaš fastboot, koji je enablean po defu i također donju opciju diseblaj također. Danas sam baš neki lowbudget lap asusov radio jer mi je frend prof. informatike donio sa istom problematikom.... Acpi ti tu nema nikakve veze ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Hebate wrog ![]() Situacija je ovakva....WIN7 na WIN8 nema nigdje u biosu,a kad pogasim CSM,mogu jedino disejblat FASTBOOT....i onda se ne želi bootat već ima loop da u BIOS sam od sebe ulazi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Onda tek dizejblaš csm i trebale bi biti dvije opcije onda otvorene, koje treba obje dizejblat. Jer dok ne makneš ovo za os sa windows 8, nema dalje. Stupidno su to napravili skroz. Nadam se da imaš dobar medij za instalaciju 7ice naravno ![]()
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti Zadnje izmijenjeno od: jopis. 03.02.2015. u 21:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
gadget freak
|
Pasmasters. Pa šta je ovo -.- Ujutro ću cimnut frenda da mi fotka taj dio sa windowsima, a lap je mislim čak ista serija samo manji ekran, x551. Ak se dobro sjećam, to je bilo tu na prvom ekranu pod advanced, ali tu kod tebe nema ništ takvog ![]() A error tj bsod je bio potpuno isti, i kažem ti, ugasio secure boot, csm i fastboot, prije svega prebacio sa win8 na win7 i sve radi najnormalnije. Vidi samo šta imaš pod ovim system mode, da nije tu, ne znam gdje bi drugdje moglo biti ovak napamet.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Mislim da mu ne vrijedi ništa bez apdejta biosa, imao sam nedavno slučaj sa sličnim Asusom i Win 7, dva dana sam tražio bios, naravno ne na ofišal stranici ni ne znam gdje sam ga iskopao. Uglavnom tek nakon tog flasha je htio normalno bootat sedmicu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
BIOS apdejtaj svakako, ASUS je tek kasnije na nekim modelima otvorio opcije da se Win7 instalacija opće zboota. Latest official je obično bio dovoljan, ak to ne pomogne, možda ima kruha sa modanim varijantama. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Pajcek
|
Uuuu sad tek vidim da za dotični model na support pageu nema ni niš za Win7 glede drivera. Ak se i uspije isforsat sedmica nekak na to, uglavnom nemoš niš nakon toga jer nema driver supporta. Tak da 8.1 ili kifla bojim se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
To ako i uspiješ nać bios taj modani da staviš win 7 potrošit ćeš cijeli dan da nađeš sve drivere za nju koje ti neće sam povuć sa win updejta i još onda na kraju ti se može desit ko u mom slučaju jednom da ti glupi driveri za wlan karticu rade takvih problema od BSOD-a do nenormalno usporenja cijelog sustava, tako da ne isplati se uopće to ić radit nego bubnut win 8.1 Pro start si vratiš sa startisback il staviš classic shell ko šta je kolega gore reko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
jel si imao problema sa touchpad-om instalirao win 8.1 stavio cd s driverima, instalirao i nema strelice ne radi.. skinuo zadnju verziju smart gesture i atk i stavio njih i nista, fn f9 gdje se pali i gasi touchpad nista....stvarno sam vec lud... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Samo "mali" update: izgubio sam cijeli dan pokušavajući stavit sedmicu na ovaj stroj - nije moguće. Od update-a UEFIja (bila je starija verzija), preko svih mogućih kombinacija iz tog istog UEFIja, dvd-a sedmica, različito pripremljenih stickova, sve moguće što se može isprobat i nije moguće. Ako čitate ovaj thread, napravite si uslugu i instalirajte osmicu. LP |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Prvo idi na https://www.asus.com/Notebooks/X751M...Desk_Download/ i skini najnoviji BIOS i flashaj ga. Nak što sjedne novi BIOS biti će opcija za Windows 7.Iako nebude bila upali CSM(CSM je kompatibilnost za OS bez UEFI podrške) i bootaj s USBa(napravi si USB stick s Windows 7 instalacijom(Rufus)). Ako nebude išla instalacija ili bude BSODalo pobriši sve moguće s HDDa jer Asus zna u zadnje vrijeme predformatirat HDD za osmicu pa to nepaše 7ici neznam zašto al eto. Citiraj:
Ili ići na Ninite i sve poskidat što treba. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Možda da staviš Windows 98
![]() |
#20 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() korisnica je dobila W8 sa shellom, radi sve, izgleda skoro kao W7, druge nije bilo. i da, to je do Asusa, ne do MS-a. iako mislim da je bolja definicija - to je do Asusa u suradnji sa Malimmekanim ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Evo trouble da ti se i ja javim ![]() Na X751M ide win7 bez problema. Ima u biosu boot opcija win 7 ili 8, i CSM enable/disable. Međutim...nema svih drivera za win7 i loader by daz ne radi. Javlja grešku. Izgleda da će i na ovog win8.
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kolega je gore krivo naveo krivca, svi proizvođači pa tako i ASUS popuštaju ucjeni Mirkosheeta, namjerno se na tržište stavljaju modeli sa "takvim i takvim" Bios - om da bi se guralo W8/W10 smetje, jer ako može "neki ruski haker" otvorit skrivenu opciju u Biosu isto je mogao i sam proizvođač. Drugi je problem ako se želi sačuvati predinstalirane winse za eventualno kasnije korištenje, trebalo bi skoro sve bekapirati negdje + snimiti / zapisati organizaciju i format particija. Ako se sve na disku potamani + nove MBR i NTFS particije + CSM = Enable mora proći W7 install, jasna stvar Fast Boot i Secure boot ugašeni. W7 install bi trebao ići na GPT shemu međutim to ovisi o verziji, neke rade a neke ne. Sa drajverima i pojedinim hw ima podjednako problema i na W8/W10 smetju jer naprosto nevaljaju. Prijedlog kolege silver_tip nije loš, samo još jedan detalj u nizu za masiranje, nekad moraš nabavljati baš tu i takvu alternativu ako postoji / koristi se white lista (drugim riječima u Biosu je lista "odobrenog" hw). Za takve situacije treba tražit po original service no. kako sam kolegi nedavno odgovorio / predlagao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Silence
Datum registracije: Jul 2011
|
Uglavnom krivac na laptopima što se nemože staviti Win7 je UEFI (kojega vole sakriti, pa dodati tek kasnije u nekom update-u BIOS-a ako dovoljno ljudi pritisne proizvođača) koji je potrebno disablati. Ovaj problem se može rješiti tako da se pripremi UEFI instalacija Win7. Svodi se na kopiranje 2-3 datoteke sa računala sa gotovim, instaliranim widowsima na stik (ili CD/DVD) koji sadrži instalaciju Windowsa 7. Postoji tutorial za ručno dodavanje datoteka, postoji i programčić koji će sam pripremiti stik za isto, odradio sam tako na svojoj konfi iz potpisa i služi me već duže vrijeme. Nadalje je problem (pogotovo kod laptopa) da ako i staviš Win7 UEFI instalaciju nećeš naći sve potrebne drivere za laptop jer ih Microšrot nije stavio pod Windows Update, a proizvođač se nije potrudio dati drivere za Win7 i opet si u banani. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|