|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
LCD monitori @ HGspot
Dakle, neki dan sam bio u HGspotu... malo gledao LCDjeve... Oni tamo imaju hrpu njih izlozenih i upaljenih... I sta sam vidio? Pa... vidio sam puno monitora s ocajnom slikom... i cak jednog s relativno dobrom... Gledam Samsunga 930BF i imam osjecaj ko da gledam JPG niske kvalitete... Slika oko fontova i raznih rubova je zamucena... sami fontovi u windowsima su isto losi... izgleda slicno kao da uzmem screenshot ekrana u windowsima, spremim ga u JPG niske kvalitete te jos sliku zumiram na 95% i onda ju gledam... npr. dvije vertikalne crte koje bi trebale biti iste debljine, nisu iste debljine... recimo... Vertikalna crta na slovu 'T' u rijeci 'Tools' se jedva vidjela, dok se slovo 'l' vidjelo normalno... Odem onda pogledat Xeroxa xa7-19i... i vidim istu stvar... jadnu sliku... I onda skuzim da je na svim LCD monitorima slika tako losa... osim na jednome koji kosta oko 6000kn... I sada mene zanima zasto je slika na tim monitorima tako losa...? Ja sumnjam da monitori imaju tako losu sliku... i pretpostavljam da je problem u nacinu na koji su HGspotovci pospajali sve te monitore na jedan video izlaz... ili su stavili manju rezoluciju od nativne, pa je zato slika losa...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
1. manja rezolucija od nativne 2. loša kvaliteta splittera (ako ga ima) 3. spojeni preko D-SUB konektora 4. nema drivera Nešto od toga je sigurno.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
A more biti da neki od tih monitora stvarno imaju lošu i očajnu sliku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
xerox nema losu sliku ![]() siher je neka bijedna kartica koja ima sam sub d ili je jednostavno reza premala...driveri nisu potrebni za xp(z monitore) jer tak i tak ogranicavaju sam opcije a ne optimiziravaju rad sa monitorom...za to je grafa zaduzena a za spliter...nisam ni siher da znaju kaj je to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
-nVidiot-
|
Na tim monitorima u Hg spotu vrte se "filmeki" iz igrica, i one fora reklame (mislim). To bi ti kao trebalo pokazati kako se monitor snalazi u igricama i gledanju filmova. koji kretenizam mislim ono vjerojatno su filmeki kodirani na nekih 25fps-a, a igrice s nekom novijom grafom vrte 1xx fps-a u novim igricama... stvarno objektivan prikaz; nema kaj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
-nVidiot-
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
I meni je bilo jadno sto tamo vrte one fora filmice ocajne kvalitete... ali se oni nisu vrtili u full screen modu tako da nisam uopce obracao paznju na njih, nego sam gledao font i rubove u windowsima... Ja mislim da je problem u splitteru... jer sam doma par dana monitor imao spojen preko jeftinog splittera i slika je bila slicna onoj koju sam vidio u hgspotu... oko rubova i slova je dolazilo do zamucenja... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
inace, ti lcdovi u hgspotu imaj gomilu mrtvih piksela. a kada kupujes nemozes si birat, e ja bih bas taj nego koji dobijes dobijes. a to kaj on mozda ima na srediti ogorman mrtvi piksel, nikom nis! ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
the luda ribetna
|
ma vidi se ak imas dobro oko...pogotovo kod osvjetljenja...al no dobro...ko zna kaj rade...kaj god i da bilo lose je ![]() a ono za memu daj me nemoj podhebavat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
-nVidiot-
|
Citiraj:
Ja velim da trebam heat spreadere za memu od Cu... A lik mene gleda ko "tele u šarena vrata"...Ja njemu pričam da ih ima na cjeniku... Al dobro nakon nekih 5-10 min skužili su da su to pasivni "hladnjaci za memoriju". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
-nVidiot-
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Probaj kupit heat spreader u HgSpotu pa ako jođ nisu naučili kaj je to onda opet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
I kod nas u RI, u ovim većim trgovinama, su svi spojeni na splittere, tako da je slika užasna, ako vas monitor zanima, zamolite da ga spoje direktno na kartu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
-------
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne znam kako vi, al ja vidim razliku kad spajam preko D-SUB i DVI. Slika preko D-SUB-a je nekako mutnija i ima manji kontrast.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|