PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   LCD monitori @ HGspot (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=26736)

munst0r 15.10.2005. 22:30

LCD monitori @ HGspot

Dakle, neki dan sam bio u HGspotu... malo gledao LCDjeve...
Oni tamo imaju hrpu njih izlozenih i upaljenih...

I sta sam vidio? Pa... vidio sam puno monitora s ocajnom slikom... i cak jednog s relativno dobrom...

Gledam Samsunga 930BF i imam osjecaj ko da gledam JPG niske kvalitete... Slika oko fontova i raznih rubova je zamucena... sami fontovi u windowsima su isto losi... izgleda slicno kao da uzmem screenshot ekrana u windowsima, spremim ga u JPG niske kvalitete te jos sliku zumiram na 95% i onda ju gledam... npr. dvije vertikalne crte koje bi trebale biti iste debljine, nisu iste debljine... recimo... Vertikalna crta na slovu 'T' u rijeci 'Tools' se jedva vidjela, dok se slovo 'l' vidjelo normalno...

Odem onda pogledat Xeroxa xa7-19i... i vidim istu stvar... jadnu sliku...
I onda skuzim da je na svim LCD monitorima slika tako losa... osim na jednome koji kosta oko 6000kn...

I sada mene zanima zasto je slika na tim monitorima tako losa...? Ja sumnjam da monitori imaju tako losu sliku... i pretpostavljam da je problem u nacinu na koji su HGspotovci pospajali sve te monitore na jedan video izlaz... ili su stavili manju rezoluciju od nativne, pa je zato slika losa...?

domy_os 15.10.2005. 22:36

1. manja rezolucija od nativne
2. loša kvaliteta splittera (ako ga ima)
3. spojeni preko D-SUB konektora
4. nema drivera

Nešto od toga je sigurno.

McG 15.10.2005. 23:42

A more biti da neki od tih monitora stvarno imaju lošu i očajnu sliku.

sNNooPY 16.10.2005. 00:52

ma najbolje se prije kupnje informiraj vamo i na ostalim hardware siteovima. procitaj sto vise reviewa i slusaj prijedloge ljudi.
ja sam to napravio i evo ponosan sam vlasnik Samsunga 173p Plus.
:beer:

mc_fish 16.10.2005. 00:53

xerox nema losu sliku:D

siher je neka bijedna kartica koja ima sam sub d ili je jednostavno reza premala...driveri nisu potrebni za xp(z monitore) jer tak i tak ogranicavaju sam opcije a ne optimiziravaju rad sa monitorom...za to je grafa zaduzena

a za spliter...nisam ni siher da znaju kaj je to:D

psf[i]-[Tomek] 16.10.2005. 01:25

Na tim monitorima u Hg spotu vrte se "filmeki" iz igrica, i one fora reklame (mislim). To bi ti kao trebalo pokazati kako se monitor snalazi u igricama i gledanju filmova. koji kretenizam mislim ono vjerojatno su filmeki kodirani na nekih 25fps-a, a igrice s nekom novijom grafom vrte 1xx fps-a u novim igricama... stvarno objektivan prikaz; nema kaj...

psf[i]-[Tomek] 16.10.2005. 01:27

Citiraj:

Originally posted by mc_fish
a za spliter...nisam ni siher da znaju kaj je to:D
Ak nisu znali kaj je Heat spreader za memoriju, onda sumnjam da znaju kaj je spliter ROFLMAO!:D :D :D :D

munst0r 16.10.2005. 04:47

Citiraj:

[i]Originally posted by psf-[Tomek]
Na tim monitorima u Hg spotu vrte se "filmeki" iz igrica, i one fora reklame (mislim). To bi ti kao trebalo pokazati kako se monitor snalazi u igricama i gledanju filmova. koji kretenizam mislim ono vjerojatno su filmeki kodirani na nekih 25fps-a, a igrice s nekom novijom grafom vrte 1xx fps-a u novim igricama... stvarno objektivan prikaz; nema kaj...

I meni je bilo jadno sto tamo vrte one fora filmice ocajne kvalitete... ali se oni nisu vrtili u full screen modu tako da nisam uopce obracao paznju na njih, nego sam gledao font i rubove u windowsima...

Ja mislim da je problem u splitteru... jer sam doma par dana monitor imao spojen preko jeftinog splittera i slika je bila slicna onoj koju sam vidio u hgspotu... oko rubova i slova je dolazilo do zamucenja...

tor 16.10.2005. 10:17

Da, spliter i reza. Vidio sam jednom, 17" na 800x600:rolleyes:

doublev 16.10.2005. 11:18

Citiraj:

siher je neka bijedna kartica koja ima sam sub d ili je jednostavno reza premala...
dsub konektor nema nikakve veze sa ovakvim izoblicavanjem slike. razliku izmedju dsuba i dvia prosjecan korisnik nece nikada ni primjetiti.. ovo drugo sto si rekao bi bilo tocno.. nenativna reza i monitor sam rasteze sliku na full screen...

inace, ti lcdovi u hgspotu imaj gomilu mrtvih piksela. a kada kupujes nemozes si birat, e ja bih bas taj nego koji dobijes dobijes. a to kaj on mozda ima na srediti ogorman mrtvi piksel, nikom nis! :fuming:

mc_fish 16.10.2005. 11:57

ma vidi se ak imas dobro oko...pogotovo kod osvjetljenja...al no dobro...ko zna kaj rade...kaj god i da bilo lose je:rolleyes:

a ono za memu daj me nemoj podhebavat:smoke: stvarno nisu znali?

psf[i]-[Tomek] 16.10.2005. 12:25

Citiraj:

a ono za memu daj me nemoj podhebavat:smoke: stvarno nisu znali?
Bez zezancije... u ve-milu nije bilo pa sam otišel do Hgspota...
Ja velim da trebam heat spreadere za memu od Cu... A lik mene gleda ko "tele u šarena vrata"...Ja njemu pričam da ih ima na cjeniku... Al dobro nakon nekih 5-10 min skužili su da su to pasivni "hladnjaci za memoriju".

mc_fish 16.10.2005. 13:05

Citiraj:

Ja velim da trebam heat spreadere za memu od Cu... A lik mene gleda ko "tele u šarena vrata"...Ja njemu pričam da ih ima na cjeniku... Al dobro nakon nekih 5-10 min skužili su da su to pasivni "hladnjaci za memoriju".

bem ti neznam dal da se smijem il da placem:smoke:

psf[i]-[Tomek] 16.10.2005. 13:13

Citiraj:

bem ti neznam dal da se smijem il da placem:smoke:
:D :burn: :D :burn: :D :burn: :D :burn: :D
Probaj kupit heat spreader u HgSpotu pa ako jođ nisu naučili kaj je to onda opet
:D :burn: :D :burn: :D :burn: :D :burn: :D

Renesis 16.10.2005. 15:57

I kod nas u RI, u ovim većim trgovinama, su svi spojeni na splittere, tako da je slika užasna, ako vas monitor zanima, zamolite da ga spoje direktno na kartu...

McG 16.10.2005. 16:05

Citiraj:

Je skužil je tip, samo kaj si ti doma ipak išel praznih ruku.:D

domy_os 16.10.2005. 22:12

Ne znam kako vi, al ja vidim razliku kad spajam preko D-SUB i DVI. Slika preko D-SUB-a je nekako mutnija i ima manji kontrast.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:59.