|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Zdrava Hrana
Evo Vam thread o zdravoj prehrani. Sad možete pričati do mile volje o salati od tunjevine, Mavrovičevim pecivima, zobenim pahuljicama, zelenjavi. Pričati kako prežderavanje nije dobro za organizam. O vožnji bicikla i odlasku u teretanu i sl. http://www.hic.hr/zdrava-hrana00.htm http://zdravahranarecepti.blogspot.com/ Recepti za UN dijetu Uživajte i Dobar tek. ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Mislis oskudan tek? ![]() ![]() Cuo sam da se visagisti zdravo hrane... meso u velikim kolicinama, 3 litre mlijeka dnevno i tako to :P |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
LOL!
![]() |
#5 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Spamaru ću poslje pobrisati. Nemojte im spamat thread-neka i potlačena manjina ima gdje pričati...
![]() |
#10 |
Moderator
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
Citiraj:
http://modersmal.skolutveckling.se/k...%20tijelo2.JPG ![]() Evo i za SamFishera tablica kalorijskih vrijednosti. Evo jedan lijepi kalkulatorčić za unos hrane u organizam. http://www.fit-forever.hr/content/view/18/42/ Dnevni unos kalorija: Blaga Muškarci 167 Kj/kg Žene 157 Kj/kg Srednja Muškarci 192 Kj/kg Žene 167 Kj/kg Velika Muškarci 225 Kj/kg Žene 194 Kj/kg Izrazito velika Muškarci 257 Kj/kg Žene 225 Kj/kg Evo Vam i hrpa dijeta u pdf. formatu. Teška je cca 3 Mb. Jeste sad zadovoljni.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 18.05.2007. u 00:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Jedan kveščn. Treniram redovito boks već 2g, od pol 9 do pol 11 naveče. E sad, da li je pametno jesti poslije toga, odma nabijat energiju klopom ili kaj, jer kolko ja znam mišići traže energiju kad se iscrpe(proteine pogotovo) i tad ih je najbolje hranit, pa onda fino lijepo rastu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ex-Gastarbajter
|
sad ce ti sam fischer da kaže koju, ako već ne spava... najbolje bi ti bilo da pišeš tjedan dana sve što jedeš, kada jedeš i koliko jedeš. onda si postaviš cilj, što želiš od prehrane. uglavnom je šema 6-8 obroka dnevno, ujutro uglavnom punjenje (iako je tebi trening jako kasno), poslije treninga neki proteinski shake. izbaciti sve slatko, masno ("nezdrave" masnoće), alkohol i tako to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
Nakon treninga, kako je Renesis rekao, proteinski shake ili neku hranu sa proteinima. Ja ne preferiram te shakeove (imaju mi neku odbojnost), pa si onda pojedem bananu-dvije. Mada gledaj, ima ti tu i genetike. Frend pokušavao sa svime i svačime nabiti masu (trebalo mu za nogomet jer se time profesionalno bavi) i jednostavno nije mogao sa nikakvom prehranom ili proteinskim tim napitcima dobiti nit kile. Mada, meni Fišer ima prestrogu prehranu, ali koliko čujem i čitam, dobro mu ide i drži se toga (prije je bio ko štapić, sad je trom štapić od te teretane ![]() Zato, rad u teretani uvijek mora biti kružni (sve raditi) jer, dizanjem utega ti dobivaš mišičnu masu (ako naravno imaš od nečega ju dobiti ![]() I ja bih se zdravo hranio, ali sve kaj god sam probao mi je bilo jednostavno odbojno jer ono, nema okusa nikakvog, pa onda rađe navečer ništa ne jedem. Trenutno tražim neki vrag za grickati po noći dok učim, al nema niš zdravog...eventualno se pucam onim Corny-ima iz menze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Uuuuu banane&corny ![]() ![]() Ma nije meni baš toliko do mišične mase, barem ne previše, jer je i ovak imam dosta ![]() Trom nesmijem postati, jer to je ona stvar koja u boksu nesmije dominirati. Zato mi i trener baš i neda da idem previše u teretanu da se ne ukrutim tj. da mi udarci ne budi prekrati baš iz toga razloga. Btw. sad sam mrkno dva komada piletine s vrhnjem ![]() ![]() Inače variram težinom 72-75 i stalnom visinom od 185cm ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Banane su super, jer odmah ulaze u krvotok, zato ih npr. tenisači i jedu između setova, daju energiju odmah. Trenirala sam isto boks, i isto najčešće do 23h, al se ničeg nisam pridržavala kaj se tiče posebne prehrane, nakon treninga bih se najela banana ili mesa, ili špeka, ili jogrtova, ili škaf tunjevine sa tjesteninom, a skidala sam po 5, 6 kila. Svaka vam čast na krutim štapićima, UN dijetama i vegetarijanstvu, al nikakva kilaža, osim bolesti, me neće tjerati ikad više na dijetu, radije ću 2x više vježbati. Moja djeca neće ići na dijetu nikada. Da se ja suzdržavam jest nekaj jer mi to piše na nekom papiru koji neki pretili doktor tamo negdje u Americi kaže da ću smršavit, pfff, ma goni se ti.... Idem spavati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: jonyb. 22.05.2007. u 02:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
Nemogu vjerovati da idete u teretanu i još k tome plačate. Pa jača teretana su "Grga selidbe" ili istovar šlepera, a još vam i plate za to. ![]() I nakon toga se popije piva koja je hranjiva i opušta mišiće.
![]() |
#24 |
Ex-Gastarbajter
|
opet ovi spammeri ovamo ![]() ![]() ja sam recimo cjepao drva sad za vikend, altroke trening |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rakija
Datum registracije: Jun 2006
|
Da bi se napredovalo u izgradnji misicne mase za covjeka od 90kg treba od 180-270g kvalitetnih proteina.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Treba smanjiti jesti. Izbaciti kruh ili barem ga smanjiti. U 4mj sam na taj nacin spustio 10kg. Dorucak: jogurt + kava Rucak: riza ili samo komad mesa+salata ili manestra bez mesa ili dinstano povrce (tu se navuce za cijeli tjedan raznih ruckova) Vecera: izbjegavati nakon 6, ako se vec jede nakon, ne puno i sto lakse, jogurt, voce ili feta crnog kruha sa sirom Vikendom cak i popijem alkohol, ali ne pivu, nju si priustim rijedje. I to je to. Nikakve UN dijete, bezmesni dani, vocni dan, vodeni dani i slicno. Manje jesti, bez prezderavanja. ![]() Naravno, nakon gubitka odredjenog broja kilograma nastaviti sa laksom prehranom, s vremena na vrijeme si priustiti neki rostilj, kombinaciju mesa i krumpira recimo, ljudi smo i volimo dobro pojesti, a kako sam rekao - s vremena na vrijeme ne steti nimalo, dapace, nagrada u ovakvom obliku super dodje. ![]() btw, nikome ne solim pamet, ovo je bio moj recept. ![]()
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
al problem je kaj nemres sve proteine unjet tokom prehrane trebalo bi jest dosta obroka dnevno i pravilno vjezbat vuco banena treba jest tokom treninga ne nakon tokom treninga se uzima fruktoza ili ti jednostavni ugljikohidrat nakon treninga se piju spori proteini, koncentrati prije treninga i za vrijeme treninga(makar se moze i poslije) izolat(bolji je od koncentrata jer lagano pada na zeludac) ja sam sebi kupio 100% whey isolate i za sada mi se cini dobar uzeo sam jos i glutamin koji je majka svih aminokiselina i ubrzava oporavak misica te ga je najbolje pit navecer za dobivanje mase treba pit cink i magnezij koji pospjesuju hormon rasta za sportase je iznimno bitan vitamin c vuco rad u teretani nebi bas trebao bit kruzni puno bolje rezultate daje segmentni trening, kad ciljas odredene skupine misica i samo njih radis taj dan nase tijelo nemoze izraditi sve misice isti dan neznam kaj je tvoj frend radio al nekaj je krivo radio 100% uz pravilan trening pravilno uzimanje suplemenata moras dobit na masi on trenira nogomet kaj je aeroban sport, njegovi odlasci u teretanu bi trebali biti nakon treninga, ne prije |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rakija
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Nakon treninga se NE piju spori proteini,nego brzi i to u vremenskom razdoblju od 30-45min nakon treninga maximalno...a sto se tice kruznog rada u teretani to je za pocetnika najbolja opcija... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Suit up!
|
Ljudski organizam je vrlo jednostavan i funkcionira na principu unosa i potrošnje. Dakle ukoliko unosite više nego što trošite (u pogledu kj ili kcal) višak će se skladištiti u vidu potkožnog masnog tkiva a.k.a. salo. Efikasno mršavljenje je lako ostvarivo uz klasično izbacivanje masne spize, izbacivanje mliječnih proizvoda (nisu toliko neophodni koliko se reklamira) što uključuje mlijeko, jogurte, sir, vrhnje, čokolade itd... Naravno pod uvjetom da se krećete malo više od prosječnog fikusa.
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
za proteine imas pravo pomijesao sam preko dana i noci koncentrat a poslije treninga izolat kruzni rad je dobar samo dok se tijelo ne navikne na napor(prvih par treninga) ja nakon pauze prvo 2-3 puta odradim kruzni da mi se tijelo navikne i onda pocinjem sa segmentnim |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|