|
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
zanimljivo pitanje. vjerovatno postoji nekakav uredaj koji moze nekako ti i pomoci, ali osobno nisam se dao zezati i metoda - pola. dobit ces jednu "zdravu" stranu produznog, drugu mozes baciti ili ici jos iskoristavati (pogotovo, jer je kod tebe rijec o 25 metara, polovica). ali najbolje je uvijek riskirati i uzeti novi kabel, jer ako je rijec o 50 metara, to je neki gradevinarski. ja sam krpao svoj kolut, ali ono, to je napravljeno sa jacom lemilicom spojeve, pa sloj izolacije od druge zice, pa izolirke itd..... uglavnom, ne moze se pokidati, ali ako ti bas treba - kupi novi kabel.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
imaš napravu slična kliještima, ima je svaki električar... https://www.google.hr/search?q=elect...ell=1&tbm=isch
![]() |
#6 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
ali moram sada pitati za ova kljesta...... koliko sam sada nabrzinu skicnuo po netu (ja nisam elektricar, bavio sam se prije sa slabom strujom, elektronicar ajmo reci da jesam), nije mi jasna jedna stvar - kako ce ikoji instrument pomoci kod nalazenja prekinute zice unutar izolacije, tj produznog? tj, koliko sam skuzio, ova kljesta mjere i pokazuju xyz dok je kabel prikljucen na trosilo koje radi, koje je pod naponom i u loadu. ali kako ces spojiti trosilo na produzni koji je u prekidu, tj kako ces dobiti load? ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Nego, može se jednu po jednu omski ispitati te time vidjeti koja je u prekidu pa zatim ju spojiti na fazu i s beskontaknim detektorom napona vidjeti gdje je točno prekid. Ja bi tako nekako. https://www.google.hr/search?q=detek...2F%3B396%3B283 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Ako ti je dostupan kabel imas instrument kroz koji prodjes i nadje prekid. Ako nije dostupan (npr u zemlji je) postoji instr. kojem odredis od cega je kabl npr bakar debljine 0.5 (za parice npr.) i on pusti frekvenciju kojom mjeri udaljenost do prekida. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Kabel koji ti je dostupan tj u cijeloj duzini je ispred tebe na stolu mozes lako rijesit. Pustas u jednu zilu s jedne strane neki napon i ispitujes s druge strane dok ne skuzis koja je zila u pitanju. Tada s beskontaktnim ispitivacem poput ovih kemijskih olovaka ides po kabelu dok ne naletis na prekid i tu vrsis popravak. To je prakticki to. Kablovi u zemlji ili zidu su nesto sasvim drugo. Postoje uredaji za nalazit ispod zbuke u instalaciji rupu u kabelu ali su ograniceni debljinom zbuke tj ako je dublje,s time ga neces naci. Ti uredaji su bolji 5 puta od ovih beskontaktnih ispitivaca. Ove "markere" ne kupuj ako su ispod 200kn a ovi bolji uredaji su i preko 1000kn a opet ne mogu sve... Podzemno kablovinje se nalazi s ispitnim kolima,megerima,traserima i sl a to kosta u stotinama tisuca kuna i time se ne traze mali tanki kablovi. To su kablovi od 6+ mm kvadratnih koji su s obje strane raspojeni,traserom im se mjeri duzina i sve ostalo,zna se na kojoj udaljenosti je kvar itd. Przi ih se poprilicno visokim istosmjernim naponom i slusa se sa sondama i slusalicama po asfaltu,zemlji ili betonu svakih nekoliko sekundi kada generator przi. Tada kabel prakticki skroz prdne tamo di je kvar tj di je najlosiji i tu ga se s takvom opremom nade uz mogucnost greske od max pola metra no to sve je naucna fantastika pa da sad ne pametujem vise nego sto treba. Radim ponekad s tim pa znam. Za ove djecje kablove ako su na stolu imas lako rijesenje. Ako je u instalaciji stana onda eliminiras,pratis razvodne kutije,ako mozes,eliminiras zilu u prekidu i koristis drugu ako ih je vise i u krajnjem slucaju stemas i popravljas ili pak tu dionicu stavis novu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|