|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Oct 2001
|
Preshot dekapitacija
Eto i ja se malo ponovio i nabavio Preshota na 3.0. Narafski na toj frekvi je radio prvih 15s života u mojem kompu i od šuba je puko na 3.75 na defoltnoj voltaži.Reko ajd da vidim dokuda ide i FLJAS!!! pade odma četvorka.Ali!Opet taj ali.Pregrijava se!Narafski ko i svaki preshot.Kad pogledam trotlanje ode nebu pod oblake pa se ja sjetio da ja njemu skinem željeznu kapu i hladim direkt.E tu nastaju problemi.Prije njega imao sam starog Northwooda na 2.4 kojem kapu nije bilo teško skinut jer je bila gumirana samo sa strane a na procu je bila klasična pasta.Kako je moj jedan frend skidao kapu sa svog Preshota pokazalo se da je i sam proc priljepljen termovodljivom pastom na kapu.E sad ja vas pitam kako sve to skupa odljepit a da se ne ubije cjeli proc?Snaga sile je isprobana na frendovom procu pa sad ima proc u dva dijela(jedan dio na kapi a drugi dio na podnožju)! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
OT: Koju ploču imaš? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Kolko ja znam sve te paste kad se zagriju popuštaju, pa možda pomogne fen za kosu ili neko slično pomagalo te micanje lijevo desno (rotirati heatspreader). ono lijepilo sa strane si nadam se već sredio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
Datum registracije: Oct 2001
|
Crna smola oko kape je več davna prošlost. Viš dobra ideja samo kaj brijem da bi moral proc zagrijat pošteno da pasta popusti malo. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
A čuj ja sam jednom uspio sa coolerom isčupat i proc iz ležišta kolko je pasta bila zapekla... Zagrijavaj i malo pomalo rotiraj. kad možeš speć prst onda ohladi, i tako dok ne popusti... Ako neko ima bolju ideju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
jozha, daj procitaj serijski sa proca ili sa kutije...da vidimo do kud bi mogao ici... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
jesi li na 2,4 vratija heatspreader ili ostavija samo jezgru? možda bi to napravija ali imam zalman pa ne bi tija skašit jezgru.
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
n00b
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Dogodila se i meni ista stvar sa starim P4, ali nakon silnog zagrijavanja nikako nisma to uspi "lagano" maknut (jer sam taj proc drza jedno vrijeme na 70°C) i onda mi dopizdilo, uze sam cekic i opali i proc samo otpa sa hladnjaka... Tako ako je pasta dobro zakuhala jako tesko je odvojit proc od hladnjaka,a kamoli kapu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Mislim da sam negdje čitao da to nisu paste nego termovodljiva ljepila........ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|