![]() |
Preshot dekapitacija
Eto i ja se malo ponovio i nabavio Preshota na 3.0. Narafski na toj frekvi je radio prvih 15s života u mojem kompu i od šuba je puko na 3.75 na defoltnoj voltaži.Reko ajd da vidim dokuda ide i FLJAS!!! pade odma četvorka.Ali!Opet taj ali.Pregrijava se!Narafski ko i svaki preshot.Kad pogledam trotlanje ode nebu pod oblake pa se ja sjetio da ja njemu skinem željeznu kapu i hladim direkt.E tu nastaju problemi.Prije njega imao sam starog Northwooda na 2.4 kojem kapu nije bilo teško skinut jer je bila gumirana samo sa strane a na procu je bila klasična pasta.Kako je moj jedan frend skidao kapu sa svog Preshota pokazalo se da je i sam proc priljepljen termovodljivom pastom na kapu.E sad ja vas pitam kako sve to skupa odljepit a da se ne ubije cjeli proc?Snaga sile je isprobana na frendovom procu pa sad ima proc u dva dijela(jedan dio na kapi a drugi dio na podnožju)!
|
OT:
Koju ploču imaš? |
Kolko ja znam sve te paste kad se zagriju popuštaju, pa možda pomogne fen za kosu ili neko slično pomagalo te micanje lijevo desno (rotirati heatspreader). ono lijepilo sa strane si nadam se već sredio...
|
Asus P4C 800
Citiraj:
|
Crna smola oko kape je več davna prošlost.
Viš dobra ideja samo kaj brijem da bi moral proc zagrijat pošteno da pasta popusti malo. Citiraj:
|
Jesi ti to sta testiro dal je stabilno?
|
1 privitaka
Zadnja stabilna frekva.Dižem dalje.Trpim ga duplim setijem i 3dmarkom05.
Citiraj:
|
A čuj ja sam jednom uspio sa coolerom isčupat i proc iz ležišta kolko je pasta bila zapekla...
Zagrijavaj i malo pomalo rotiraj. kad možeš speć prst onda ohladi, i tako dok ne popusti... Ako neko ima bolju ideju... |
Lepo, nema sta! ajd javi dokle si stigo! :beer:
|
jozha, daj procitaj serijski sa proca ili sa kutije...da vidimo do kud bi mogao ici...:D
|
jesi li na 2,4 vratija heatspreader ili ostavija samo jezgru? možda bi to napravija ali imam zalman pa ne bi tija skašit jezgru.
|
Citiraj:
Dogodila se i meni ista stvar sa starim P4, ali nakon silnog zagrijavanja nikako nisma to uspi "lagano" maknut (jer sam taj proc drza jedno vrijeme na 70°C) i onda mi dopizdilo, uze sam cekic i opali i proc samo otpa sa hladnjaka... Tako ako je pasta dobro zakuhala jako tesko je odvojit proc od hladnjaka,a kamoli kapu... |
Mislim da sam negdje čitao da to nisu paste nego termovodljiva ljepila........
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:42. |