|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
(riješeno) Spajanje power switcha
pozdrav, u servisu su mi ugradili novu maticnu, ali nisu spojili one sitne kablice za paljenje pca. E sad. Kako ih spojiti? Imam kabele: zeleno bijeli power led+ i - rozo bijeli hdd led + - zeleno crni m/b sw crno bijeli reset sw imam jos i dva crveno/bijeli/zeleno/crni +5v/-D/+d/ground na maticnoj sam locirao 9 "stapica" u dva reda, lijevi + desni - paralelno s lijeve strane pise (od dolje prema gore) acpi led i pw-bt, dok desno pise hd led i reset nadam se da mi mozete pomoci, ovo prek moba pisem... Ps u jednom od pokusaja zelena svijecica je gorila, ali nis drugo tj nije palilo pc... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ako napises koja je maticna,mozda i rijesimo nesto ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Pogledaj u manualu od matične ploče, nemoj pikati šarafcigerom po pinovima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
inace spojim ja plus na plus i to, ali opet ne radi... Ne treba biti neki redoslijed posebni? Ps sad vise ni zelenu svjecicu ne mogu dobiti :/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Od danas pa do sutra
Datum registracije: Sep 2009
|
U vecini slucajeva ti je 3 i 4 pin sa gornje strane Power switch,a ispod njega reset switch,1 i 2 pin uz Power je za HD led,dok ispod power led. Da napises koja je ploca u pitanju lako bi ti odgovorili. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
a evo sto pise na ovim crnim plocicama: v205a ka7500b zatim na drugoj 686 amibios bw13 8458 treca: intel fw03801ba f212027 ner od toga? Edit, evo ovo pise izmedju slotova ms9047c+(533) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Imas matsonicovu ms9047c+ plocu s.478 za starije Pentium/celeron procesore. Najbolje bi bilo da slikas izbliza i onda ti nacrtam/zaokruzim gdj i sta ide,jer nisam nasao veliku sliku ploce na internetu nego samo manje na kojima ti ne mogu nacrtat nista jer se ne vide pinovi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Premium
|
Citiraj:
i da, znam da povise ova 4 u okomitom nizu gdje ih je 9 da tu moram bosti, cak pise plus i minus, ali ne znam kojim redom od dolje prema gore? Ovaj power led i minus idu u najgornji red gdje su dvije jedna do druge? Povise ima sam jedna negativna kad to ustekam nis se nedogadja Citiraj:
ovak to izgleda x xx xx xx xx +- s lijeve strane, okomito pise acpl led a povise toga pw-bt, a s desne strane okomito hd led i reset ispod su 4 cinca, pise spkr povise su 3 cinca, pise panel 1 pled1 edit: najgornji x tj cinc je desno, a ne lijevo. Ps, ove kablove uvijek ustekavam vodoravno, nikad okomito? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 28.06.2010. u 11:14. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
iznad njega staviš: zeleno crni m/b sw =X= pw-bt uz njega: crno bijeli reset sw =X= reset i dolje : rozo bijeli hdd led + - =X= hd led zelenu i rozu usmjeris prema dolje i to je to Ostalo je za prednji usb. trebaš i to??? mislim. bolje da to ne štekaš... 100-ti Edit : ne, pikaš ih okomito ne vodoravno! zato ti niš ne radi! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
oprosti, ali ne kuzim bas ovo dolje lijevo pored... Ja ih kopcam vodoravno jedan iznad drugog ili treba drukcije ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
dva okomito jedan uz drugi i iznad njih opet dva okomito jedan uz drugi.. onaj gore sam ostaje prazan. reci ovaj kabel di ti piše "zeleno bijeli power led+ i - " dal on ima 2 ili 3 rupe? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
uspio, hvala puno =D |
![]() |
![]() |
|
|