|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
DVD to DIVX
ajde mi recite na brzinu sa kojim programom da prebacim dvd u divx... i jos jedna stvar, jel moguce napraviti divx iz dvd iso image-a na disku i kako? hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
1)Dvd decrypter - Ripas DVD na hard. ili Ripas ISO image koji prije toga stavis u virtualni drive (npr od alcohol 120%) - Rip mora bit u IFO modu 2) Instaliras auto gordian knot i kodiras 3) Pricekas par sati i gotovo PS . Ovo je za XVID uputa jel po defaultu sa AG knotom dolazi XVID. E da i ak ti se to ruši onda smanjiš overklok ![]()
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
e, probao sam sad gro programa i niti sa jednim nemrem napravit kaj ocu...!!! stvar je ovakava, sa DVD SHRINK-om sam si napravio DVD ISO IMAGE na disku i zanima me jel moguće sad taj IMAGE zakodirati u divx??? inace, taj IMAGE mi sluzi da si kasnije mogu sa nerom sprzit DVD (ona funkcija - BURN IMAGE...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
Mozes . nakon sto taj image importiras u virtualni drive... Zakej ne uzmes alate koje sam ti reko Onda U DVDDECRYPTERU POKAZES da oces dekriptirati taj image u IFO mode Kad je to gotovo, otvoris auto gordian knot i iMPORTIRAS Ripani DVD u IFO modu, odaberes velicinu XVIDA/DIVX-a , odaberes kakav ton oces i kodiras.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
E ovako, ja cu ti napisati kako sam ja to radio a ti vidi jel ti ofgovara. Dakle trebas Xilisoft DVD Ripper i to je sve. Pokreneš program, Open DVD =(pokazes di je dvd), nekad ima vise naslova ako recimo ima neki redateljev komentar isl pa ti onda u Indexu odaberes najdulji jer je to film, zatim biraš Audio 2 ch ili 6 ch (5.1) te na kraju Subtiitle. Nakon toga sljedi odabir formata : dvx , VCD ili SVCD. Onda slijedi Output folder dakle gdje ce se film smjestit i možeš po Volume size namjestiti da su ti recimo cdovi od 80 min tako da ti odma djeli. Takoder imaš Input i Output settings pa možeš podešavati bit rate isl. KAd si sve namjestio stisnes ENCODE (crvena tipka). Nadam se da sam malo pomogo!
![]() |
#8 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Poslusaj Brunu... ali uzmi Gordian Knot (ne AUTO) i sa njim dobis sve potrebne programcice (kao npr. spominjani DVD Decrypter)... malo naucis o njemu (i codecu koji koristis) i mozes SVE... ne znam zasto ljudi izbjegavaju GKnot..nije uopce kompliciran.. daj mu malo vremena da vidis sta sve ima i to je to... mozda izgleda malo napasno u prvi trenutak jer su sve opcije izlozene (nema Menije poput File, View i slicno) pa izgleda ko da ima PUNO toga... u biti nema... kodiranje je spremno za 2min......
"I can resist everything except temptation" Zadnje izmijenjeno od: Denzil. 18.03.2005. u 10:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
Pa mozda zato kaj u ATO GORDIAN KNOTU, dobijes isto ko i u gordian knotu ali samo sa 2 klika miša, ok možda 3 klika. A svi tool-ovi i tu dodju sa instalacijom. Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
- Bl@de - Kratki vodič kroz Gordian Knot i Xvid codec - http://www.pcekspert.com/articles/226-7.html
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
hvala decki!! sredio sam sve, napravio sam po šemi od Brune... ![]() ali sam skuzio jednu stvar, da bi pretvorio ISO IMAGE koji sam dobio od DVD SHRINK-a, ne trebam DVD DECRYPTER (brijem da mi sa njim cak treba i vise vremena), nego sam sa WINRAR-om odpakirao ISO IMAGE u neki folder i dobio sam opet onaj *.IFO file kojeg onda kodiram u DIVX... sve u svemu, fakat nije bio problem, ali eto, uz par savjeta... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
Ocito ti nije trebal DVD decrypet jel je iso image koji si spremil vec dectriptoran ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
Citiraj:
http://www.slysoft.com/en/anydvd.html
![]() |
![]() |
#14 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#16 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Razlika je samo u brojku klikova zato sto ces s oba dobiti isto. To sto s GK-om mozes preciznije definirati stvari nije uopce vazno za nekog kome se to neda raditi. BTW bolje da ti ne kazem sto mislim o GK-u i kako ja kodiram ![]()
![]() |
#18 |
Secret Undercover Agent
|
Pa u stvari ajde reci ![]()
![]() |
#19 |
Moderator
|
vStrip | DGMPGDec | '-> video -> Avisynth - > Nandub ili VirtualDubMod (Ovisi o codecu) | '-> zvuk -> BeSweet | '-> Spojim VirtualDubModom Vecinu stvari napravim komandolinijski, automatizirano. Sve filtere definiram u avisynth skripti tako da VD samo enkodira. Video pregledam na brzinu i procjenim koje postavke koristiti pa na par isjecaka isprobam kako izgleda i na kraju biram najbolje postavke. Vise mi se i ne da zezati s time pa jednostavno komplicirano opicim na DVD ![]()
![]() |
#20 | |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
![]()
...help me understand the best I can... Zadnje izmijenjeno od: Flood. 19.03.2005. u 07:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Secret Undercover Agent
|
LOL..samo ti postaj sta hoces... tvoje je pravo ![]() ![]() .. sad malo citam opet u natrag, mislim, ja sam odma reko "poslusaj Brunu al ja bi radije koristio obican GK" ![]() ![]() ako sam bio krivo shvacen-mozda sam se krivo izrazio, ispricavam se.. nije mi problem priznati greske.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|