PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   DVD to DIVX (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=18549)

masni 12.03.2005. 11:46

DVD to DIVX

ajde mi recite na brzinu sa kojim programom da prebacim dvd u divx...

i jos jedna stvar, jel moguce napraviti divx iz dvd iso image-a na disku i kako?

hvala!:beer:

BrunoZG 12.03.2005. 12:05

1)Dvd decrypter - Ripas DVD na hard. ili Ripas ISO image koji prije toga stavis u virtualni drive (npr od alcohol 120%)
- Rip mora bit u IFO modu

2) Instaliras auto gordian knot i kodiras

3) Pricekas par sati i gotovo

PS . Ovo je za XVID uputa jel po defaultu sa AG knotom dolazi XVID.

E da i ak ti se to ruši onda smanjiš overklok:beer:

masni 12.03.2005. 12:25

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
1)Dvd decrypter - Ripas DVD na hard. ili Ripas ISO image koji prije toga stavis u virtualni drive (npr od alcohol 120%)
- Rip mora bit u IFO modu

2) Instaliras auto gordian knot i kodiras

3) Pricekas par sati i gotovo

PS . Ovo je za XVID uputa jel po defaultu sa AG knotom dolazi XVID.

E da i ak ti se to ruši onda smanjiš overklok:beer:

ok, tenks...:beer:

Darth Vader 13.03.2005. 10:14

MOžeš i sa Xilisoft DVD Ripper SE. program je odličan. Biraš titl koji hoćeš, ostane ti 5.1 zvuk, možeš u avi, vcd, svcd.

masni 13.03.2005. 17:41

e, probao sam sad gro programa i niti sa jednim nemrem napravit kaj ocu...!!!

stvar je ovakava, sa DVD SHRINK-om sam si napravio DVD ISO IMAGE na disku i zanima me jel moguće sad taj IMAGE zakodirati u divx???

inace, taj IMAGE mi sluzi da si kasnije mogu sa nerom sprzit DVD (ona funkcija - BURN IMAGE...)

BrunoZG 13.03.2005. 17:57

Mozes . nakon sto taj image importiras u virtualni drive...

Zakej ne uzmes alate koje sam ti reko

Onda U DVDDECRYPTERU POKAZES da oces dekriptirati taj image u IFO mode

Kad je to gotovo, otvoris auto gordian knot
i iMPORTIRAS Ripani DVD u IFO modu, odaberes velicinu XVIDA/DIVX-a , odaberes kakav ton oces i kodiras.

Darth Vader 13.03.2005. 22:23

E ovako, ja cu ti napisati kako sam ja to radio a ti vidi jel ti ofgovara.

Dakle trebas Xilisoft DVD Ripper i to je sve.

Pokreneš program, Open DVD =(pokazes di je dvd), nekad ima vise naslova ako recimo ima neki redateljev komentar isl pa ti onda u Indexu odaberes najdulji jer je to film, zatim biraš Audio 2 ch ili 6 ch (5.1) te na kraju Subtiitle.

Nakon toga sljedi odabir formata : dvx , VCD ili SVCD.

Onda slijedi Output folder dakle gdje ce se film smjestit i možeš po Volume size namjestiti da su ti recimo cdovi od 80 min tako da ti odma djeli.

Takoder imaš Input i Output settings pa možeš podešavati bit rate isl.

KAd si sve namjestio stisnes ENCODE (crvena tipka).

Nadam se da sam malo pomogo!

Denzil 18.03.2005. 10:15

Poslusaj Brunu... ali uzmi Gordian Knot (ne AUTO) i sa njim dobis sve potrebne programcice (kao npr. spominjani DVD Decrypter)... malo naucis o njemu (i codecu koji koristis) i mozes SVE... ne znam zasto ljudi izbjegavaju GKnot..nije uopce kompliciran.. daj mu malo vremena da vidis sta sve ima i to je to... mozda izgleda malo napasno u prvi trenutak jer su sve opcije izlozene (nema Menije poput File, View i slicno) pa izgleda ko da ima PUNO toga... u biti nema... kodiranje je spremno za 2min......

BrunoZG 18.03.2005. 11:10

Pa mozda zato kaj u ATO GORDIAN KNOTU, dobijes isto ko i u gordian knotu ali samo sa 2 klika miša, ok možda 3 klika.

A svi tool-ovi i tu dodju sa instalacijom.

Citiraj:

Originally posted by Denzil
Poslusaj Brunu... ali uzmi Gordian Knot (ne AUTO) i sa njim dobis sve potrebne programcice (kao npr. spominjani DVD Decrypter)... malo naucis o njemu (i codecu koji koristis) i mozes SVE... ne znam zasto ljudi izbjegavaju GKnot..nije uopce kompliciran.. daj mu malo vremena da vidis sta sve ima i to je to... mozda izgleda malo napasno u prvi trenutak jer su sve opcije izlozene (nema Menije poput File, View i slicno) pa izgleda ko da ima PUNO toga... u biti nema... kodiranje je spremno za 2min......

Costa 18.03.2005. 14:10

- Bl@de - Kratki vodič kroz Gordian Knot i Xvid codec -
http://www.pcekspert.com/articles/226-7.html

masni 18.03.2005. 15:15

hvala decki!!

sredio sam sve, napravio sam po šemi od Brune...:beer:

ali sam skuzio jednu stvar, da bi pretvorio ISO IMAGE koji sam dobio od DVD SHRINK-a, ne trebam DVD DECRYPTER (brijem da mi sa njim cak treba i vise vremena), nego sam sa WINRAR-om odpakirao ISO IMAGE u neki folder i dobio sam opet onaj *.IFO file kojeg onda kodiram u DIVX...

sve u svemu, fakat nije bio problem, ali eto, uz par savjeta...:beer:

BrunoZG 18.03.2005. 16:22

Ocito ti nije trebal DVD decrypet jel je iso image koji si spremil vec dectriptoran:)

Costa 18.03.2005. 17:00

Citiraj:

Ocito ti nije trebal DVD decrypet jel je iso image koji si spremil vec dectriptoran:)
Nema potrebe ni za tim, definitivno najbolje rjesenje je AnyDVD:
http://www.slysoft.com/en/anydvd.html

Denzil 18.03.2005. 19:23

Citiraj:

Pa mozda zato kaj u ATO GORDIAN KNOTU, dobijes isto ko i u gordian knotu ali samo sa 2 klika miša, ok možda 3 klika.

ako je ISTO, zasto postoje 2 verzije GKa?

Costa 18.03.2005. 19:28

Citiraj:

ako je ISTO, zasto postoje 2 verzije GKa?
Skini ih ili barem pogledaj screenshote pa ce ti sve biti jasno u, najvjerovatnije, 3 sekunde. Jedna manje-vise.

Denzil 18.03.2005. 19:35

Citiraj:

Originally posted by Costa
Skini ih ili barem pogledaj screenshote pa ce ti sve biti jasno u, najvjerovatnije, 3 sekunde. Jedna manje-vise.
Ja nisam reko da nije brz ili jos brzi, dapace, ali ja sam reko da nije isto..a Bruno je-samo razlika u broju klikova. A ako cemo bas mjerit brzinu, meni ne treba ni pol minute da pocnem kodirat s obicnim GK...

Costa 18.03.2005. 19:45

Razlika je samo u brojku klikova zato sto ces s oba dobiti isto. To sto s GK-om mozes preciznije definirati stvari nije uopce vazno za nekog kome se to neda raditi.

BTW bolje da ti ne kazem sto mislim o GK-u i kako ja kodiram ;)

Denzil 18.03.2005. 19:52

Pa u stvari ajde reci :) zanima me konkretno negativno misljenje...sa argumentima naravno. Samo napominjem, da ja nisam nikad rekao da je GK savrsen il najbolji ili nesto slicno...

Costa 18.03.2005. 21:49

vStrip
|
DGMPGDec
|
'-> video -> Avisynth - > Nandub ili VirtualDubMod (Ovisi o codecu)
|
'-> zvuk -> BeSweet
|
'-> Spojim VirtualDubModom

Vecinu stvari napravim komandolinijski, automatizirano. Sve filtere definiram u avisynth skripti tako da VD samo enkodira.

Video pregledam na brzinu i procjenim koje postavke koristiti pa na par isjecaka isprobam kako izgleda i na kraju biram najbolje postavke.

Vise mi se i ne da zezati s time pa jednostavno komplicirano opicim na DVD :beer:

Flood 18.03.2005. 22:00

Citiraj:

Pa u stvari ajde reci :) zanima me konkretno negativno misljenje...sa argumentima naravno. Samo napominjem, da ja nisam nikad rekao da je GK savrsen il najbolji ili nesto slicno...
Svladao sam GK i uhvatio imaginarno bice za bradu!!!:rolleyes:

Denzil 18.03.2005. 22:55

LOL..samo ti postaj sta hoces... tvoje je pravo:) a ja nisam poceo nista sa Costom nego Brunom, Costa je "uletio" :) i sad iskreno ne kuzim di je problem..nitko se ne "svada" ni nista... svi smo civilizirani.. a ja sam covjeka lijepo pitao neka mi kaze zasto GK ne valja jer se ocito kuzi i zanima me sta ce reci...ne zato da ga popljujem nego zato da mozda JA onda uocim njegove mane i pocnem koristiti nesto bolje..a ako nesto cijenim na ovom forumu, onda je to znanje moderatora.

.. sad malo citam opet u natrag, mislim, ja sam odma reko "poslusaj Brunu al ja bi radije koristio obican GK" :) al eto, komplikacije niotkud :)

ako sam bio krivo shvacen-mozda sam se krivo izrazio, ispricavam se.. nije mi problem priznati greske.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:07.