Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.12.2008., 20:21   #1
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Angry HDD riknuo ili ima nade

eo mrdao nesto po kompu i ocu jedan saraf iscupat i roknem rukom po hardu.sve normalno nastavi i za 10 sec mi zasteka winamp i ostalo.reko dobro ostavicu da se malo smiri stroj krenem restart,ucitava winse prodje ono uvodno win XP i sam plavi ekran bubne i ponovo reset...

e sad nadam se da nije odapnio,mogu sto probat iskemijat WD6400aaks
eo spas ste mi vi i ovaj drek s kojeg sad tipkam.

i jos ako je riknuo,jel ima spasa roknut pod garanciju(nema fizickog ostecenja,barem izvana), i jel moguce kako spasiti podatke
20gb obiteljskih fotografija,london italija prag zagreb drustvo.150 filmova,200gb mjuze itd.
HVALA
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2008., 20:38   #2
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
thopok je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.12.2008., 20:44   #3
TomG
®

TomG's Avatar

el je sto u mojoj moci u ovoj situaciji?
Staro 28.12.2008., 04:12   #4
TomG
®

TomG's Avatar

nosim ja to u pon u hg pa cemo vidjeti oce upaliti garancija ili slicno
Staro 30.12.2008., 00:06   #5
TomG
®

TomG's Avatar

odnio danas i rekli cobani 3 tjedna pa nazovi pfffffff.
čale zvao jel nemogu to malo ubrzati i nejavlja se gamad.jebla
Staro 30.12.2008., 09:47   #6
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
To je još OK jer moraš uzeti u obzir da to prvo kod njih stoji par dana, onda šalju uvozniku kod kojeg isto stoji par dana, onda dok se smisle hoće li povući novi iz tvornice ili ne pa opet sve ispočetka obrnutim redoslijedom...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2008., 01:19   #7
TomG
®

TomG's Avatar

ma cobani.sam cekam 18+,pa cemo vidjeti tko ce cekati.
nije u redu,nema svatko doma 5 kompova,sreca pa nisam u situaciji da mi je hića,al što netko ko ni kriv ni duzan ostane bez hdd bas mora biti osuden kupiti novi...
javim kak ispade sve
Staro 31.12.2008., 01:30   #8
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
jel ti komp presudan za zivot? da jest, nebi 100% imao samo jedan hdd .

45 dana je zakonski rok da ti: ili vrate popravljeni artikl, ili daju isti takav novi, ili daju zamjenski koji je najblizi cijenom i osobinama kao stari (ne moze biti slabiji). i ne kuzim sada tvoje "cobani" / "gamad"??? da radim u servisu, i da procitam ovo sto si napisao, dobio bi poziv na datum kada si donesao na reklamaciju + 44 i pol dana, cisto zbog ponasanja.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2008., 02:10   #9
zmikic
Premium

zmikic's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
imho hard ti je ok. samo corrupt-ao si neke vazne system windows datoteke kad si ga puknuo pa ti baca bsod.

probaj sa windows xp instalacijskim bootat u repair pa odi na c: da vidis jel sve ok

EDIT: @jablan, u vezi donjeg posta - je imas pravo, malo da se kad ne citam sve

Zadnje izmijenjeno od: zmikic. 31.12.2008. u 09:50.
zmikic je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2008., 08:07   #10
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor zmikic Pregled postova
imho hard ti je ok. samo corrupt-ao si neke vazne system windows datoteke kad si ga puknuo pa ti baca bsod.

probaj sa windows xp instalacijskim bootat u repair pa odi na c: da vidis jel sve ok
Je, samo kako to sada napraviti, kada je HDD odnio na reklamaciju? Izgleda da nisi dobro pročitao kompletan post.
Jablan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.12.2008., 15:55   #11
TomG
®

TomG's Avatar

Citiraj:
Autor Jablan Pregled postova
Je, samo kako to sada napraviti, kada je HDD odnio na reklamaciju? Izgleda da nisi dobro pročitao kompletan post.
ma napravio sam i niki racku.
fala svejedno
Staro 31.12.2008., 16:10   #12
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
45 dana je zakonski rok da ti: ili vrate popravljeni artikl, ili daju isti takav novi, ili daju zamjenski koji je najblizi cijenom i osobinama kao stari (ne moze biti slabiji).
45 dana nije zakonski rok. Isto tako, nema zamjene za "slican disk".
Staro 31.12.2008., 17:27   #13
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
45 dana nije zakonski rok.
sta ne? mislim da tako pise na garancijama. dobro ok, koliki je rok onda?

Citiraj:
Isto tako, nema zamjene za "slican disk".
kako nema? ok, ja sam pisao opcenito sto je kad nema vise komponente na trzistu (stigao EOL i slicno), ali mislim da je bilo slucajeva da umjesto jedne velicine harda se dobije druga, naravno veca.

Staro 01.01.2009., 16:23   #14
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
sta ne? mislim da tako pise na garancijama. dobro ok, koliki je rok onda?
Jedna stvar je sto pise u zakonu, druga u jamstvenom listu. Zakon ne definira rok. U stvari definira, kao "razuman rok". Proizvodjac / uvoznik moze taj rok smanjiti ili drugacije definirati, ako je u skladu sa zakonom.

Citiraj:
kako nema? ok, ja sam pisao opcenito sto je kad nema vise komponente na trzistu (stigao EOL i slicno), ali mislim da je bilo slucajeva da umjesto jedne velicine harda se dobije druga, naravno veca.
To sto vise neke komponente nema na trzistu nije briga kupca, vec prodavaca / uvoznika. Kupac moze pristati na takvu zamjenu, ali ne mora i takva zamjena nije definirana zakonom.
To sto je neki proizvod EOL ne znaci i da je nenabavljiv, posebno kod ozbiljnih firmi.
Staro 01.01.2009., 22:38   #15
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Citiraj:
Jedna stvar je sto pise u zakonu, druga u jamstvenom listu. Zakon ne definira rok. U stvari definira, kao "razuman rok". Proizvodjac / uvoznik moze taj rok smanjiti ili drugacije definirati, ako je u skladu sa zakonom.

ok, samo sto ovdje nije bila rijec koliko zakonski se mora/treba cekati, nego je rijec o reakciji autora teme da je xyz trgovina "gamad" i "cobani" zato sto treba cekati 3 tjedna.

Staro 02.01.2009., 08:43   #16
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
ok, samo sto ovdje nije bila rijec koliko zakonski se mora/treba cekati, nego je rijec o reakciji autora teme da je xyz trgovina "gamad" i "cobani" zato sto treba cekati 3 tjedna.
To se slazem. No bilo je navedeno kako je 45 dana nekakav zakonski rok, sto dosta cesto ljudi stvarno tako i dozivljavaju.
Staro 02.01.2009., 16:02   #17
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Gle, reakcija od autora posta je malo "teska"....ali u servisima rade razno-razni ljudi...ima dobrih...ima idiota.....kao i u svim ostalim poslovima, ali nekada uistinu zavlace sa svime bespotrebno.....a najcesce radije necijega nemara i zato sto im se ne da.
Frend tu na forumu je dobio shebanu plocu iz Ve-mila....i koliko mi je poznato vec ga skoro 2 mj. ili cak i vise zavlace oko nje, a od ploce ni "p"!! E sada, sta na to reci!?!? Vise od 2 mj. cekati na obicnu glupu plocu....a vratio ju je u trgovinu kroz 2-3 dana od kako ju je kupio! I stalno one fore.....ma sada ce stici...iduci tjedan...sutra.....za dva dana....a ploce nema vise od 2 mj ili mozda cak i vise!
Sta na to reci!? Toliko o servisima....
Mislim da je to moja ploca u pitanju da bi to drugacije islo, ali frend je miran decko i sve na lijepi nacin proba rijesit...probam i ja, ali ako ne ide lijepo ide drugacije.....

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno